Super League 1, ΑΕΚ-Λαμία 1-1: Νέα γκέλα και αποδοκιμασίες - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Λαμία 1-1: Νέα γκέλα και αποδοκιμασίες - Δείτε τα γκολ

Η ΑΕΚ έχασε τα άχαστα (26 τελικές προσπάθειες, δύο δοκάρια) και ισοφάρισε στο 87' τη Λαμία, που είχε προγηθεί στο 39' με τον Φουρτάδο, χάνοντας τους πρώτους βαθμούς της στη Stoiximan Super League 1

6294704
Απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια καθώς οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες και τα δοκάρια την οδήγησαν σε γκέλα απέναντι στην αξιόμαχη Λαμία, η οποία έφυγε με τον ένα βαθμό από την OPAP Arena (1-1). Οι φιλοξενούμενοι χάρη στο γκολ του Φουρτάδο από το 40' στη μοναδική τους ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν μπροστά στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο 87' με τον Μουκουντί μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες. Στις καθυστερήσεις με Ελίασον και Κοϊτά, η ΑΕΚ είδε την μπάλα να σταματάει δύο φορές στο δοκάρι, αφήνοντας δύο πόντους στην έδρα της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3oftb3n5g81)


ΑΕΚ – Λαμία: Έτσι ξεκίνησαν
Καμία αλλαγή δεν επιφύλασσε ο Ματίας Αλμέιδα στην ενδεκάδα που επέλεξε σε σύγκριση με εκείνη που είχε παρατάξει στην πρεμιέρα της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Στρακόσα ήταν στην εστία, οι Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας και ο Σιμάνσκι μαζί με τον Πινέδα ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Κοϊτά και Αμραμπατ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Λιούμπισιτς στη θέση πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης. Για τη Λαμία ο Μαρίνος Σατσιάς ξεκίνησε με τον Κόστιτς στο τέρμα, τους Αντράντε, Κορνέζο και Γιαννούτσο τριάδα στην άμυνα και τους Σαραμαντά και Ρινγκ στις πλευρές αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Δοϊρανλής, Μπίκοβ και Μέκιτς και στην επίθεση το δίδυμο των Φουρτάδο και Βλαχομήτρου.


Η ΑΕΚ τον έλεγχο, η Λαμία το προβάδισμα στην πρώτη της ευκαιρία
Κλείσιμο
Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον εαυτό της στο πρώτο μέρος καθώς παρά την καθολική υπεροχή που είχε και τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα και η Λαμία «χτύπησε» στη μοναδική της ευκαιρία πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Η Ένωση κυκλοφορούσε την μπάλα προσπαθώντας να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι ήταν κλεισμένοι καλά στο δικό τους μισό. Στο 15' μετά από κόρνερ του Αμραμπατ ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κόστιτς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, ενώ δέκα λεπτά αργότερα από το στρώσιμο του Λιούμπισιτς, ο Κοϊτά με ένα καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον γκολκίπερ της Λαμίας να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν τις ανακτήσεις μπάλας και προσπαθούσαν κυρίως από τις πτέρυγες να βρουν τους διαδρόμους για να ανοίξουν την ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας χωρίς ωστόσο να βρίσκουν τρόπο, θέλοντας κάτι παραπάνω σε επίπεδο ατομικής ενέργειας και σίγουρα πιο γρήγορες ενέργειες. Και στο 40' μετά από μια εκτέλεση κόρνερ η Λαμία «πάγωσε» την OPAP Arena κάνοντας το 0-1 στο 40'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3odyk1xcn69)


Μετά από εκτέλεση κόρνερ και μια κερδισμένη κόντρα σε συνδυασμό με τη συνολικά κακή ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης, η μπάλα πήγε από την άλλη πλευρά μέσα στην περιοχή και ο Φουρτάδο που βρήκε χώρο σημάδεψε το πλαϊνό δίχτυ του Στρακόσα με ένα εξαιρετικό αριστερό πλασέ. Η ΑΕΚ θα μπορούσε πάντως να είχε ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα αν στις καθυστερήσεις ο Λιβάι από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Πήλιου έβρισε στόχο με το κεφάλι.

Η ΑΕΚ έπαιξε μονότερμα, είχε δύο δοκάρια αλλά έσωσε μόνο τον βαθμό
Η ΑΕΚ έπρεπε να μπει στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας γρήγορα την ισοφάριση, αλλά τα σουτ των Κοϊτά και Λιβάι στο 46' και στο 49' εκτός περιοχής δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 53' ο Κορνέζος έβαλε σωτήρια για τη Λαμία την προβολή πάνω στο πλασέ του Λιβάι την τελευταία στιγμή. Ο Αλμέιδα άλλαξε τους Αμραμπατ και Πινέδα με τους Ελίασον και Λαμέλα τραβώντας τον Λιούμπισιτς στον άξονα φρεσκάροντας μεσοεπιθετικά την ομάδα του, η οποία βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση επιδιώκοντας να ξεκλειδώσει την σφιχτή ανασταλτική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ο Κόστιτς, όμως, όποτε χρειαζόταν ήταν εκεί κάνοντας ακόμα μια καθοριστική επέμβαση στο 61' όταν ο Λαμέλα έβγαλε τον Λιβάι τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Λαμίας να λέει «όχι» και σε αυτή την περίπτωση, ενώ στο 67' ο Κοϊτά δοκίμασε ακόμα ένα σουτ έξω από την περιοχή, βρίσκοντας την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τόσο τον Μάνταλο, όσο και τον Οντουμπάτζο αντί των Σιμάνσκι και Ρότα κάνοντας ακόμα πιο επιθετικό τον σχηματισμό του καθώς πλέον ο χρόνος λιγόστευε. Αλλά η ευκαιρίες χανόντουσαν για την ΑΕΚ η μια μετά την άλλη με τον Λαμέλα στο 70' ολομόναχος μέσα στην περιοχή να σουτάρει με τη μία ψηλά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Οντουμπάτζο μετά από φοβερή ενέργεια του Λαμέλα να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο.

Ο Αλμέιδα πέρασε και τον Τσούμπερ αντί τυ Λιούμπισιτς παίζοντας τα όλα για όλα. Η ΑΕΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση, η Λαμία σκόραρε με τον Βλαχομήτρο, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ με την Ένωση να είναι όλη μπροστά. Τελικώς μια στατική φάση έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να ισοφαρίσει στο 87'. Ο Λαμέλα γέμισε με φάουλ και ο Μουκουντί με κεφαλιά έκανε το 1-1, με την Ένωση να βρίσκει γκολ μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3ofesalg84p)


Το δοκάρι στο 92' μετά από γύρισμα του Ελίασον στέρησε στην ΑΕΚ την ανατροπή, ενώ η κεφαλιά του Λιβάι στο 94' πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3ofjoxsocyh)


Η ΑΕΚ ήταν απίστευτα άτυχη καθώς στο 96' η μακρινή σουτάρα του Κοϊτά τράνταξε το κάθετο με την Ένωση να αφήνει δύο βαθμούς και τη Λαμία να φεύγει με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

MVP: Ο Κόστιτς, ο οποίος με σπουδαίες επεμβάσεις έπαιξε κομβικό ρόλο στο να φύγει η Λαμία με τον βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο ύψος τους: Κορνέζος και Γιαννούτσος έκαναν ένα πολύ σταθερό ματς στα μετόπισθεν για τη Λαμία. Ο Λαμέλα από πλευράς ΑΕΚ έδωσε φαντασία δημιουργικά, έχοντας και την ασίστ στο γκολ του Μουκουντί.

Αδύναμος κρίκος: Κακό παιχνίδι από τον Άμραμπατ στο δεξί άκρο. Δεν πήρε πράγματα αυτή τη φορά από τον Ολλανδομαροκινό εξτρέμ η ΑΕΚ. Η αναποτελεσματικότητα της Ένωσης ωστόσο της στοίχισε συνολικά.

Η γκάφα: Η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ στη στατική φάση της Λαμίας. Η μπάλα πήγε από την άλλη πλευρά μετά την εκτέλεση του κόρνερ και η άμυνα της Ένωσης έδωσε τον χώρο στον Φουρτάδο, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ.

Το στραγάλι: Ο Πουλικίδης δεν είχε κάποια δύσκολη φάση. Ωστόσο, η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων φωνάζοντας ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερα με τις αλλαγές και τις καθυστερήσεις των παικτών της Λαμίας μέσα στο ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα της, κάτι που της είχε στερήσει και πέρυσι αρκετούς βαθμούς. Η σκληροτράχηλη Λαμία εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας της Ένωσης σε μια στατική φάση. Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν είχε γρήγορη σκέψη και εκτέλεση, δημιουργώντας πάντως στιγμές και στο δεύτερο, παρότι σφυροκόπησε την αντίπαλό της, κατάφερε να σώσει μόνο τον βαθμό, ολοκληρώνοντας το ματς με 26-2 τελικές!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (68' Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι (68' Μάνταλος), Πινέδα (58' Λαμέλα), Κοϊτά, Αμραμπατ (58' Ελίασον), Λιούμπισιτς (78' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Αντράντε (76' Σάντμπεργκ), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Σαραμαντάς (77' Ντεντάκης), Δοϊρανλής (90' Αθανασακόπουλος), Μπίκοβ, Μέκιτς (90' Σιμόνι), Ρινγκ (84' Τερεζίου), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος




Ειδήσεις σήμερα:

Η Χάνα Λιντς βρέθηκε μόνη στην καμπίνα της στο μοιραίο Bayesian, χωριστά από τον πατέρα της και τις άλλες σορούς

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με τους 3 νεκρούς σε φεστιβάλ στη Γερμανία

Θρήνος για τον 22χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο με γουρούνα στην Άνδρο - «Δεν φορούσε κράνος», λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης