Θριαμβευτικό φινάλε με τρία χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο για την Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Παγκόσμιο του Καναδά

Η Ελλάδα αναδείχθηκε 3η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων με 7 μετάλλια - Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Μακρυγιάννης στο σκιφ, Χωλόπουλος-Γιαννούλης, Λιόλιου-Λυκομήτρου και Αναστασιάδου-Κοντού στο διπλο σκιφ

Φορτωμένη με 7 μετάλλια επιστρέφει το μεσημέρι της Δευτέρας (12:20 μέσω Τορόντο) η Εθνική ομάδα κωπηλασίας από το τριπλό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στον Καναδά για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων, Ανδρών-Γυναικών Κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων.

Η σημερινή τελευταία ημέρα επιφύλασσε τα καλύτερα αφού στους πέντε τελικούς που μετείχαν ελληνικά πληρώματα στα αγωνίσματα Εφήβων-Νεανίδων ήρθαν τρία χρυσά ένα ασημένιο και μια 5η θέση.

Απίστευτος Παναγιώτης Μακρυγιάννης με ένα μοναδικο φίνις πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του σκιφ εφήβων και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στον Καναδά κερδίζοντας τον Μαξιμιρ Χρυμπουσκι που ήταν ακόμα και 17 μέτρα μπροστά του λογά μέτρα πριν τον τερματισμό με χρόνο 7:23.11 αφήνοντας τον ανεξάρτητο κωπηλάτη δεύτερο με 7:24.56 και τον Γερμανό Οχενς τρίτο με 7:28.50.



Έτσι μετά το ασημένιο στο περσινό παγκόσμιο και το χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό ο Παναγιώτης αναδεικνύεται και Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του

«Τυφώνας» το ελληνικό διπλο σκιφ των εφήβων με τους Νίκο Χωλόπουλο και Κωνσταντίνο Γιαννούλη (φωτό)να κάνουν μια σπουδαία κούρσα στον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Καναδά και να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο με 6:50.18 αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία (6:52.75) και Τρίτη την Αυστραλία (6:53.50). Μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό των εφήβων στη κορυφή και στο Παγκόσμιο.

Με ένα φανταστικό σπριντ στα τελευταία 150μ οι Γαβριέλα Λιόλιου και Βάλια Λυκομήτρου προσπέρασαν σα σίφουνας τη βάρκα της Βρετανίας που προηγούνταν ακόμα και 15 μέτρα και αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο διπλο σκιφ των Νεανίδων με χρόνο 7:39.90 ενώ η αγγλική βάρκα πήρε το ασημένιο με 7:45.82 και η Ισπανική το χάλκινο με 7:47.46.Το ελληνικό πλήρωμα είχαν αναδειχθεί και πρωταθλήτριες Ευρώπης στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό τον περασμένο Ιούνιο.



Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο για τη Νεφέλη Ντάρα και τη Δήμητρα Παπαιωάννου στο τελικό της δίκωπου Νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7:48.51 πίσω από τη Ρουμανία που πήρε το χρυσό με 7:39.27 και μπροστά από το πλήρωμα με τις ανεξάρτητες αθλήτριες που τερμάτισε σε 7:51.82.



Κέρδισαν εμπειρίες αλλά και την 5η θέση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά έχοντας μια εξαιρετική παρουσία στον μεγάλο τελικό της δίκωπου των Εφήβων. Ο λόγος για τους Δημοσθένη Κουτσογιάννη και Ανδρέα Μπούρκα που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ως πλήρωμα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα πήγαν εξαιρετικά. Συγχαρητήρια και στους δυο.

ΔΥΟ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Μια μέρα νωρίτερα οι δυο χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Παρισιού ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και η Ζωή Φίτσιου μας έκαναν ακόμη μια φορά υπερήφανους κατακτώντας από ένα ασημένιο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στο σκιφ ελ βαρών ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Σπουδαίος για ακόμα ένα τελικό ο Αντωνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισε στην 2η θέση και αναδείχθηκε ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιφ Ελ βαρών με χρόνο 6:51.90 και θα κατακτήσει ακόμα ένα μετάλλιο σε αυτή την ονειρεμένη χρονιά. Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε , για έκτη φορά στη καριέρα του , ο Ιρλανδός Ολυμπιονίκης Πολ Οντόνοβαν με 6:49.68 ενώ το χάλκινο πήγε στον Ιταλό Τόρε με χρόνο 6:52.64.

Ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια και η Ζωή Φίτσιου. Πήρε τη δεύτερη θέση στο τελικό του σκιφ Ελ βαρών των γυναικών στο Καναδά τερματίζοντας σε 7:31.65 κλείνοντας έτσι μια ονειρεμένη χρονιά. Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμάνα Ιονέλα Κόσμιουκ με 7:29.92 και το χάλκινο η Μακρόχαν από την Ιρλανδία με 7:32.94.

ΧΡΥΣΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΟΥ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισαν στην κατηγορία Κ23 και στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ευαγγελία Αναστασιάδου-Μιλένα Κοντού οι οποίες μάλιστα στην πρώτη τους κούρσα στον Καναδά βελτίωσαν και το δικό τους παγκόσμιο ρεκόρ που είχαν από πέρυσι .

Στην ίδια κατηγορία η Ευαγγελία Φράγκου πήρε την 4η θέση στο σκιφ των γυναικών ενώ οι Απόστολος Λυκομήτρος-Ζήσης Μπουκουβάλας ήταν 3η στον τελικό Β΄ της δικώπου.

Με αυτά τα 7 μετάλλια η Ελλάδα αναδείχθηκε 3η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο στην κατηγορία Εφηβων-Νεανίδων.



Ειδήσεις σήμερα:

Καραλής στο Τwitter: Μου είχαν πει ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ, τώρα είμαι ο πρώτος που πέρασε τα 6 μέτρα

«Ρεσάλτο» της ΑΑΔΕ σε σκάφη ημερήσιας κρουαζιέρας στη Σαντορίνη - Απέκρυπταν τζίρο χιλιάδων ευρώ


Το θρυλικό συγκρότημα Oasis επιστρέφει μετά από 15 χρόνια - Μυστική συμφωνία για παγκόσμια περιοδεία με 58 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr