Super League 1: Πράσινο φως για το ημιαυτόματο oφσάιντ μετά από συνάντηση Βρούτση - Γκαγκάτση, εάν πληρώσουν οι ΠΑΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εμφανίστηκε θετικός τόσο στο ενδεχόμενο έλευσης του ημιαυτόματου οφσάιντ όσο και με την goal line technology αλλά το κόστος πρέπει να καλυφθεί από τις ΠΑΕ της Super League 1

H εισαγωγή του ημιαυτόματου οφσάιντ συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να είναι θετικός σε αυτή την προοπτική. 

Ο Μάκης Γκαγκάτσης κατέθεσε την πρόταση και  διευκρίνισε ότι το κόστος της επιπλέον σύμβασης με τον πάροχο θα καλυφθεί μέσω παρακράτησης από την ετήσια χρηματοδότηση των ΠΑΕ από το στοίχημα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συμφώνησε με αυτή τη λύση αλλά τώρα θα πρέπει να ερωτηθούν και οι ΠΑΕ.  Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο ΔΣ της Super League.

Η εισαγωγή του ημιαυτόματου οφσάιντ με την goal line technology αναμένεται να στοιχίσει 1 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης μετά τα παράπονα από τις διαιτησίες στις 2 πρώτες αγωνιστικές τόνισε ότι είναι αδιανόητο να αμφισβητούνται οι γραμμές και ότι με την εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ θα πάψει να υφίσταται η οποιαδήποτε σκέψη για αμφισβήτηση.

Τι είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ

Η τεχνολογία αυτή  παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση παίκτη, και θα παράγει υψηλής ποιότητας γραφικά μετάδοσης για να εξασφαλίσει βελτιωμένη εμπειρία εντός του γηπέδου και μετάδοσης για τους υποστηρικτές.

Πρόκειται για μία τεχνολογία ανίχνευσης άκρων, που χρησιμοποιεί κάμερες τοποθετημένες σε όλο το στάδιο για να παρέχει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, δίνοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε δευτερόλεπτα.

Το σύστημα δημιουργεί 29 σημεία δεδομένων ανά παίκτη, ιχνηλατώντας τα διάφορα μέρη του σώματος.





Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση καλής θέλησης σε Πολάκη η διαγραφή Λινού από Κασσελάκη- Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά από τον βουλευτή Χανίων

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει τριήμερο με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Αυξημένος κίνδυνος πλημμυρών

Τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι και μυθοπλασία - Τι θα δούμε φέτος στην TV με την αφετηρία της νέας σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr