Γαλλία: Στέφθηκε πρωταθλητής με το απόλυτο αουτσάιντερ και έγινε… παπάς!

Γαλλία: Στέφθηκε πρωταθλητής με το απόλυτο αουτσάιντερ και έγινε… παπάς!

Στα 32 του χρόνια ο Λουντοβίκ Ντουέ, στο απόγειο της καριέρας του, έχοντας μόλις αναδειχθεί πρωταθλητής Γαλλίας, αποφάσισε να εγκαταλείψει το βόλεϊ και να γίνει ιερέας

Duee
Στα 18 του χρόνια βρέθηκε στους επίλεκτους του γαλλικού βόλεϊ κι αφού πέρασε από Ανιέρ, Σομόν, Μονπελιέ στο 2018 βρέθηκε στη Ναρμπόν. Στους «λεγεωνάριους» βρήκε την… Ιθάκη του φτάνοντας στις 22 Μαρτίου 2022 να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Challenge Cup κόντρα στην τουρκική Χαλκμπανκ.

Μόνο που εκεί στο γαλλικό νότο πέρα από την καταξίωση ο Ντουέ βρήκε και το πραγματικό νόημα της ζωής του…. Μεγαλωμένος σε μια αυστηρή καθολική οικογένεια είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία κι όταν στις αρχές του 2020 ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού ο έμπειρος λίμπερο βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην εκκλησία επισκεπτόμενος ένα τάγμα μοναχών που είχε την έδρα του κοντά στο Ναρμπόν.

lagrasse_Abbey


Κλείσιμο
Αποχωρώντας από την ομάδα το καλοκαίρι του 2022 για τη νεοφώτιστη Σεν Ναζέρ πολλοί ξαφνιάστηκαν από την επιλογή του, αλλά κανείς δεν περίμενε τα όσα έγιναν στο φινάλε της φετινής περιόδου.

Η Σεν Ναζέρ κατάφερε να φτάσει στους τελικούς του πρωταθλήματος και να ολοκληρώσει την απόλυτη έκπληξη κατακτώντας τον τίτλο κόντρα στην Τουρ που ήταν το απόλυτο φαβορί με τον Ντουέ (αρχηγός πλέον της ομάδας) μετά τον δεύτερο τελικό να ανακοινώνει ότι αυτό ήταν το τελευταίο του ματς καθώς αποφάσισε να γίνει… ιερέας!

Duee1
Duee4


Ο Ντουέ, ο οποίος το μακρινό 2009 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης Κ19 με την εθνική Γαλλίας (με συμπαίκτη τον σπουδαίο Ερβίν Ενγκαπέ) στα 32 του χρόνια νιώθοντας ότι έχει εκπληρώσει πλέον τη βολεϊκή του αποστολή αποφάσισε να αφοσιωθεί στον Θεό!

Aletia


«Η απόφαση μου ήταν συνειδητή… Πάντα πίστευα στον Θεό, αλλά τον έβλεπα περισσότερο ως μια… απειλή σε περίπτωση που ξέφευγα! Όταν βρέθηκα στο τάγμα των μοναχών από ένα ‘απειλητικό πατέρα’, ανακάλυψα έναν ‘στοργικό’. Ανακάλυψα ότι ο Θεός με αγαπούσε και ότι το μόνο που περίμενε ήταν να τον αγαπήσω κι εγώ. Αυτή ήταν η βάση αυτού του ταξιδιού», εξήγησε ο ίδιος για την απόφαση του, έχοντας πλέον επιστρέψει και πάλι στη Ναρμπόν, όχι όμως για να φορέσει τη φανέλα της τοπικής ομάδας, αλλά τη στολή του μοναχού στο Αβαείο του Λαγκράς.

Duee5
Duee2


«Κι εδώ (στο τάγμα) είμαστε μια ομάδα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, οπότε προφανώς θυμίζει αυτό που κάνω εδώ και χρόνια», είπε για τη νέα του ζωή που θα τον βρει μέχρι τα τέλη του χρόνου στο συγκεκριμένο τάγμα προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα του αν θέλει να γίνει ιερέας. Κι εφόσον δεν αλλάξει κάτι, τότε θα ακολουθήσει μια τετραετή εκπαίδευση προκειμένου να αφοσιωθεί οριστικά στον Θεό (κι όποιος μπει στα προφίλ που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δει ότι ναι μεν υπάρχουν, αλλά έχουν διαγραφεί όλες οι δημοσιεύσεις και οι φωτογραφίες του).

Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση δείχνει 5ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,3% - Προηγείται ο Χάρης Δούκας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στον εισαγγελέα Καμμένος και Αποστολάκης για τα σαπάκια των $500 εκατ. μετά από 9 χρόνια

Χαλκιδική: Ένταση μεταξύ της δημάρχου Κασσάνδρας και του πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης