Πομάσκι για τα buzzer beater άλματα του Τεντόγλου: Εκεί που λυγίζουν τα γόνατα, ο Μίλτος εκτελεί

Ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε την 1η θέση στο Diamond League της Λωζάνης και ο προπονητής του εξηγεί το πως και το γιατί

Λίγες ώρες πέρασαν από τη νίκη του Μίλτου Τεντόγλου στο Diamond League της Λωζάννης με τα 8,06 μ. στο τελευταίο του άλμα και για μια ακόμη φορά οι φίλοι του στίβου απορούν: πως το έκανε πάλι αυτό;

Καταλληλότερος για να δώσει την απάντηση δεν είναι άλλος από τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι που όπως είναι λογικό χάρηκε έναν ακόμη αγώνα του κορυφαίου άλτη του μήκους.



Όταν ρωτήθηκε εάν η νίκη στο τελευταίο άλμα είναι… δουλεμένη στην προπόνηση, απάντησε: «Το τελευταίο άλμα είναι προσωπικό! Είναι δικό του! Εκεί που λυγίζουν τα γόνατα, ο Μίλτος εκτελεί! Για αυτό έχουν μείνει στην ιστορία λίγοι αθλητές. Κανένας δεν θέλει να βαρέσει το… τελευταίο πέναλτι, ο Μίλτος δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό!».

Αναλύοντας τον αγώνα του αθλητή του στη Λωζάννη, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Ήταν ο γνωστός Μίλτος! Ότι χρειάζεται να κάνει, θα το κάνει. Αν κοιτάξει κανείς τον αγώνα του στη Λωζάννη έκανε τρεις φορές αυτό που έπρεπε. Στο τρίτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να μπει 8άδα, στο πέμπτο έκανε αυτό που έπρεπε να για μπει 3άδα και στο έκτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη νίκη. Ανταποκρίθηκε τρεις φορές με σιγουριά και με ασφάλεια».

Στον αγώνα στη Λωζάννη όπου μετείχαν οι επτά από τους οκτώ φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού όλοι οι άλτες έδειχναν να μην μπορούν να βρουν τη βαλβίδα και κατά συνέπεια τα μεγάλα άλματα. Ο Γιώργος Πομάσκι ήταν ο ειδικότερος προκριμένου να μας δώσει την απάντηση για το τι συνέβη. «Υπήρχε μια άσπρη γραμμή 50 πόντους πριν τη βαλβίδα και οι αθλητές πατούσαν εκεί. Τους περιόριζε λίγο οπτικά. Το ταρτάν είχε λίγη κόντρα γιατί ήταν παλιό και τους δυσκόλεψε κι αυτό λίγο», είπε ο Πομάσκι στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνάκι: Διάρρηξη σε διαμέρισμα με λεία κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ

Χαλκιδική: Υπόμνημα με ερωτήματα για το μοιραίο λούνα παρκ κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη - Ζητούν απαντήσεις

Κιάρα Φεράνι: Σε παραλία της Μυκόνου - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr