Το αντίο του Γκόραν Ντράγκιτς - Οι μπύρες, το κάρφωμα με πάσα στο ταμπλό του Γιόκιτς και ο χαβαλές με Ντόντσιτς - Βίντεο

Ο Γκόραν Ντράγκιτς αποχαιρέτησε οριστικά το μπάσκετ ως παίκτης και στο αντίο του βρέθηκαν νυν και πρώην σταρ του NBA - Τα βλέμματα και πάλι στον Νίκολα Γιόκιτς

Νίκολα Γιόκιτς και Λούκα Ντόντσιτς, ή Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς, ένωσαν τις δυνάμεις τους τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ για το event με τον τίτλο «Η νύχτα του Δράκου» («Night of the Dragon»), αφιερωμένο στον Γκόραν Ντράγκιτς για την πλούσια καριέρα του στο μπάσκετ.



Ο Σλοβένος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και επισήμως, με την Στόζιτσε Αρένα στη Λιουμπιάνα να γεμίζει από φανς του αθλήματος που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νυν και πρώην μεγάλους αστέρες του NBA εν δράσει.



Σε μια βραδιά που είχε ακόμη και διαγωνισμό καρφωμάτων για τα πιτσιρίκια, αλλά και ποδόσφαιρο σάλας στο οποίο ο Ντράγκιτς μιμήθηκε τον... Φώτη Ιωαννίδη κόντρα στη Λανς (sic), το κλίμα ήταν υπέροχο και όλοι -όπως φαίνεται και από το οπτικοακουστικό υλικό- το χάρηκαν με την ψυχή τους. Αλίμονο αν δεν περνούσε το πόδι πάνω από τη μπάλα ο «Δράκος», σε έναν παραλληλισμό με την κίνηση σήμα-κατατεθέν του με την προσποίηση πίσω από την πλάτη.





Φυσικά το μενού είχε και λίγο Γκόραν εναντίον Ζόραν. Μεγάλος εναντίον μικρού.



Για να φτάσουμε στο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, οι παίκτες (και κυρίως ο Γιόκιτς) έπρεπε να πάρουν δυνάμεις για ακόμη ένα καλοκαιρινό ματς που θα έδιναν κάποιοι εξ αυτών, με τον Joker συνοδεία των Ντράγκιτς και Ντέγιαν Μποντιρόγκα να πηγαίνουν για μπύρες πριν από το τζάμπολ.



Λίγες ώρες αργότερα στο παρκέ εμφανίστηκαν μεγάλα (και άλλα μικρότερα) του παγκόσμιου μπάσκετ. Στην ομάδα του αρχηγού Ντράγκιτς αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Στιβ Νας, Κλέμεν Πρέπελιτς, Βλάτκο Τσάντσαρ και Νίκολα Βούτσεβιτς, ενώ στην άλλη μεριά του παρκέ βρέθηκαν οι Γιόκιτς-Ντόντσιτς (αρχηγός ο δεύτερος) και οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λουίς Σκόλα, Ρόμπιν Λόπεζ. Συμμετέχοντες ήταν και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς οι Ντιρκ Νοβίτσκι, Κρις Μπος, με τον τελευταίο να παίζει και να σκοράρει για πρώτη φορά από τις 9 Φεβρουαρίου 2016.











Το ματς προφανώς θα κυμαινόταν σε χαλαρούς ρυθμούς, προσφέροντας highlights όπως τα παρακάτω, με τα 100 βήματα του Ντόντσιτς, αλλά κυρίως με το κάρφωμα με πάσα στον εαυτό του από τον Γιόκιτς, που είχε και ένα τρίποντο εκτός ισορροπίας με το ένα χέρι.







Ντόντσιτς και Ντράγκιτς, που γνωρίζονται πολύ καλά, σκόραραν έκαστος σε διαδοχικές φάσεις στην καθεμιά πλευρά του παρκέ.



Πιο ζεστός απ' όλους, ωστόσο, ήταν ο... κοτοπουλάς Μπόγκνταν Μαριάνοβιτς, που μπορεί να είχε χάσει βολή σκοπίμως για να κεραστεί το κοινό των Κλίπερς τσάμπα σάντουιτς σε πρόσφατο ματς του NBA, αλλά το βράδυ του Σαββάτου ήταν άχαστος. Με το κοινό να φωνάζει ρυθμικά «MVP, MVP» για εκείνον, αυτός μέτρησε 19 πόντους με 3/5 τρίποντα! Στους 19 πόντους και ο Γιόκιτς, με 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ (ο τύπος δεν αστειεύεται ούτε στα φιλικά), με 7 και 5 ασίστ ολοκλήρωσε ο Ντόντσιτς.



Το πρώτο καλάθι του Μπος εδώ και οκτώ χρόνια:



Μετά το τέλος του ματς, που ολοκληρώθηκε στα 7.7 δευτερόλεπτα για το... αιώνιο επτά στη φανέλα του Ντράγκιτς (παράλληλα ο Ντόντσιτς φοράει το 77, το οποίο -για την ιστορία- πήρε για το ίνδαλμά του, Βασίλη Σπανούλη), ακολούθησαν διάφορα events όπως ποδόσφαιρο σάλας και διαγωνισμός καρφωμάτων για τα πιτσιρίκια.

Λίγο νωρίτερα ο Γιόκιτς πρώτα έβρεξε τον Ντόντσιτς και μετά τον χτύπησε στο κεφάλι:





Μετά, κάθισαν να βαθμολογήσουν τα πιτσιρίκια, και δεν το χάρηκαν ιδιαιτέρως.





Το κάρφωμα που ξεχώρισε ήταν αυτό του γιου του Ντράγκιτς, που κάρφωσε σε κανονική μπασκέτα με τη βοήθεια του Μαριάνοβιτς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr