La Liga, Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα 1-2: Γιαμάλ και Όλμο σφράγισαν την ανατροπή - Δείτε τα γκολ

Η Μπάρτσα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο "Βαγέκας" όμως στο δεύτερο μέρος έφερε τούμπα το ματς με τον Ντάνι Όλμο στο ντεμπούτο του να υπογράφει το "3 στα 3"

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που η Ισπανία κατέκτησε με τόσο λαμπερό τρόπο, η συνεργασία των Λαμίν Γιαμάλ και Ντάνι Όλμο ήταν ένα από τα «κλειδιά» της επιτυχίας. Η Μπαρτσελόνα είδε αυτή την συνεργασία και έκανε ό, τι περνούσε από την (ταλαιπωρημένη οικονομικά) τσέπη της για να πάρει πίσω τον Όλμο, δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Μασία.

Και δικαιώθηκε πανηγυρικά με το «καλημέρα», αφού στο ντεμπούτο του ο Όλμο ήταν εξαιρετικός και, μεταξύ άλλων, σημείωσε το γκολ της νίκης επί της Ράγιο Βαγιεκάνο στην Μαδρίτη (2-1), η οποία επέτρεψε στην ομάδα του Χάνζι Φλικ να κάνει το «3 στα 3», ούσα η μοναδική ομάδα με το απόλυτο νικών και βαθμών στην La Liga.



Με τον νεοαποκτηθέντα Χάμες Ροντρίγκες στα επίσημα, ο Ίνιγο Πέρεθ ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό στην κορυφή της γραμμής κρούσης τον Σέρχιο Καμέγιο, ήρωα της Ισπανίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Όλμο, καταρχήν, έμεινε στον πάγκο, με τον Φλικ να ξεκινάει τον νεαρό Ζεράρ Μαρτίν στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Αλεχάντρο Μπάλντε.

Μόνο η Ράγιο στο γήπεδο
Στο πρώτο μέρος, η Ράγιο μπήκε «φουριόζα», αποφασισμένη να στριμώξει στα σχοινιά μια Μπάρτσα που πήγαινε στο Βαγιέκας χωρίς να έχει καταφέρει να νικήσει στο συγκεκριμένο γήπεδο στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της (δύο ήττες – μια ισοπαλία).

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν μέσα από αδιάκοπο τρέξιμο και κερδισμένες μονομαχίες, απειλώντας από την αρχή την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, την οποία παραβίασαν μόλις στο ένατο λεπτό, χάρη σε συρτό σουτ του Ουνάι Λόπεθ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία κίνηση και γύρισμα του Χόρχε Ντε Φρούτος.

Το γκολ ταρακούνησε τους φιλοξενούμενους, με μπροστάρη έναν Γιαμάλ που δεν θυμίζει σε τίποτα έναν 17χρονο, προκαλώντας ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς πάντως αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ράγιο είχε κλειστεί πίσω ψάχνοντας την κόντρα, απειλώντας με Αλφόνσο Εσπίνο και Άλβαρο Γκαρθία, με τον πρώτο να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0, με Πέδρι και Γιαμάλ να ψάχνουν μια ισοφάριση που δεν άξιζε η Μπάρτσα, με βάση την εικόνα της.

Όλμο και Φλικ έκαναν την διαφορά
Μετά την ανάπαυλα, ο Φλικ έβγαλε τον (άφαντο) Φεράν Τόρες και έβαλε στην θέση του τον Όλμο, ο οποίος τοποθετήθηκε πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον Ραφίνια να μετατίθεται στην αριστερή πλευρά.

Αυτή η τακτική αλλαγή, αλλά και η εξαιρετική φυσική κατάσταση που δείχνουν οι Καταλανοί σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, έφεραν τα πάνω – κάτω, με την Μπάρτσα να κυριαρχεί και να φτάνει δικαίως στην ανατροπή.

Μεγάλη ευκαιρία του Λεβαντόφσκι, σουτ ελάχιστα άουτ του Ραφίνια, σουτ του Όλμο στο οριζόντιο δοκάρι, ευκαιρίες – προάγγελοι του 1-1, το οποίο ήρθε στο 60’ σε αντεπίθεση, με τον Ραφίνια να σερβίρει στον Πέδρι, ο οποίος σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν και σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Λεβαντόφσκι (72’), γκολ που όμως ακυρώθηκε δικαίως μέσω VAR, εξαιτίας φάουλ του Ζιλ Κουντέ στον Πεπ Τσαβαρία στην αρχή της φάσης.

Το ακυρωθέν γκολ δεν πτόησε την μεταμορφωμένη Μπάρτσα, η οποία άγγιξε το 1-2 σε κεφαλιά του Πάου Κουμπαρσί που έβγαλε ο Φλοριάν Λεζέν πάνω στην γραμμή και, εν τέλει, το πέτυχε στο 82’.

Ωραία κίνηση του Γιαμάλ, γύρισμα στην περιοχή στον Όλμο ο οποίος, με το «κακό» του πόδι, το αριστερό, πλάσαρε άψογα τον Ντάνι Κάρδενας και έδωσε δικαίως το προβάδισμα στους Μπλαουγκράνα.

Η Μπάρτσα κυνήγησε το τρίτο γκολ, αλλά παραλίγο να την… πατήσει στο φινάλε, όταν έμεινε με δέκα λόγω (πιθανώς σοβαρού) τραυματισμού στο αριστερό γόνατο του 17χρονου Μαρκ Μπερνάλ (εξαιρετικός για άλλη μια φορά), με την Ράγιο στο δέκατο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ραντί Ντεκά για το 2-2.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Ίνιγο Πέρεθ): Κάρδενας – Μπαγίου, Λεζέν, Μουμίν, Εσπίνο – Ουνάι Λόπεθ (56’ Πατέ Σις), Βαλεντίν (68’ Τσαβαρία) – Ντε Φρούτος (64’ Ντεκά), Ίσι, Άλβαρο Γκαρθία (56’ λ. τρ. Εμπάρμπα) – Καμέγιο (64’ Γκουμπάου).

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζεράρ Μαρτίν (65’ Μπάλντε) – Μπερνάλ, Πέδρι (90’ Φερμίν Λόπεθ) – Γιαμάλ (90’+6’ Πάου Βίκτορ), Ραφίνια, Φεράν Τόρες (46’ Ντάνι Όλμο) – Λεβαντόφσκι.

Ξέχασαν πως να νικούν

Ούτε η τρίτη αγωνιστική ήταν η τυχερή για Μαγιόρκα και Σεβίλλη, οι οποίες έμειναν στο 0-0 στην έδρα της πρώτης και εξακολουθούν να αγνοούν τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, προβληματίζοντας πρωτίστως με την αναποτελεσματικότητά τους στην τελική προσπάθεια.

Στην αναμέτρηση του «Σον Μόις», άλλωστε, αμφότερες είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο», αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Στο φινάλε, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Σαούλ, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα επειδή είπε στον διαιτητή ότι «είσαι πολύ κακός»!




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ζούκερμπεργκ: Ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid - «Μετανιώνω που υπέκυψα»

Κωνσταντίνος Αργυρός: Άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές σε συναυλία του στην Αλβανία - Δείτε βίντεο

Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του και σκότωσε τα τρία - Προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr