Super League 1, ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Σάστρε και Τισουντάλι ο βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος, ΠΑΟΚ, νίκησε 2-0 τον θαρραλέο αλλά άστοχο Παναιτωλικό και είναι η μοναδική ομάδα, μέχρι στιγμής, με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές

6295395
Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο γήπεδο της Τούμπας τον Παναιτωλικό για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League με μοναδικό στόχο να κάνει το «δύο στα δύο», απέναντι σε μια ομάδα όπου μετρούσε 17 σερί νίκες, μέσω-έξω, σε μια τρομερή παράδοση από το 2015 και μετά.

Τελικά τις έκανε 18 τις συνεχόμενες νίκες χάρη στα γκολ των Ζόαν Σάστρε (51’) και Ταρίκ Τισουντάλι (79').

Ενδεκάδα με επτά αλλαγές ο ΠΑΟΚ
Με δεδομένη την απουσία του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής ενόψει της επικείμενης μετακόμισής του στη Βόλφσμπουργκ, ο Γιάννης Μιχαηλίδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» και πήρε θέση δίπλα στον Τόμας Κεντζιόρα, κάτι που είχε να συμβεί από το περσινό Άρης – ΠΑΟΚ (1-2), ένα ματς στο οποίο αποβλήθηκε, αλλά στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.

Η επιστροφή του Μαντί Καμαρά (ο μέσος από τη Γουινέα ξεκίνησε για δεύτερη φορά βασικός) στη μεσαία γραμμή είναι ακόμα μία παρέμβαση του Ραζβάν Λουτσέσκου, που επανάφερε και τους Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ντεσπόντοφ, Τσάλοφ στο αρχικό σχήμα των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Κλείσιμο
Όσο για τον Παναιτωλικό, ο Πετράκης είχε στην ενδεκάδα τον Μλάντεν, που εξέτισε την ποινή του την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ διαθέσιμος ήταν και ο Ρουίς που αποκτήθηκε πρόσφατα. Από την άλλη εκτός έμειναν οι Μπακάκης, Ρόα, Πάλμα, Στάγιτς αλλά και ο τιμωρημένος Σιέλης.

Ο ΠΑΟΚ την κατοχή, ο Παναιτωλικός τις εντυπώσεις
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να απειλεί με το μακρινό σουτ του Πέρες, ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας (65%-35%), αλλά ήταν εμφανές ότι του έλειπε η σωστή τελική πάση και προσπάθεια.

Ένα μακρινό σουτ του Μουργκ ήταν η πρώτη απειλή των «ασπρόμαυρων», που είδαν τους φιλοξενούμενους μέσα σε ένα λεπτό (30’-31) να φτάνουν με καλές προϋποθέσεις στην εστία τους, πρώτα με τον Πέρες και μετά με τον Μπουζούκη και τον Ντίαζ.

Ήταν προφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο ανασταλτικό κομμάτι για τους παίκτες του Λουτσέσκου, με λάθος τοποθετήσεις και στα δύο κομμάτια του γηπέδου. Αντίθετα ο Παναιτωλικός έκλεισε το πρώτο μέρος με εξαιρετική εμφάνιση και απόδοση στο τερέν της Τούμπας.

«Σεντερφορίσιο» γκολ από τον… δεξιό μπακ του!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κλείνει τον Παναιτωλικό στα καρέ του και να αναζητά επίμονα το πρώτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 51ο λεπτό, με τον δεξιό του μπακ (Σάστρε) δίκην σέντερ φορ να πιάνει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Ολο το γκολ ήταν η εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού του Μαντί Καμαρά πριν τη (νέα) ασίστ από τον «εξαφανισμένο» μέχρι τότε Κίριλ Ντεσπόντοφ, που έφτασε μια ανάσα από το να χριστεί και σκόρερ, αλλά είδε τον Τσάβες να του λέει «όχι» στη βολίδα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το 2-0 από τον… κανονικό σέντερ φορ του!
Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε από τον… κανονικό σέντερ φορ του. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρήκε με κάθετη πάσα τον Ταρίκ Τισουντάλι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Μαροκινός δεν το σκέφτηκε και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσάβες για το 2-0.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά είδαμε για πρώτη φορά και τον Σόλα Σορετίρε με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, που κατάφερε στα λίγα λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να δείξει κάποιες από τις αρετές του με την μπάλα, ενώ άγγιξε και το γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP: Ο Μαντί Καμαρά για πρώτη φορά μας έδειξε στο χορτάρι γιατί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον φέρει στην Τούμπα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ταρίκ Τισουντάλι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο και φρόντισαν να «κλειδώσουν» τη νίκη για τον «Δικέφαλο».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα σ’ ένα ακόμα ματς από τον Ράφα Σοάρες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο καλός Παναιτωλικός του πρώτου μέρους… ξέχασε να βγει στο γήπεδο στο δεύτερο μισό κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Πετράκη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 19ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Παντελάκη, αλλά τόσο ο Χρήστος Βεργέτης, όσο και ο Στέφανος Κουμπαράκης στο VAR έκριναν ότι ήταν το χέρι στήριξης και δεν υπάρχει παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος, άφησαν στα αποδυτήρια την κακή απόδοσή του πρώτου ημιχρόνου και έφτασαν εύκολα στη νίκη με το 2-0 να τους αδικεί στο τέλος βάσει των πολλών ευκαιριών τους.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ, Καμαρά (72’ Οζντόεφ), Μουργκ (72’ Τάισον), Ντεσπόντοφ (72’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (72’ Τισουντάλι).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν (62’ Μαϊντεβατς), Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (74’ Λουίς), Μπουζούκης (62’ Κουρί), Μπελεβώνης (62’ Κοντούρης), Ντίας (78’ Νικολάου), Λομόνακο.
Ειδήσεις σήμερα:

Βίαζε την 16χρονη πρώην κοπέλα του γιου του: Οι απειλές και η παγίδα που της έστησε

Ανάλυση Sky News: Τι δείχνει η αντίδραση του Ισραήλ στην ευρεία επίθεση της Χεζμπολάχ - «Πυριτιδαποθήκη» η Μέση Ανατολή

Οι Ταλιμπάν επιβάλλουν μια πιο αυστηρή σαρία και απαγορεύουν τη γυναικεία φωνή σε δημόσιους χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης