Πελίστρι: Ο Αλόνσο μου τηλεφωνούσε σχεδόν καθημερινά, έδειξαν πόσο με ήθελαν στον Παναθηναϊκό

Ο Φακούντο Πελίστρι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και μίλησε για όλα

Ο Φακούντο Πελίστρι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Λανς στη Γαλλία, μια ημέρα μετά από την ανακοίνωση της μεταγραφής του από την Μάντσεστερ στον ΠΑΟ. 

Ο 22χρονος εξτρέμ που μπήκε κατευθείαν στα βαθιά παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ομάδας και στάθηκε στον ρόλο του Ντιέγκο Αλόνσο για να πάρει να φορέσει την πράσινη φανέλα. 



Οι δηλώσεις του Φακούντο Πελίστρι στο PAO TV

Για την εμπειρία στο ντεμπούτο του: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Οπωσδήποτε όλα συνέβησαν γρήγορα. Έφτασα στη Γαλλία, έκανα προπόνηση και μετά από μία μέρα έκανα ντεμπούτο. Αισθάνομαι καλά για το ντεμπούτο μου».

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο ότι δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό για τη μεταγραφή του: «Ασφαλώς όταν ένας σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει έναν ποδοσφαιριστή και κάνει επίμονη προσπάθεια να τον αποκτήσει δείχνοντάς του πόσο τον θέλει, τότε για τον ποδοσφαιριστή είναι μία πολύ υπερήφανη στιγμή. Είναι σπουδαίο μία τέτοια ομάδα να σου δείχνει πόσο σε θέλει, κάτι που για εμένα ήταν πολύ σημαντικό».

Αν νιώθει πίεση από τις μεγάλες προσδοκίες των οπαδών: «Από τον προηγούμενο μήνα σχεδόν καθημερινά δέχομαι μηνύματα από τους φιλάθλους της ομάδας. Δεν νιώθω ιδιαίτερη πίεση, αλλά αυτή την πίεση που αναφέρετε θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιήσω για να διασκεδάσω το παιχνίδι, να παίξω και να κάνω το καλύτερο και βέβαια να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλα όσα έχει θέσει μέσα στη σεζόν.»

Για τη συνεργασία με τον Ντιέγκο Αλόνσο: «Ναι, φυσικά η παρουσία του Ντιέγκο ήταν πολύ σημαντική, γιατί τον γνωρίζω από την Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Μοιραστήκαμε πολύ όμορφες στιγμές. Μου τηλεφωνούσε σχεδόν καθημερινά όταν ήμουν στην Μάντσεστερ, για να μου εξηγήσει για τον σύλλογο, το πλάνο, τι ήθελε να κάνει. Ασφαλώς επειδή τον γνωρίζω μου άρεσε πραγματικά η ιδέα. Όλα αυτά μαζί με οδήγησαν να έρθω εδώ».

Τι του είπε ο Αλόνσο: «Μου ανέφερε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Μου εξήγησε πόσα θα προσπαθήσει να πετύχει φέτος η ομάδα και αυτό στο μυαλό του ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Φυσικά είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Για εμένα είναι μία νέα περιπέτεια, ένα νέο κεφάλαιο και ανυπομονώ να τα πάω καλά και να αφήσω ικανοποιημένους τους οπαδούς, κάτι που είναι ο βασικός λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο».

Τι τον έχει κερδίσει στον Αλόνσο: «Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ήδη ότι έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είναι παθιασμένος, ζει κάθε αγώνα με πολύ πάθος κι αυτό είναι από τα καλύτερα στοιχεία του. Για μένα ως ποδοσφαιριστή, όταν είμαι στα αποδυτήρια, στον αγώνα ή στην προπόνηση, ξέρει πώς να μου δώσει κίνητρο. Του αρέσει η επίθεση, είναι ένας προπονητής για τον ποδοσφαιριστή. Είναι θετικό που τον έχουμε γιατί μας δίνει κίνητρο πριν από κάθε αγώνα».

Τι περιμένει από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Φυσικά περιμένω να πετύχω! Όταν τελειώσει η σεζόν θέλω να κοιτάξω πίσω και να έχουμε πετύχει τους στόχους μας, να είναι μια επιτυχημένη χρονιά για τον Παναθηναϊκό».

Η εμπειρία ως ποδοσφαιριστής στην Premier League: «Ήταν καταπληκτικά. Πέρασα 4 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως είπατε, είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Βελτιώθηκε πολύ ως ποδοσφαιριστής και ως άτομο. 'Εχω πολύ καλούς φίλους εκεί. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Τώρα θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ όλη αυτή την εμπειρία που αποκόμισα». 

Το σχόλιο για τα λόγια του Μπρούνο Φερνάντες προς εκείνον: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Μπρούνο. Από την πρώτη μέρα μου εκεί, ήμασταν πολύ κοντά. Κάθε χρόνο περνάγαμε αρκετή ώρα μαζί, έχω πολλές αναμνήσεις. Όλοι γνωρίζουν πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι, αλλά και ως άτομο είναι απίστευτο. Είμαι χαρούμενος που έχω τέτοια σχέση μαζί του. Επίσης τον Γκαρνάτσο τον έχω σαν μικρό μου αδερφό και ήμασταν καθημερινά μαζί. Όταν έμαθε τα νέα ότι θα ερχόμουν εδώ, στεναχωρήθηκε που θα έφευγα. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του όπως με πολλούς παίκτες της Γιουνάιτεντ. Η ομάδα ήταν πολύ καλή και έχω άριστες σχέσεις»

Για το τι έγινε στη Γιουνάιτεντ και δεν καθιερώθηκε: «Όπως είπα, η Μάντσεστερ είναι από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Εάν κοιτάξει κανείς το ρόστερ θα δει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος και κάποιες φορές θα πάρεις ευκαιρία να αγωνιστείς, άλλες όχι. Σαν ομάδα είναι τόσο μεγάλη, με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις, που κάποιες φορές δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε στη Γιουνάιτεντ και το διασκέδασα αλλά κάποια στιγμή θέλεις να αγωνίζεσαι περισσότερο. Στη Γιουνάιτεντ δεν έχεις εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, οπότε κάποια στιγμή θέλεις να εξετάσεις άλλες προοπτικές και γι' αυτό συνέβη ό,τι συνέβη και είμαι αληθινά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Για να αγωνιστώ, να το διασκεδάσω το παιχνίδι και να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων της ομάδας».

Ο λόγος που φοράει το «28»: «Όταν εντάσσεσαι σε μία ομάδα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι αριθμοί. αλλά είχα καλές αναμνήσεις με το 28 γιατί με αυτό αγωνίστηκα στη Γιουνάιτεντ, οπότε όταν είδα ότι είναι ελεύθερο εδώ είπα: 'αυτό θα πάρω για να κρατήσω την ίδια ιδέα'.»

Η ιδέα για το 2+8=10: «Στην Πενιαρόλ φορούσε το 10. Στη Γιουνάιτεντ σκέφτηκα το 2+8+10 και μετά μου είπαν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο φορούσε το 28 στην Σπόρτινγκ, οπότε ήθελα να το πάρω. Έχω καλές αναμνήσεις από αυτό και όταν μου είπαν εδώ ότι είναι ελεύθερο, είπα ότι είναι ένα καλό σημάδι και έμεινα με το 28».

Ο εαυτός του με λίγες λέξεις: «Θα ήταν προτιμότερο να απαντούσαν άλλοι για εμένα! Θα έλεγα ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής γρήγορος με τη μπάλα, μου αρέσει η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, να βοηθάω με γκολ και ασίστ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνω πολλά περισσότερα και στο ανασταλτικό σκέλος. Στην εποχή μας χρειάζεται και η συμμετοχή στην άμυνα. Σε γενικές γραμμές αυτά».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο: «Ανυπομονώ να τους γνωρίσω. Είδα κάποιους στη Λανς, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, θέλω να τους γνωρίσω και βέβαια στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουμε μαζί».

Ειδήσεις σήμερα:

17 Αυγούστου 1944, το «Μπλόκο της Κοκκινιάς»: Ποιοι το έστησαν και πόσα ήταν τα θύματα

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια στις διακοπές της

Live your myth in Ψίμυθος: Το ελληνικό νησί του... Twitter που τρελαίνει τους «επισκέπτες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr