Super League 1, Ολυμπιακός - Athens Kallithea 2-1: Αγχώθηκε αλλά πήρε το τρίποντο - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ολυμπιακός - Athens Kallithea 2-1: Αγχώθηκε αλλά πήρε το τρίποντο - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Βέλντε (15'), και Γιάρεμτσουκ (77') ο Ολυμπιακός έκαμψε με 2-1 πολύ δύσκολα την αντίσταση της Athens Καλλιθέα, η οποία είχε ισοφαρίσει στο 60' με τον Ουλντρίκις βάζοντας δύσκολα στους Ερυθρόλευκους

Yaremchuk2
Ένας Ολυμπιακός που δεν ήταν καθόλου καλός ειδικά στο 2ο μέρος κατάφερε να επικρατήσει της Athens Kallithea με σκορ 2-1. Γκολάρα ο Βέλντε και μετά το 1-1 για να σκοράρει στην επανάληψη ο Γιάρεμτσουκ. Και για τον Νορβηγό και για τον Ουκρανό που ήταν τα πρώτα τους γκολ με τα Ερυθρόλευκα.

Ολυμπιακός - Athens Kallithea 2 - 1 | Highlights - Stoiximan Super League - 26/8/24 | COSMOTE SPORT


Ολυμπιακός - Athens Kallithea: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε γνωστή την ενδεκάδα των Πειραιωτών για το παιχνίδι απέναντι στην Athens Kallithea, έχοντας τον Τζολάκη στην εστία και τους Ορτέγα, Πιρόλα, Μπιανκόν και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας.

Κλείσιμο
Ο Ντόι με τον Έσε ήταν στη μεσαία γραμμή ενώ ο Βέλντε και ο Ζέλσον Μάρτινς κινήθηκαν ως εξτρέμ. Ο Ελ Καμπί ήταν για πρώτη φορά βασικός φέτος, έχοντας τον Τσικίνιο πίσω του.

Η φιλοξενούμενη Athens Kallithea ξεκίνησε σε διάταξη 3-4-2-1. O Mπερναμπέ στα δοκάρια, με τους Πασαλίδη, Ισιμά Μιρέν και Μεχίας στα στόπερ. Μανθάτης δεξιά, Σοΐρι αριστέρα και Ματίγια - Μότοκ στη μεσαία γραμμή. Μερκάτι και Μουτίνιο ήταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Ουλντρίκις.

Χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες φάσεις η ποιότητα του Βέλντε έφερε το 1-0
Ο Ολυμπιακός χωρίς να προκύψουν ιδιαίτερες ή τεράστιες φάσεις στο α' μέρος κατάφερε να βρει γκολ. Ήταν η εξαιρετική κάθετη του Ορτέγα στον χώρο προς τον Βέλντε στο 14' που έφερε το 1-0 για τους γηπεδούχος σε ένα καλό χρονικό σημείο για αυτούς. Ο Νορβηγός εξτρέμ βγήκε στην πλάτη του Μανθάτη και απέφυγε εξαιρετικά τον Μεχίας για να κάνει το τελείωμά του για το 1-0. Ήταν μία στιγμή που έδειξε ξεκάθαρα την ποιότητά του και τη δυναμική του στο γήπεδο.

Στο 22ο λεπτό ο Ροντινέι ήταν αυτός που πήρε τη μπάλα και την έφερε από το ένα πόδι στο άλλο για να σουτάρει άουτ. Στο 27΄υπήρξε διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σε πρώτο χρόνο ο Τσικίνιο μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω σε σώματα και στην επαναφορά ο Ζέλσον έστειλε τη μπάλα με δύναμη έξω. Στο 36' ο Βέλντε πέρασε όποιον είχε μπροστά του αλλά το σουτ του αποκρούστηκε δύσκολα. Η Athens Kallithea προσπάθησε να απειλήσει προς το τέλος του ημιχρόνου χωρίς αποτέλεσμα. Στον έξτρα χρόνο ο Βέλντε είχε νέα προσπάθεια που πήγε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός γενικά στο πρώτο 45λεπτο ήταν ανώτερος και θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλο γκολ.

Η Athens Kallithea αντέδρασε και ισοφάρισε σε 1-1
Η Athens Kallithea στο 2ο μέρος έψαξε το γκολ και απείλησε τον Ολυμπιακό σίγουρα σαφώς παραπάνω από το 1ο 45λεπτο. Και όχι μόνο αυτό αλλά κατάφερε να σκοράρει κιόλας. Στο 60ό λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρννερ του Σοΐρι από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Ουλντρίκις, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ροντινέι από την πλευρά του είχε σουτ στο 67' που πέρασε έξω.

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 79ο λεπτό με μία εκ των αλλαγών των Πειραιωτών, τον Γιάρεμτσουκ που από κοντά έκανε το 2-1 και ενώ το τέρμα του μέτρησε έπειτα από VAR Check (καθώς έγινε τσεκάρισμα για οφσάιντ). Είχε προηγηθεί σουτ του Στάμενιτς από μακριά που αποκρούστηκε και προσπάθεια του Ελ Καμπί από κοντά που επίσης δεν τα είχε καταφέρει. Τα τελευταία λεπτά πήραν μία μάλλον δραματική τροπή με την Athens Kallithea να επιδιώκει να βγει ξανά μπροστά. Τελικώς οι Πειραιώτες απείλησαν προς το τέλος για να μείνει αυτό το 2-1 υπέρ τους.

MVP: Ο Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός σέντερ φορ έβαλε ένα... χρυσό γκολ για το 2-1 παίρνοντας το ριμπάουντ και σκοράροντας. Φοβερά σημαντικό γκολ σε αυτή τη φάση του Πρωταθλήματος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Βέλντε εκτός από το γκολ του είχε θετικότατο πρόσημο στο 1ο ημίχρονο. Για τους φιλοξενούμενους εκτός από τον σκόρερ Ουλντρίκις είναι ο τρόπος που μπήκαν στο 2ο 45λεπτο οι μεσοεπιθετικοί τους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για ένα σημαντικό διάστημα του β' μέρους όλος ο Ολυμπιακός. Η εικόνα που είχε και το πόσο λανθασμένα μπήκε στον αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων στη φάση του 1-0 με τον Βέλντε. Έχασαν τελείως το Νορβηγό. Κάκιστη αντίδραση και στους Πειραιώτες στη φάση του 1-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν ορισμένα λαθάκια σε επίπεδο καρτών και φάουλ. Για το γκολ του Γιάρεμτσουκ συμφώνησαν διαιτητής και VAR ώστε να μετρήσει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ένας μέτριος έως και ιδιαίτερα κακός στο β' μέρος Ολυμπιακός (και ενώ στο 1ο 45λεπτο είχε πιο καλή αγωνιστική εικόνα)... καρδιοχτύπησε απέναντι στην πρωτάρα Athens Kallthea. Παρόλα αυτά πήρε τη νίκη όπως το είχε κάνει και με τον Βόλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Tζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (69' Γκαρθία), Πιρόλα, Ορτέγα, Ντόι, Έσε (49' λ.τρ. Στάμενιτς), Βέλντε (69' Μασούρας), Μάρτινς, Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ) και Ελ Καμπί.

ATHENS KALLITHEA: Μπερναμπέ, Πασαλίδης, Ισιμάν Μιρέν, Μεχίας (40' λ.τρ. Ντεμέτριους), Μανθάτης, Μότοκ, Ματίγια (84' Βασιλόγιαννης), Σοΐρι (76' Χάνουσεκ), Μερκάτι (46' Ντιμπά), Μουτίνιο (84' Λουκίνας) και Ουλντρίκις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Η ανατριχιαστική περιγραφή των βιασμών από την 16χρονη - Για... επίσημη σχέση μιλά ο 44χρονος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος ινκόγκνιτο με top celebrities στο Costa Navarino

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε την 17χρονη κόρη της στο δωμάτιο, επειδή δημοσίευε γυμνές της φωτογραφίες και συναντούσε άγνωστους άντρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης