Λούντγκρεν: Πέθανε στα 59 του ο προπονητής που οδήγησε τον Φέντερερ στην κατάκτηση του 1ου Grand Slam της καριέρας του

Ο Σουηδός πρωταθλητής του τένις και μετέπειτα προπονητής ήταν στο πλευρό του Φέντερερ από το 2000 έως το 2003 και το 2003 κατέκτησαν το Wimbledon- Ήταν διαβητικός και πριν από ένα χρόνο είχαν ακρωτηριαστεί το πόδι του

Θρήνος στο χώρο του τένις για την πρόωρη απώλεια του Πίτερ Λούντγκρεν.

Ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής του τένις και επιτυχημένος προπονητής έφυγε από τη ζωή του στα 59 αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα με τον διαβήτη, ο οποίος ήταν και η αιτία πέρσι να του ακρωτηριάσουν το ένα πόδι. 



Ο γιος του Λούκας και η κόρη του Τζούλια έγραψαν στα social media για την απώλεια:  «Αναπαύσου εν ειρήνη, μπαμπά. Δυστυχώς μας άφησε πολύ νωρίς».

«Ο Πίτερ ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και πολύ χιούμορ», είπε ο μύθος του τένις Μπγιορν Μποργκ στο σουηδικό Sportbladet. 



Το 1987 ως παίκτης έφτασε στο Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης και αποσύρθηκε το 1995. Ως προπονητής έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στον Μαρσέλο Ρίος και αργότερα έπιασε δουλειά στην ομοσπονδία τένις της Ελβετίας. 

Εκεί συνάντησε τον νεαρό Ρότζερ Φέντερερ και έγινε προπονητής του από το 2000 έως το 2003. Με τον Σουηδό στο πλευρό του ο Φέντερερ κατέκτησε το 2003 τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας του που ήταν το Wimbledon. 

Μαζί του ο Φέντερερ κέρδισε το παιδικό του είδωλο τον Πιτ Σάμπρας στο Wimbledon. Στο τέλος του 2003 "χώρισε" με τον Φέντερερ και το 2005 οδήγησε τον Ρώσο Μαράτ Σάφιν στην κατάκτηση του Australian Open. 

Συνεργάστηκε επίσης με τον Μάρκο Παγδατή, τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, τον Σταν Βαβρίνκα. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνάκι: Διάρρηξη σε διαμέρισμα με λεία κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ

Χαλκιδική: Υπόμνημα με ερωτήματα για το μοιραίο λούνα παρκ κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη - Ζητούν απαντήσεις

Κιάρα Φεράνι: Σε παραλία της Μυκόνου - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr