Conference League: Ο Ιωαννίδης κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης, ήττα 2-1 από τη Λανς - Δείτε τα γκολ

Conference League: Ο Ιωαννίδης κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης, ήττα 2-1 από τη Λανς - Δείτε τα γκολ

Το γκολ του Ιωαννίδη στο 53' δίνει ελπίδες πρόκρισης στον ΠΑΟ στη ρεβάνς της Πέμπτης (29/8) στο ΟΑΚΑ - Άνοιξε το σκορ στο 4' ο Φρανκόφσκι, το 2-0 ο Σάϊντ στο 34' - Με 10 από το 21' η Λανς

pao-m3

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Λανς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα Play Off του Conference League. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν στο ξεκίνημα του αγώνα και το κακό πρώτο μέρους τους και ηττήθηκαν έτσι με 2-1, παρά την γκολάρα του Ιωαννίδη στο 53ο λεπτό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mriq39bpj5)



Η Λανς ξάφνιασε τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκε

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, αφού δέχθηκε γκολ στην πρώτη κανονική επίθεση που έκαναν οι γηπεδούχοι. Στο 4ο λεπτό του αγώνα, οι Γάλλοι έκαναν ωραία ανάπτυξη, ο Σοτοκά βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Φρανκόφσκι στην πλάτη της άμυνας και το κενό που υπήρχε από την κακή τοποθέτηση του Μλαντένοβιτς και την επιστροφή που δεν έκανε ο Τζούρισιτς κι εκείνος με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mogb92gbbd)
Κλείσιμο



Λίγα λεπτά αργότερα, στο 9', λίγο έλειψε οι «πράσινοι» να δεχθούν και δεύτερο, όταν έγινε η σέντρα προς τον Σαΐντ, ο Κώτσιρας δεν υπολόγισε καλά την πορεία της και δεν μπόρεσε να διώξει με το κεφάλι, αλλά ο επιθετικός της Λανς έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ίσως και λίγο ξαφνιασμένος από το «τσαφ» του Έλληνα αμυντικού.

Το «τριφύλλι» σιγά σιγά ισορρόπησε την κατάσταση σταματώντας να κάνει φθηνά λάθη και προσπαθώντας με αιχμή του δόρατος τον Φώτη Ιωαννίδη να φτιάξει τις πρώτες του τελικές.

Η ανόητη αποβολή του Μεντίνα άλλαξε τις ισορροπίες

Μπορεί αυτό να μην το κατάφερε, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει την αποβολή του Μεντίνα, ο οποίος πάτησε τον Τάσο Μπακασέτα λίγο κάτω από το γόνατο πάνω σε μία μονομαχία και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από παρέμβαση του VAR, ενώ μάλιστα είχε ήδη κίτρινη κάρτα από ένα μαρκάρισμα στο 13ο λεπτό, που χτύπησε στο πρόσωπο τον Τετέ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mou37gkkx5)



Αμέσως ήρθε και η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 24', η οποία ήταν και αρκετά καλή. Ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα από τον Τετέ λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, έκανε γλυκιά σέντρα, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σαμπά πετάχτηκε στην γωνία του κι έδιωξε.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσέριν μπήκε στην περιοχή από πλάγια, έσπασε την μπάλα στον Τζούρισιτς που σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών, όμως η φάση δεν τελείωσε αφού εκείνη στρώθηκε στον Γεντβάι στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κρόατης καθυστέρησε για να κοντρολάρει με αποτέλεσμα το σουτ του να βρει στα σώματα.

Κάπου εκεί οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, όμως ένα λάθος έμελλε να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες.

Λάθος και η Λανς σκόραρε ξανά

Αυτή τη φορά το έκανε το «τριφύλλι», όταν ο Κώτσιρας, που δεν πατούσε καλά στο ματς, έκανε μία λάθος μεταβίβαση κι έδωσε την ευκαιρία στους Γάλλους να βγουν στην κόντρα. Εκεί ξεδιπλώθηκαν ωραία, ο Μασάντο απέφυγε τον Αράο, έκανε μέτρα με την μπάλα και την πέρασε στον Τομασόν, που λειτούργησε σαν μπακ κι έκανε το overlap. Αυτός έβαλε την σέντρα και ο Σαΐντ, μετά από διπλή προσπάθεια, λόγω τρομερής επέμβασης του Ντραγκόφσκι, έκανε το 2-0 στο 34'.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mp4s8016v5)



Το «τριφύλλι» δέχθηκε έτσι ένα δεύτερο ισχυρό πλήγμα στην ψυχολογία του πάνω που είχε πάρει τα... πάνω του μετά την αποβολή του Μεντίνα. Στον χρόνο που απέμενε για την λήξη του πρώτου μέρους, προσπάθησε να βρει ξανά τα πατήματά, όμως δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικό.

Ο ηγέτης Ιωαννίδης τον έβαλε ξανά στο ματς με γκολ... ποίημα

Ο Ντιέγκο Αλόνσο αποφάσισε να μην προβεί σε κάποια αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένος και ευτύχησε να μειώσει γρήγορα στο σκορ βάζοντας πίεση στους αντιπάλους του.

Στο 53ο λεπτό ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και μετά από ένα ανεπανάληπτο σλάλομ, με το οποίο ξεπέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του, νίκησε με ωραίο πλασέ με το αριστερό και τον Σάμπα και σκόραρε για το 2-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mpzfflptm1)



Η Λανς απείλησε στο 57' με μία στατική φάση όπου ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε από την κακή έξοδο του Ντραγκόφσκι, με τον Πολωνό όμως να διορθώνει το λάθος του με μία τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Ντάνσο.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προσπαθεί να βρει διόδους προς την εστία του Σαμπά, όμως αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας των Γάλλων.

Το κρίσιμο σφύριγμα για το

Στο 87' λίγο έλειψε να έχει την στιγμή του, όταν ο Φακούντο Πελίστρι, που έκανε απόψε το ντεμπούτο του, έκανε τρομερή παράλληλη κίνηση και σούταρε, η μπάλα βρήκε σε χέρι, με τον Ούγγρο διαιτητή να δείχνει πέναλτι, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR να παίρνει πίσω την απόφασή του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mqmds39h2x)



Το «τριφύλλι» δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει, χάνοντας μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Γερεμέγεφ από την σέντρα του Μλαντένοβιτς στο 90+2'.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mqph86zim1)



Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την επιστροφή της στο παιχνίδι και γνώρισε την ήττα με 2-1.

MVP: Νομίζω πως δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή από την αποψινή βραδιά της Λανς, αφού η συνολική της λειτουργία ήταν αρκετά καλή, ακόμη και η αντίδρασή της, αφότου έμεινε με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό. Κάπως έτσι κατάφερε να κρύψει και το αριθμητικό αυτό μειονέκτημα για 70 και πλέον λεπτά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Φώτης Ιωαννίδης επανήλθε στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις. Ήταν ο ηγέτης του «τριφυλλιού» στον αγωνιστικό κι εκείνος με το τρομερό προσωπικό του γκολ έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Ακόμη και στο πολύ κακό πρώτο μέρος, προσπαθούσε τόσο με τις φωνές του όσο και με τις ενέργειές του να αφυπνήσει τους συμπαίκτες του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κώτσιρας δεν πατούσε καθόλου καλά στο πρώτο μέρος κάνοντας συνεχώς λάθη και προκαλώντας με μία λάθος πάσα του και την αντεπίθεση από την οποία έρχεται το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φακούντο Μεντίνα μπορεί γενικά να είναι από τις πιο αξιόλογες μονάδες της Λανς, όμως απόψε κόντεψε να καταστρέψει ότι έχτισε η ομάδα του στο ξεκίνημα με την ανόητη αποβολή του. Ένα μαρκάρισμα που έκανε ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής του αγώνα Μπογκάρ έκανε λάθος στην κρίσιμη φάση της αποβολής του Μεντίνα, όπου δεν τιμώρησε καν με κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Λανς. Όσον αφορά την φάση του πέναλτι, που ζήτησαν οι «πράσινοι», εκείνος αρχικά το υπέδειξε και το πήρε στην συνέχεια πίσω, μετά από παρέμβαση του VAR, σε μία αρκετά δύσκολη φάση. Ο παίκτης ναι μεν δεν είχε πρόθεση και είχε πλάτη στην μπάλα, όμως το χέρι του δεν ήταν απόλυτα σε φυσιολογική θέση και η μπάλα είχε πορεία προς την εστία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε νωρίς το γκολ και στην συνέχεια δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην καυτή έδρα και την ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτες της Λανς. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ούτε το δώρο του Μεντίνα, που άλλαξε τις ισορροπίες, για να μην φύγουν από το ματς αυτό δίχως να πάρουν κάτι, πληρώνοντας κατά κύριο την κακή τους εμφάνιση στο πρώτο μέρος. Το εκπληκτικό γκολ του Ιωαννίδη στο 53ο λεπτό δεν στάθηκε αρκετό, για να βοηθήσει το «τριφύλλι» να πάρει κάτι από το ματς.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Λανς (πρ. Γουίλ Στιλ): Σάμπα, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Μασάδο (90' Τσάβες), Τομασόν (90+1' Μεντί), Ντιούφ, Περέιρα Ντα Κόστα (26' Κχουσάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (69' Λασκαρί).

Παναθηναϊκός (πρ. Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Γεντβάι, Κώτσιρας (68' Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (85' Γερεμέγεφ), Αράο (80' Μαξίμοβιτς), Τετέ (68' Πελίστρι), Τζούρισιτς (80' Λημνιός), Μπακασέτας, Ιωαννίδης


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Οδηγός κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Σχιστού

Έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε στην Ξάνθη - Είναι το τρίτο παιδί που πενθεί η οικογένειά του

Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ένας μακρύς κατάλογος λαθών οδήγησε στην τραγωδία» λέει ο κατασκευαστής του μοιραίου ιστιοφόρου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης