Ο Παναθηναϊκός πολύ κοντά στην απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κάνει και δεύτερη μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι από τη Γαλατάσαραϊ με τους πράσινους να βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα - Πέντε χρόνια μετά την κοινή ανακοίνωση τους από τον ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος θα γίνει ξανά συμπαίκτης με τον Ίνγκασον

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, της Πόρτο και της Ρόμα, πήγε στη Γαλατά το 2022 αλλά πλέον δεν υπολογίζεται για το βασικό σχήμα και φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τους «πράσινους».

Επιπρόσθετα, έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και οι επαφές της διοίκησης του Παναθηναϊκού με αυτήν της ομάδας της Κωνσταντινούπολης.



Ουσιαστικά, αυτό που απομένει για να «κλειδώσει» η μεταγραφή και να ντυθεί στα «πράσινα» ο Σέρτζιο Ολιβέιρα είναι ν' αδειάσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού από τους κεντρικούς χαφ που δεν υπολογίζονται, δηλαδή από τους Τόνι Βιλένα και Ρουμπέν Πέρεθ.

Ήδη, ο ατζέντης του Βιλένα είναι σε επαφή με αρκετές ομάδες με στόχο να βρει στον πελάτη του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όπως όλα δείχνουν, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο Τόνι Βιλένα θα γνωρίζει σε ποιον σύλλογο θ' αγωνιστεί και αυτόματα θα ανοίξει και ο δρόμος της επισημοποίησης της μεταγραφής του 32χρονου Πορτογάλου χαφ στον Παναθηναϊκό.

Η τρομερή σύμπτωση για Ολιβέιρα και Ίνγκασον!
Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Ιανουαρίου 2019 όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε δύο μεταγραφές την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Με διαφορά λίγων ωρών ο Δικέφαλος, που τότε ήταν πρωτοπόρος της βαθμολογίας και εν τέλει κατέκτησε αήττητος το νταμπλ, ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Σβέριρ Ίνγκασον από τη ρωσική Κράσνονταρ και τον δανεισμό του Σέρτζιο Ολιβέιρα!

Ο Ίνγκασον διεκδικεί τη μπάλα τη μπάλα από τον Καμαρά του Πανιωνίου κι αριστερά πίσω του διακρίνεται ο Σέρτζιο Ολιβέιρα στον επαναληπτικό αγώνα Κύπελλου στην Τούμπα.


Πεντε χρόνια αργότερα ο Ισλανδός αποτελεί εδώ και ένα μήνα παίκτη του Παναθηναϊκού και ετοιμάζεται να γίνει ξανά συμπαίκτης με τον Πορτογάλο μέσο.

Κι αν το 2019 η μεταγραφή του Πορτογάλου στην Ελλάδα θύμιζε λίγο από... Κάρμο, καθώς δεν ήταν στα πλάνα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή του, τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο Ολιβέιρα επιστρέφοντας πήρε φανέλα βασικού στους «δράκους», αλλά αυτό ανάγκασε τη Ρόμα πληρώσει αρκετά λεφτά για να τον κάνει δικό της, ωστόσο αν και ξεκίνησε καλά στην ιταλική πρωτεύουσα, το καλοκαίρι του 2022 μετακόμισε στην Πόλη και τη Γαλατά με την οποία πέρσι στέφθηκε πρωταθλητής έχοντας 24 αγώνες με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο γκολ, ενώ ακόμα δύο τέρματα μοίρασε στους συμπαίκτες του στα 997' που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σέρζιο Μιγκέλ Ρέλβας ντε Ολιβέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1992 στο Πάσος ντε Μπραντάο της Πορτογαλίας και έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας για να εντοπιστεί σε ηλικία 10 ετών από τους σκάουτερ της Πόρτο, και άμεσα εντάχθηκε στα Τμήματα Υποδομής των Δράκων.

Στις 17 Οκτωβρίου του 2009, σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Πόρτο σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Σερτανένσε και έγινε εκείνη την εποχή ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των Δράκων.
Στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε το Κύπελλο και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο για να αρχίσει η περίοδος των... δανεισμών. Μπέιρα Μαρ, Μέχελεν (Βέλγιο), Πενιαφέλ, πριν επιστρέψει στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο, όπου μέτρησε 30 συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας. Τη διετία 2013-15 την πέρασε στην Πάσος Φερέιρα, εκεί όπου ήρθε και η αγωνιστική του έκρηξη και η επιστροφή στο Ντραγκάο.

Αν και τον Ιανουάριο του 2017 αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Ναντ του Σέρζιο Κονσεϊσάο, η επιστροφή και των δύο στο Οπόρτο τον μετέτρεψε σε βασικό καθώς σε 27 αναμετρήσεις πέτυχε τέσσερα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ, αποτελώντας ένα από τα σημαντικά γρανάζια στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι εμφανίσεις του, μάλιστα, ανάγκασαν τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην Εθνική Πορτογαλίας κι ενώ συνέχισε να είναι εντυπωσιακός και τη σεζόν 2018-2019 η κόντρα με τον προπονητή του τον έστειλε στον ΠΑΟΚ για να ακολουθήσουν η Ρόμα, η Γαλατά και τώρα όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός.


Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Η ανατριχιαστική περιγραφή των βιασμών από την 16χρονη - Για... επίσημη σχέση μιλά ο 44χρονος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος ινκόγκνιτο με top celebrities στο Costa Navarino

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε την 17χρονη κόρη της στο δωμάτιο, επειδή δημοσίευε γυμνές της φωτογραφίες και συναντούσε άγνωστους άντρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr