Τεντόγλου: Φοβερός Μίλτος, πήρε την πρωτιά με buzzer beater στη Λωζάνη - Βίντεο

Τεντόγλου: Φοβερός Μίλτος, πήρε την πρωτιά με buzzer beater στη Λωζάνη - Βίντεο

Στο 6ο και τελευταίο άλμα προσγειώθηκε στα 8.06μ και κέρδισε και στο Diamond League της πόλης της Ελβετίας ο Έλληνας Ολυμπιονίκης

6286485
Φοβερός Μίλτος Τεντόγλου και στη Λωζάνη. 

Στον πρώτο του αγώνα μετά το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού  κατέκτησε την 1η θέση και στο Diamond League. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mowwbls9dd)


Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3mo77yljx0x)


Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν 3ος-4ος σε όλο τον αγώνα αλλά στο τελευταίο άλμα προσγειώθηκε στα 8.06μ και πήρε τη μπουκιά από το στόμα των άλλων αθλητών αλλά και την 1η θέση!


stivos


Έτσι εξασφάλισε μια θέση στον τελικό των Βρυξελλών και παίρνει και πριμ 10.000 δολάρια. 

O αγώνας 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους μέχρι και την τέταρτη προσπάθεια ήταν έκτος, στο πέμπτο άλμα έκανε όσο έπρεπε για να μπει στην τριάδα. Τα 7,97 μ. (-0,5) του έδωσαν το δικαίωμα να κάνει ένα ακόμη άλμα, αφού στα Diamond League την τελευταία προσπάθεια κάνουν μόνο οι τρεις πρώτοι. Μπροστά από τον 26χρονο πρωταθλητή βρίσκονταν ο Γουέιν Πίνοκ με 8,01 μ. (-0,2) και ο Σιμόν Εχάμερ με 7,99 μ. (-0,9).

Ο Τεντόγλου αφού είδε τον Τζαμαϊκανό να φτάνει στα 7,85 μ. στο έκτο άλμα και τον Ελβετό να κάνει άκυρο πήρε θέση στην άκρη του διαδρόμου για το άλμα του. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι αντίπαλοι του περίμεναν αυτό που ακολούθησε. Πάτησε στη βαλβίδα (μόλις το δεύτερο άλμα που τη βρήκε αφού σε όλα πατούσε αρκετά πίσω από αυτή) και έφτασε να “προσγειώνεται” πάνω από τα 8 μέτρα. Η μέτρηση έδειξε 8,06 μ. (0,7) και ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε μια ακόμη νίκη στην τελευταία προσπάθεια!

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο αγώνας στη Λωζάννη ήταν αρκετά δύσκολος για όλους τους άλτες λόγω του αντίθετου ανέμου που είχαν στα πρώτα τους άλματα αλλά και του διαδρόμου.

Τα άλματα του Τεντόγλου στον αγώνα στη Λωζάννη: άκυρο (-1,2), 7,61 μ. (-0,9), 7,87 μ. (-0,1), 7,69 μ. (-0,2), 7,97 μ. (-0,5), 8,06 μ. (0,7).

Ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι με αυτή τη νίκη (12η κατά σειρά φέτος) εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό των Diamond League που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Οδηγός κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Σχιστού

Έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε στην Ξάνθη - Είναι το τρίτο παιδί που πενθεί η οικογένειά του

Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ένας μακρύς κατάλογος λαθών οδήγησε στην τραγωδία» λέει ο κατασκευαστής του μοιραίου ιστιοφόρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης