Προπονητής Λανς για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ: Ξέρουμε να παίζουμε σε τέτοιο περιβάλλον

Ο Γουίλ Στιλ δεν αγχώνεται για το παιχνίδι της Πέμπτης 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού απέναντι στη Λανς στο ΟΑΚΑ για τα play-offs του Conference League (29/8) έχει ξεκινήσει, με τη γαλλική ομάδα να ταξιδεύει στην Αθήνα για να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1).

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Λανς, Γουίλ Στιλ, ξεκαθάρισε πως οι Γάλλοι στοχεύουν μόνο στη νίκη στο ΟΑΚΑ, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως η ατμόσφαιρα του γηπέδου δεν πρόκειται να τους προβληματίσει.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στιλ 

Πώς προσεγγίζετε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό, έχοντας προβάδισμα ενός γκολ και κομβικούς παίκτες να απουσιάζουν;

«Σαν ένα ματς που ξεκινάει 0-0, στο οποίο πάμε για να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να το υπολογίσουμε. Αυτό το γκολ δεν είναι σημαντικό. Στο 90ο λεπτό θα δούμε αν θα έχουμε ένα γκολ προβάδισμα ή όχι. Θα πάμε εκεί για να νικήσουμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Θα κρατήσετε την επιθετική σας ταυτότητα;

«Ναι».

Βλέπουμε ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι βάζουν μεγάλη πίεση στην ομάδα τους. Πώς αισθάνεστε για αυτό;


«Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα παίξουμε το δεύτερο ματς στην έδρα τους. Πρέπει να προσεγγίσουμε την αναμέτρηση με τον ίδιο τρόπο. Κερδίσαμε το πρώτο, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και το δεύτερο. Στο πρώτο ματς είχαν καταστάσεις man-to-man για να μας βάλουν πίεση. Είναι στο χέρι μας να βρούμε κενά, να αποβάλουμε την πίεση και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Το κάναμε στο πρώτο ματς, είναι στο χέρι μας να το κάνουμε και την Πέμπτη. Ακόμα και με 10 παίκτες, νομίζω ότι δείξαμε την ικανότητά μας να κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα. Θα πάρουμε αυτοπεποίθηση, χωρίς να προσποιούμαστε ότι είμαστε άλλοι, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που είμαστε ικανοί».

Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι με ένα «καυτό» ελληνικό κοινό. Σας φοβίζει αυτό;

«Αν είμαστε ικανοί να παίξουμε στο Bollaert, είμαστε ικανοί να παίξουμε σε κάθε γήπεδο στον κόσμο. Υπάρχει μια τρελή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, μια σπουδαία ατμόσφαιρα στο δικό τους. Θα είναι ένα γεμάτο, έντονο, ενδιαφέρον παιχνίδι. Αλλά θα είναι ένα εκτός έδρας ματς σαν αυτά που έχουμε παίξει στο παρελθόν. Όταν παίζεις στην Λανς, ξέρεις πώς είναι να αγωνίζεσαι σε τέτοιο περιβάλλον. Είμαστε αρκετά χαλαροί για αυτό».

Πόσους παίκτες ελπίζετε να έχετε αν παίξετε στην Ευρώπη φέτος;

«22 με 24 για να έχουμε μια ισορροπημένη επιλογή να κάνουμε ροτέισον. Αυτός θα είναι ο στόχος στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου».

Για την απουσία του Ντανσό από την προπόνηση:

«Απ' όσο ξέρω δεν έχει υπογράψει ακόμα. Αυτή την στιγμή, είναι ακόμα εδώ. Θα δούμε. Τώρα είναι στο γυμναστήριο, είναι εδώ και είναι χαρούμενος για αυτό».

Για το πώς θα διαχειριστεί την αποχώρηση ενός σημαντικού παίκτη 48 ώρες πριν από ένα κρίσιμο ματς:

«Κάνοντας δουλειά εκ των προτέρων. Έχουμε τον Κουσάνοφ, τον Σαρ. Περιμέναμε ότι θα φύγει. Ο Ντανσό είναι πολύ καλός και εντυπωσιακός στα ματς. Αλλά είναι μια θέση που ελευθερώνεται για κάποιον καινούρια. Είναι μια προσωπικότητα στην ομάδα, είναι καλό παιδί. Στην τελική, προσαρμόζεσαι, αυτή είναι η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν αφίξεις, αποχωρήσεις, είναι μέρος του αθλήματος».

Δηλώσεις για τον αγώνα έκανε και ο Τζόναθαν Γκραντίτ, ο οποίος τόνισε πως η Λανς πρέπει να διατηρήσει μια επιθετική στάση και να μην κλειστεί στο δικό της μισό απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Για την φόρμα της ομάδας:

«Παρά τα πολλά παιχνίδια, οι νίκες "γαλβανίζουν" ολόκληρο το σύνολο. Νιώθουμε λιγότερο κουρασμένοι και δεν μπορούμε να περιμένουμε την Πέμπτη για να παίξουμε την ρεβάνς».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Το ματς με την Φράιμπουργκ την περασμένη σεζόν (3-2) είναι ένα τυπικό παράδειγμα για το τι θα συμβεί την Πέμπτη. Είχαμε κάνει το δυσκολότερο κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο και ήμασταν μπροστά με 0-2. Γυρίσαμε πολύ πίσω για τα γούστα μου, όντας φοβισμένοι να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό, διαφορετικά θα υποφέρουμε και θα έχουμε το ρίσκο την πατήσουμε. Στην ρεβάνς θα είναι δύσκολο να παίξουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα βγει μπροστά και θα θέλει να ανατρέψει το σκορ».

Για την ατμόσφαιρα:

«Στο Bollaert-Delelis, οι οπαδοί μας ενισχύουν. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας θα έχουν ώθηση από την αρχή μέχρι το τέλος από τους δικούς τους. Περιμένουμε ένα μεγάλο ματς. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά, συγκεντρωμένοι στους εαυτούς μας και να αγνοήσουμε τι θα συμβαίνει γύρω μας».

Για τον προπονητή του:

«Στην διάρκεια των διακοπών, ο Στιλ με κάλεσε και είχαμε μια καλή συζήτηση. Υπήρχε καλή αίσθηση. Ξέραμε τι είχε φέρει ο κόουτς Χάισε και θα ήταν περίπλοκο να βρεθεί αντικαταστάτης. Ο κόουτς Στιλ το κάνει πολύ καλά. Φέρνει φρεσκάδα, καινοτομίες, ενώ διατηρεί όσα ήταν καλά για την ομάδα. Είναι κοντά μας, έχουμε πολύ καλή σχέση. Έχουμε την ίδια ηλικία, αυτό με αλλάζει. Είμαστε από την ίδια γενικά, είχαμε κοινές εμπειρίες όταν ήμασταν νέοι. Είναι δύσκολο να του απευθύνομαι τυπικά, αλλά το κάνω από σεβασμό. Είναι ο προπονητής, οπότε πρέπει να τον σεβαστούμε. Έχουμε επίσης παρόμοιο τρόπο σκέψης».

Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο: Απόκοσμες εικόνες από τα νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr