Ολλανδία: Αναβλήθηκε το κυριακάτικο ντέρμπι Φέγενορντ - Άγιαξ λόγω απεργίας των αστυνομικών

Ολλανδία: Αναβλήθηκε το κυριακάτικο ντέρμπι Φέγενορντ - Άγιαξ λόγω απεργίας των αστυνομικών

Το αστυνομικό σωματείο ανακοίνωσε ότι δεν θα έχει μέλη στο γήπεδο στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για τους κανονισμούς πρόωρης συνταξιοδότησης - Αντιδρά η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Ajax
Το κυριακάτικο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος, μεταξύ της Φέγενορντ και του Άγιαξ, αναβλήθηκε μετά από σχετική απόφαση των διοικούντων τον δήμο του Ρότερνταμ, λόγω προγραμματισμένης απεργίας των αστυνομικών.

Ο δήμαρχος της ολλανδικής πόλης, Αχμεντ Αμπουταλέμπ, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη εχθές (27/8), επειδή λόγω της απεργίας δεν θα ήταν δυνατή η τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά την διάρκεια του «Klassieker»: «Η ασφάλεια των παικτών, αλλά και του κοινού, δεν μπορεί να διασφαλισθεί επαρκώς χωρίς την συνδρομή της αστυνομίας».

Το αστυνομικό σωματείο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα έχει μέλη στο γήπεδο στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την επιβολή συμφωνίας με την κυβέρνηση σχετικά με τους κανονισμούς πρόωρης συνταξιοδότησης.

Συνήθως, μόνο οι οπαδοί των γηπεδούχων επιτρέπονται στο στάδιο «De Kuip» του Ρότερνταμ για τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ, ένα μέτρο που ισχύει εδώ και αρκετές σεζόν προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ των οπαδών.

Κλείσιμο
Ακόμη και με μόνο οπαδούς των γηπεδούχων, η αναμέτρηση του περασμένου Σεπτεμβρίου μεταξύ των δύο συλλόγων στο Ρότερνταμ, διεκόπη μετά την ρίψη πυροτεχνημάτων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ξέσπασαν ταραχές κατά τις οποίες συνελήφθησαν 15 άτομα και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Η ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KNVB) προειδοποιεί ότι ενδέχεται να επικρατήσει χάος, εάν η αστυνομία χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο ως φόρουμ για να εκφράσει την άποψή της για εργασιακά ζητήματα.

«Το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται πλέον ως μέσο και αυτό λέει πολλά για τον αντίκτυπο τού. Αλλά φυσικά δεν προορίζεται για αυτό το ποδόσφαιρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η KNVB.

«Το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται συχνά από τα αστυνομικά συνδικάτα για εκστρατείες όλα αυτά τα χρόνια. Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες ενέργειες από τα σωματεία, οι αγώνες θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν αργότερα, ο αριθμός των διαθέσιμων ημερομηνιών για αυτό όμως είναι πολύ περιορισμένος».

Και οι δύο σύλλογοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός.

Η ολλανδική αστυνομία κάνει εκστρατεία για καλύτερες συνθήκες πρόωρης συνταξιοδότησης από τον Μάιο, εκδίδοντας λιγότερα πρόστιμα, κλείνοντας αστυνομικά τμήματα για το κοινό και οργανώνοντας θορυβώδεις διαδηλώσεις με τις σειρήνες τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης