La Liga: Ο Λεβαντόφσκι «καθάρισε» ξανά για την Μπαρτσελόνα, 2-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο - Δείτε τα γκολ

La Liga: Ο Λεβαντόφσκι «καθάρισε» ξανά για την Μπαρτσελόνα, 2-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο - Δείτε τα γκολ

Σκόραρε ο Γιαμάλ, είχε δύο δοκάρια ο Λεβαντόφσκι - Αποδοκιμάστηκε ο Νίκο Γουίλιαμς

29156725
Οι νέοι (Λαμίν Γιαμάλ, Νίκο Γουίλιαμς) είναι ωραίοι, αλλά ο παλιός (Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι) είναι αλλιώς! Ο Πολωνός επιθετικός, με το τρίτο του γκολ σε δύο ματς, χάρισε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-1) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ, χάρη στην οποία η ομάδα του Χάνζι Φλικ ξεκίνησε την La Liga με «2 στα 2».

Ο Γερμανός προπονητής συμπεριέλαβε τον Ντάνι Όλμο στην αποστολή με την ελπίδα να προλάβει ο σύλλογος να τον δηλώσει εγκαίρως, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού δεν ολοκληρώθηκε ακόμα ο δανεισμός του Κλεμάν Λενγκλέ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ώστε να απελευθερωθεί ο απαραίτητος χώρος στο σάλαρι καπ.

FC BARCELONA 2 - 1 ATHLETIC CLUB | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Κλείσιμο
Ρόναλντ Αραούχο, Αντρέας Κρίστενσεν, Φρένκι Ντε Γιονγκ και Γκάβι λόγω τραυματισμού είναι οι μόνιμοι απόντες των Μπλαουγκράνα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει και πάλι στην διάθεσή του τον τερματοφύλακα Γιούλεν Αγιρεθαμπάλα, αλλά να διατηρεί κάτω από τα δοκάρια τον νεαρό Άλεξ Παδίγια.

Αποδοκιμασίες για Νίκο, γκολ ο Γιαμάλ
Ο Νίκο Γουίλιαμς άκουγε αποδοκιμασίες από τους φίλους της Μπάρτσα κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, επειδή… τόλμησε να μην πάρει μεταγραφή από την Αθλέτικ στους Καταλανούς αυτό το καλοκαίρι.

Εκτός από τον νεαρό εξτρέμ, όμως, τα.. άκουσε και ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα για την ανικανότητά του να φέρει μεγαλύτερη οικονομική ισορροπία στον σύλλογο, η οποία θα επέτρεπε μεταξύ άλλων να δηλωθεί εγκαίρως ο Όλμο.

Το σύνθημα «Μπάρτσα ναι, Λαπόρτα όχι» είχε την τιμητική του στα πρώτα λεπτά και μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες αξιοσημείωτες φάσεις, με τον Ραφίνια από την μια και τον μικρό των Γουίλιαμς από την άλλη.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος τα είπε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με τον Νίκο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να ακουμπάει στον Ίνιγκο Λέκουε, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο του Παδίγια, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0 (24’).

Από το 2-0 στο 1-1 μέσω VAR
Το γκολ του 17χρονου εξτρέμ, το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα μετά και την ασίστ στην πρεμιέρα κόντρα στην Βαλένυια, έδωσε ώθηση στην Μπάρτσα, η οποία άγγιξε το 2-0 στο 37’, όταν το σουτ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από δύσκολη γωνία βρήκε το δοκάρι της βασκικής εστίας.

Και, σχεδόν αμέσως, περάσαμε από το πιθανό 2-0 στο… πραγματικό 1-1. Ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο έδειξε την άσπρη βούλα μέσω VAR για ανατροπή του Άλεξ Μπερενγκέρ από τον Πάου Κουμπαρσί, ο Οϊάν Σανθέτ ξεγέλασε τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους (42’).

Η Αθλέτικ μετρούσε τρία διαδοχικά ματς χωρίς γκολ ως φιλοξενούμενη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έσπασε το ρόδι με πέναλτι, αφού το τελευταίο της τέρμα σημειώθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2021 και ήταν… αυτογκόλ του Τζόρντι Άλμπα.

Τρίτη και τυχερή για τον «Λέβα»
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο Λεβαντόφσκι είχε προσπάθεια που σταμάτησε στο δοκάρι, αυτή την φορά ύστερα από καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ραφίνια (57’), εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

Ο «Λέβα» άγγιξε ξανά το γκολ επτά λεπτά αργότερα, με τον Παδίγια να αποκρούει εντυπωσιακά εξ’ επαφής προσπάθεια του Πολωνού ύστερα από νέα σέντρα του Ραφίνια, με τον δραστήριο Νίκο να απαντάει με σουτ που έφυγε άουτ.

Ένα δοκάρι, δύο δοκάρια, τρίτη και τυχερή για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος λύτρωσε εαυτόν και Μπάρτσα με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από συνδυασμό των Ραφίνια – Πέδρι και γύρισε του τελευταίου (75’).

Στο τελευταίο 15λεπτο, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν τον ρυθμό και ο Φλικ επιδόθηκε σε καρουσέλ αλλαγών, έχοντας βάλει από νωρίς στο ματς τον Φερμίν Λόπεθ, στο πρώτο του ματς μετά από ένα ονειρεμένο καλοκαίρι, με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Μπάρτσα δεν έχει καταφέρει να δηλώσει τον Ντάνι Όλμο, «τρέχει» μήπως μπορέσει να αποκτήσει έναν ακόμα παίκτη για τα πλάγια της επίθεσης (Φεντερίκο Κιέζα), αλλά μέσα στο γήπεδο τα πάει μια χαρά, ούσα η μοναδική ομάδα που έχει κάνει το «2 στα 2», μαζί βεβαίως με την Θέλτα του Τάσου Δουβίκα.

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε (90’ Ζεράρ Μαρτίν) – Ραφίνια, Μπερνάλ (83’ Έρικ Γκαρθία), Πέδρι – Γιαμάλ (90’ Πάου Βίκτορ), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (63’ Φερμίν Λόπεθ).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Παδίγια – Λέκουε, Βιβιάν, Γεράι, Γιούρι – Πράδος (78’ Άντερ Ερέρα), Βέσγα (63’ Χαουρεγκίθαρ) – Μπερενγκέρ, Σανθέτ (63’ Ουνάι Γκόμεθ), Νίκο Γουίλιαμς – Ινιάκι Γουίλιαμς (78’ Γκουρουθέτα).

Τον «σκότωσαν» γιατί τον αγαπούσαν
Ο Γιαγκόμπα Αρασάτε επέστρεψε στο «Σαδάρ» για να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την Οσασούνα, στον πάγκο της οποίας κάθισε τα προηγούμενα έξι χρόνια, με πολύ θετικό απολογισμό. Ο προπονητής της Μαγιόρκα γνώρισε την αποθέωση αλλά, στη συνέχεια, γεύτηκε την πρώτη του επίσημη ήττα στον πάγκο της ομάδας των Βαλεαρίδων Νήσων.

Η Οσασούνα, η οποία στην πρεμιέρα ζορίστηκε για να πάρει ως γηπεδούχος έναν βαθμό κόντρα στη νεοφώτιστη Λεγκανές (1-1), ήταν ανώτερη από μια Μαγιόρκα που έκοψε δύο βαθμούς από την Ρεάλ Μαδρίτης (1-1) και πήρε δικαίως τη νίκη.

Ένα γκολ του Ρουμπέν Γκαρθία (55’) απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι νωρίτερα είχαν δοκάρι με τον Αϊμάρ Ορόθ και απειλήθηκαν ελάχιστα από την ομάδα του πρώην προπονητή τους.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Η Χάνα Λιντς βρέθηκε μόνη στην καμπίνα της στο μοιραίο Bayesian, χωριστά από τον πατέρα της και τις άλλες σορούς

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με τους 3 νεκρούς σε φεστιβάλ στη Γερμανία

Θρήνος για τον 22χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο με γουρούνα στην Άνδρο - «Δεν φορούσε κράνος», λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης