La Liga: Με ηγέτη τον Βαλβέρδε η Ρεάλ 3-0 την Βαγιαδολίδ - Δείτε τα γκολ

La Liga: Με ηγέτη τον Βαλβέρδε η Ρεάλ 3-0 την Βαγιαδολίδ - Δείτε τα γκολ

Πρώτο γκολ για τον Έντρικ, πρεμιέρα χωρίς γκολ για τον Εμπαπέ στο Μπερναμπέου

29157493
Όλοι οι καλοί χωράνε, αλλά ακόμα και οι καλοί θέλουν χρόνο προσαρμογής. Το επιβεβαίωσε εκ νέου ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος δεν έλαμψε όσο θα ήθελε στο πρώτο του ματς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία νίκησε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-0 τη νεοφώτιστη Βαγιαδολίδ, για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην φετινή La Liga, μετά την «γκέλα» στην Μαγιόρκα (1-1) στο πρώτο ματς.

REAL MADRID 3 - 0 REAL VALLADOLID CF | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Εξαιτίας της απουσίας του τραυματία Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο Κάρλο Αντσελότι έκανε δύο υποχρεωτικές αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα, αιφνιδιάζοντας όμως με την χρησιμοποίηση του Αρντά Γκιουλέρ ως βασικού, αντί του πολύ πιο έμπειρου Λούκα Μόντριτς. Η άλλη αλλαγή έγινε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Φραν Γκαρθία να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Φερλάν Μεντί.

Κλείσιμο
Με αρκετούς αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα σε σχέση με το εντός έδρας 1-0 επί της Εσπανιόλ στην πρεμιέρα παράταξε τους φιλοξενούμενους ο Πάουλο Πετσολάνο, δίνοντας φυσιολογικά προτεραιότητα στον μεσοβδόμαδο αγώνα με την Λεγανές για την εμβόλιμη, τρίτη αγωνιστική.

Μονότερμα χωρίς ουσία
Όπως αναμενόταν, οι Μαδριλένοι είχαν από την αρχή την κατοχή της μπάλας και η Βαγιαδολίδ κλείστηκε γύρω από την εστία του Καρλ Χάιν, με στόχο να περιορίσει τους χώρους για τον Εμπαπέ και την παρέα του.

Ο Γάλλος, με μεγάλη διάθεση στο πρώτο του ματς ως Μαδριδίστα στο «Μπερναμπέου», πάλευε για κάθε μπάλα και προσπαθούσε να φανεί απειλητικός, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τον περιορίζει ο ρόλος του σέντερ φορ.Πριν από την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, πάντως, άγγιξε το 1-0, με τον Χάιν να αποκρούει το διαγώνιο σουτ του «9» της Βασίλισσας, ο οποίος προσπαθούσε σε κάθε επικίνδυνη φάση να είναι μέσα.

Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, δεν είχε πολλές από αυτές, με την Ρεάλ να ρίχνει το βάρος της ανάπτυξης στα δεξιά με Ντάνι Καρβαχάλ, Γκιουλέρ και Ροντρίγκο, αλλά να μην απειλεί με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, παρά και τις προσπάθειες από τα αριστερά του Βινίσιους Ζούνιορ, κόντρα σε δύο και τρεις αντιπάλους σε κάθε φάση.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, η κατοχή της μπάλας για την Ρεάλ είχε φτάσει στο ποσοστό της τάξεως του 69,7%, αλλά οι τελικές της ήταν μόλις τέσσερις, με μια προς την εστία, την ευκαιρία του Εμπαπέ δηλαδή στα πρώτα λεπτά.

Λύτρωση από τον Βαλβέρδε
Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, όπως τόσες και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, ήταν αυτός που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά, ανοίγοντας το σκορ πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Φάουλ έξω από την περιοχή, «κεραυνός» του Ουρουγουανού, η μπάλα κοντράρει στο τείχος και παίρνει το απαραίτητο φάλτσο για να καρφωθεί στο βάθος της εστίας της Βαγιαδολίδ για το λυτρωτικό 1-0.

«Στο είπα» ήταν η ατάκα του Αντσελότι στον Βαλβέρδε όταν έσπευσε να τον αγκαλιάσει μετά το γκολ, το δεύτερό του την φετινή σεζόν, αφού είχε ανοίξει το σκορ και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στην Αταλάντα.

Το γκολ υποχρέωνε την Βαγιαδολίδ να πάρει πολύ μεγαλύτερα ρίσκα, κάτι που έκανε και, μάλιστα, είχε δύο καλές ευκαιρίες με Βίκτορ Μεσεγκέρ και Ραούλ Μόρο, με τον Τιμπό Κουρτουά να «καθαρίζει» στην πρώτη φάση.

Ταυτόχρονα, η Ρεάλ βρήκε περισσότερους χώρους, με τον Γκιουλέρ να είναι ιδιαίτερα κεφάτος και να αποδεικνύει στον προπονητή του ότι φέτος είναι έτοιμος για να πάρει πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Τεράστια ευκαιρία του Ροντρίγκο, ο οποίος απέτυχε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 66’, όπου μπορούσε να πλασάρει ή να δώσει το γκολ στον Βινίσιους, μην καταφέρνοντας να κάνει κανένα από τα δύο σωστά, λίγο πριν από νέα ευκαιρία του Γκιουλέρ και σωτήρια απόκρουση του Χάιν.

Ο «Καρλέτο» φρέσκαρε την ενδεκάδα με Μόντριτς και Μπραΐμ Ντίαθ αντί Ροντρίγκο και Γκιουλέρ, με τον Τούρκο να κερδίζει δικαίως το χειροκρότημα και τον Βραζιλιάνο να αφήνει και πάλι αμφιβολίες με την αγωνιστική του συμπεριφορά.

«Όχι» ο Εμπαπέ, «ναι» ο Έντρικ
Ο Μπαπέ, άφαντος στο δεύτερο μέρος, άγγιξε ένα καταπληκτικό παρθενικό γκολ στο 79’, όταν ο Χάιν απέκρουσε την προσπάθειά του με τακουνάκι, ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Βινίσιους.

Η Ρεάλ έβρισκε πλέον πολύ πιο εύκολα διαδρόμους και με την ποιότητά της… γλύκανε την αγωνία των φιλάθλων, μετατρέποντας το εύθραυστο 1-0 σε (μάλλον παραπλανητικό) 3-0. Ο πάντα αξιόπιστος Μπραΐμ σκόραρε αφού κέρδισε στην μονομαχία τον Ερέ Κομέρ και πλάσαρε με ωραία λόμπα τον Χάιν (88’).

Και, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Έντρικ που είχε αντικαταστήσει τον Εμπαπέ, σημείωσε το πρώτο του γκολ με την λευκή φανέλα, ύστερα από ασίστ του Μπραΐμ, με τον 18χρονο Βραζιλιάνο να το χαίρεται (δικαίως) με την ψυχή του.

Τέλος καλό, όχι όλα καλά όμως για την Ρεάλ και, κυρίως, για το νέο της μεγάλο αστέρι…

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκε, Φραν Γκαρθία – Βαλβέρδε, Τσουαμένι, Γκιουλέρ (69’ Μπραΐμ Ντίαθ) – Ροντρίγκο (69’ Μόντριτς), Εμπαπέ (86’ Έντρικ), Βινίσιους Ζούνιορ (85’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Βαγιαδολίδ (Πάουλο Πετσολάνο): Χάιν – Λουίς Πέρεθ, Κομέρ, Μπογιόμο, Ρόσα – Γιούριτς (71’ Μάριο Μαρτίν), Κίκε Πέρεθ (86’ Εντιαγιέ) – Ιβάν Σάντσεθ, Μεσεγκέρ (59’ Αμαλά), Ματσίς (59’ Ραούλ Μόρο) – Μάρκος Αντρέ (71’ Μαμαντού Σιλά).

Ειδήσεις σήμερα:

17 Αυγούστου 1944, το «Μπλόκο της Κοκκινιάς»: Ποιοι το έστησαν και πόσα ήταν τα θύματα

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια στις διακοπές της

Live your myth in Ψίμυθος: Το ελληνικό νησί του... Twitter που τρελαίνει τους «επισκέπτες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης