Βίντεο: Εμμανουήλ Καραλής και Μίλτος Τεντόγλου το έριξαν στην... ελληνορωμαϊκή υπό το βλέμμα του Πομάσκι

Ο έμπειρος προπονητής τους παρακαλούσε να σταματήσουν για να μην χτυπήσουν

Σπουδαία είναι η φετινή χρονιά τόσο για τον Εμμανουήλ Καραλή, όσο και για τον Μίλτο Τεντόγλου που έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα με αποκορύφωμα τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι πριν κάμποσες εβδομάδες.

Η 24χρονος επικοντιστής στο Diamond League της Πολωνίας την Κυριακή έβαλε άλλο ένα «διαμάντι» στο στέμμα των επιτυχιών του καθώς κατέγραψε νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ ανοιχτού στίβου ξεπερνώντας τα 6 μέτρα. Την ίδια στιγμή μπήκε και στο κλειστό κλαμπ των αθλητών που έχουν ξεπεράσει το φράγμα των έξι μέτρων. Μια μοναδική στιγμή στην καριέρα του Μανόλο που τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευτεί. Παράλληλα, στη Λωζάνη ο Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας ένα ακόμα φοβερό buzzer-beater άλμα για να νικήσει τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ.

Ο Καραλής επέστρεψε στην Ελλάδα με το «παράσημο» των έξι μέτρων για να συνεχίσει την σκληρή δουλειά για τη συνέχεια της αγωνιστικής χρονιάς. Στο κλειστό γυμναστήριο τον περίμενε ο κολλητός του, Μίλτος Τεντόγλου με τον οποίο έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση και έχουν καταφέρει να «σκίζουν» σε κάθε διοργάνωση που δίνουν το «παρών».

Σε βίντεο που ανέβασε ο Μανόλο, φαίνεται πως οι δύο αθλητές και φίλοι το ρίξανε στην... ελληνορωμαϊκή πάλη, παίζοντας ένα φιλικό «ξύλο» πάνω σε στρώμα. Οι δύο αθλητές γελούσαν, ωστόσο, από κοντά ήταν και ο προπονητής τους Γιώργος Πομάσκι ο οποίος του είπε πολλές φορές να σταματήσουν για να μην τραυματιστούν, σαν στοργικός πατέρας.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο:


Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων

Στις 29 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Βόλο κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 5.93μ (5.92 το προηγούμενο του Κώστα Φιλιππίδη).




Στις 5 Αυγούστου στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού με άλμα στα 5.90 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες...



Τόσο στον Βόλο όσο και στο Παρίσι είχε προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα έσπαγε το φράγμα των 6 μέτρων στο επί κοντώ, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Σήμερα όμως στη Σιλεσία της Πολωνίας ο Μανόλο το κατάφερε κι αυτό!



Ο Καραλής έδειξε από την αρχή ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 562μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη όπως ακριβώς συνέβη με τα 5.72μ. και τα 5.82μ. 

Η πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια ήρθε στα 5.92μ, αλλά το δεύτερο άλμα του ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και ουσιαστικά έδειξε ότι μπορεί να φτάσει και στο ιστορικό ραντεβού των 6 μέτρων.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AW (@athletics.weekly)


Στις δύο πρώτες προσπάθειες έριξε τον πήχη, αλλά στην τρίτη με όλο το γήπεδο και τους συναθλητές του να τον χειροκροτούν ο Μανόλο τον πέρασε και έγινε ο πρώτος Έλληνας που σπάει ένα από τα πιο σημαντικά φράγματα στον παγκόσμιο στίβο!

Ο Καραλής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 6.00μ καταλαμβάνοντας την 3η θέση με τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς να είναι δεύτερος (κι αυτός στα 6μ) και πρώτο τον Ντουπλάντις (όπως ακριβώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες) με τον Σουηδό να καταρρίπτει και πάλι το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6.26μ.!


O Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο 29ος αθλητής που ξεπέρασε τα 6 μέτρα!

Φοβερός Τεντόγλου, πήρε την πρωτιά με buzzer beater στη Λωζάνη

Στον πρώτο του αγώνα μετά το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού  κατέκτησε την 1η θέση και στο Diamond League. 





Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν 3ος-4ος σε όλο τον αγώνα αλλά στο τελευταίο άλμα προσγειώθηκε στα 8.06μ και πήρε τη μπουκιά από το στόμα των άλλων αθλητών αλλά και την 1η θέση!




Έτσι εξασφάλισε μια θέση στον τελικό των Βρυξελλών και παίρνει και πριμ 10.000 δολάρια. 

O αγώνας 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους μέχρι και την τέταρτη προσπάθεια ήταν έκτος, στο πέμπτο άλμα έκανε όσο έπρεπε για να μπει στην τριάδα. Τα 7,97 μ. (-0,5) του έδωσαν το δικαίωμα να κάνει ένα ακόμη άλμα, αφού στα Diamond League την τελευταία προσπάθεια κάνουν μόνο οι τρεις πρώτοι. Μπροστά από τον 26χρονο πρωταθλητή βρίσκονταν ο Γουέιν Πίνοκ με 8,01 μ. (-0,2) και ο Σιμόν Εχάμερ με 7,99 μ. (-0,9).

Ο Τεντόγλου αφού είδε τον Τζαμαϊκανό να φτάνει στα 7,85 μ. στο έκτο άλμα και τον Ελβετό να κάνει άκυρο πήρε θέση στην άκρη του διαδρόμου για το άλμα του. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι αντίπαλοι του περίμεναν αυτό που ακολούθησε. Πάτησε στη βαλβίδα (μόλις το δεύτερο άλμα που τη βρήκε αφού σε όλα πατούσε αρκετά πίσω από αυτή) και έφτασε να “προσγειώνεται” πάνω από τα 8 μέτρα. Η μέτρηση έδειξε 8,06 μ. (0,7) και ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε μια ακόμη νίκη στην τελευταία προσπάθεια!

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο αγώνας στη Λωζάννη ήταν αρκετά δύσκολος για όλους τους άλτες λόγω του αντίθετου ανέμου που είχαν στα πρώτα τους άλματα αλλά και του διαδρόμου.

Τα άλματα του Τεντόγλου στον αγώνα στη Λωζάννη: άκυρο (-1,2), 7,61 μ. (-0,9), 7,87 μ. (-0,1), 7,69 μ. (-0,2), 7,97 μ. (-0,5), 8,06 μ. (0,7).

Ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι με αυτή τη νίκη (12η κατά σειρά φέτος) εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό των Diamond League που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του 44χρονου στον Κολωνό έστειλε ερωτικό μήνυμα από το κινητό της 16χρονης για να καλύψει τον πατέρα του

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης με το μισό υπουργικό ενόψει ΔΕΘ

Airbnb που δεν «άνοιξαν βιβλία» και αδήλωτες εισπράξεις μέσω Booking στο στόχαστρο της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr