Μάτζικ Τζόνσον: Ο Κόμπι πρέπει να είναι στην κουβέντα για τον GOAT

O Μάτζικ Τζόνσον μίλησε για τη μάχη του GOAT και τον Μάικλ Τζόρνταν

Σαν σήμερα (23/8) το 1978 γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια ο θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος έμελλε να χάσει τη ζωή του το 2020, στα 41 του, μετά από συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με την κόρη του. 

Με αφορμή την ημέρα γέννησης του Κόμπι ο Μάτζικ Τζόνσον ρωτήθηκε εάν ο σούπερ σταρ των Λέικερς θα μπορούσε να είναι GOAT, δηλαδή ο καλύτερος όλων των εποχών στο μπάσκετ, δίπλα στους Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρον Τζέιμς, που διεκδικούν τον... τίτλο. 

«Ξέρουμε ότι ο Κόμπι ανήκει στην συζήτηση για τον GOAT, ακόμα και σήμερα. Αν σκεφτούμε τι σημαίνει ο Κόμπι για το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο... επιθετικά για εμένα είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ μετά τον Μάικλ Τζόρνταν.



Στον τομέα του σκοραρίσματος, κανείς δεν μπορούσε να τον Κόμπι, όπως δεν μπορούσε να σταματήσει και τον Τζόρνταν. Όταν το παιχνίδι κρίνεται, αν έπρεπε να έχω έναν παίκτη, θα διάλεγα έναν εκ των Τζόρνταν ή Κόμπι, επειδή ξέρω πως είτε θα σκόραραν, είτε θα κέρδιζαν φάουλ και θα έβαζαν τις βολές. Έχουμε δει τον Κόμπι να το κάνει τόσες φορές. Και κάτι άλλο... ποιος σημειώνει 60 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι του όπως ο Κόμπι; Ήμουν εκεί και από την 3η περίοδο κι έπειτα κανείς δεν καθόταν.

Πάντα θα θυμόμαστε ότι αυτός ο τύπος κέρδισε 5 πρωταθλήματα και έπαιζε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο του. Θυμάμαι όταν είχε δικαστήριο στο Ντένβερ. Ερχόταν απευθείας από το δικαστήριο στο Λος Άντζελες μετά από πτήση και σκόραρε 45 και 50 πόντους» είπε ο Μάτζικ Τζόνσον. 

Στη συνέχεια μίλησε για τον Κόμπι των αγαπημένων του Λέικερς: «Δεν θα υπάρξει άλλος Κόμπι. Έχω πει στον κόσμο ότι ήταν ξεχωριστός. Λάτρευε να παίζει για τους Λείκερς, λάτρευε την πόλη. Δούλεψε με κάθε παίκτη που ήθελε να δουλέψει μαζί του.

Μπορείτε να ρωτήσετε όλα τα μέλη αυτής της γενιάς, ποιος τους βοήθησε. Ακόμα και ο ΛεΜπρόν και ο Γουέιντ λένε ότι έμαθαν πολλά από αυτόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Πρέπει να δώσουμε εύσημα στον Κόμπι επειδή άλλαξε το άθλημα και το βοήθησε να αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο». 

Πάντως σε παλαιότερη συνέντευξη του έχει τονίσει ότι ο κορυφαίος όλων είναι ο Μάικλ Τζόρνταν. 



Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

ΣΥΡΙΖΑ: 184 στελέχη ζητούν παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις καταγγελίες Πολάκη

Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Το φιλί της με την Τζένα Ορτέγκα στο βιντεοκλίπ του «Taste»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr