Παραολυμπιακοί Αγώνες: Λιτή και εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης στο Παρίσι - Δείτε βίντεο

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Λιτή και εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης στο Παρίσι - Δείτε βίντεο

Περίπου 4.400 παρααθλητές από 168 χώρες παρέλασαν - Εντυπωσίασαν οι χορευτές με αναπηρία - Συγκίνηση με την είσοδο της ελληνικής ομάδας

MixCollage-29-Aug-2024-02-05-AM-7888
Η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ήταν διαφορετική σε σχέση με όσα παρουσίασαν οι Γάλλοι πριν από τέσσερις περίπου εβδομάδες στην αντίστοιχη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Με σημείο δράσης τα Ηλύσια Πεδία και την Πλατεία Κονκόρντ, για τέσσερις και πλέον ώρες εξελίχθηκε μια γιορτή που είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον παραθλητή και κατέδειξε το δικαίωμα των ατόμων που έχουν κινητικά προβλήματα να ζουν σε κοινωνίες ισότητας, σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rtclf8vxqx)


Κλείσιμο
Όπως για παράδειγμα ο Μούσα Μότα, με τη συγκινητική του ερμηνεία, ο Νοτιαφρικάνος αθλητής, ακρωτηριασμένος στο αριστερό πόδι, έχει κερδίσει τρία διεθνή βραβεία, κυρίως ως φιναλίστ στο «America's Got Talent» το 2023.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3ru7ud2s57l)


Εντυπωσίασαν οι χορευτές με αναπηρία

Ο Σουηδός, Αλεξάντερ Έκμαν, με περισσότερες από 50 δημιουργίες και συνεργασίες με το μπαλέτο της Όπερας των Παρισίων και το Μπαλέτο της Βοστώνης, ήταν ο κύριος χορογράφος της τελετής.

Για πρώτη φορά συνεργάστηκε με χορευτές με αναπηρία, καθώς 16 από τους 140 συνολικά χορευτές, που πήραν μέρος στο πρώτο μέρος της τελετής, αντιμετωπίζουν προβλήματα: «Είναι εξαιρετικοί, πιο ικανοί από πολλούς ικανούς ανθρώπους, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά» είπε ο Έκμαν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rlw5mxgh0h)


Περίπου 4.400 παρααθλητές από 168 χώρες παρέλασαν από τα Ηλύσια Πεδία, με προορισμό την Πλατεία Κονκόρντ όπου είχε στηθεί η κεντρική σκηνή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rt9y605hx5)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rt6rgeig61)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rsxqjhoq41)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rs6pzmjhv5)


Στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 30.000 θεατές, ενώ 15.000 άτομα επιπλέον είχαν τη δυνατότητα να δουν την παρέλαση των αθλητών σε έναν ελεύθερο χώρο στο κάτω μέρος των Ηλυσίων Πεδίων και άλλοι 30.000 να παρακολουθήσουν το τελευταίο μέρος της τελετής με την Αφή του Ολυμπιακού Βωμού, κοντά στο Λούβρο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rr7fkgks7d)


Συγκίνηση με την είσοδο της ελληνικής ομάδας

Ιδιαίτερη στιγμή η είσοδος της Ελλάδας στην παρέλαση των χωρών με σημαιοφόρους τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού, Μανώλη Στεφανουδάκη και την Παραολυμπιονίκη του τζούντο Θεοδώρα Πασχαλίδου, που συνοδευόταν από τον σκύλο-οδηγό της. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στους αγώνες με 37 αθλητές (24 άνδρες, 13 γυναίκες) σε 10 αθλήματα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rrsz5f3flt)


Εστανγκέ: «Απόψε ξεκινά η πιο όμορφη επανάσταση»

«Απόψε ξεκινά η πιο όμορφη επανάσταση, η Παραολυμπιακή επανάσταση. Απόψε, οι επαναστάτες είστε εσείς, αγαπητοί αθλητές. Από τους προγόνους μας μέχρι το φρυγικό σκουφάκι, έχετε μανία και θράσος. Επαναστάτες από όλο τον κόσμο, έχετε το θάρρος και την αποφασιστικότητα. Καλώς ήρθατε στη χώρα της αγάπης και της επανάστασης», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Τόνι Ενσταγκέ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άντριου Πάρσονς, αναφέρθηκε στη σημασία του αθλητισμού να ενώνει τους ανθρώπους σε εποχές σύγκρουσης και αποκλεισμών. Λίγο μετά ο Πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν κήρυξε την έναρξη των Αγώνων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rttz2o1cqp)


Την παραολυμπιακή σημαία έφερε στη σκηνή ο παραολυμπιονίκης του στίβου, Τζον Μακφόλ. Ο Βρετανός είναι ο πρώτος αστροναύτης με αναπηρία που εντάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, στο πλαίσιο μιας αποστολής κατανόησης των εμποδίων των διαστημικών πτήσεων για άτομα με αναπηρία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3ruhpfwbmzl)


Η στιγμή της βραδιάς, το φινάλε μέχρι το άναμα του βωμού των Παραολυμπιακών Αγώνων, αρχικά με το «Μπολερό» του Μορίς Ραβέλ να έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας στην Πλατεία Κονκόρντ και στο τέλος με το «Born to be alive» να φέρνει την κορύφωση της γιορτής.

Τον βωμό στο ειδικό μπαλόνι που ανέβηκε στον ουρανό του Παρισιού, άναψαν μαζί πέντε Γάλλοι παραολυμπιονίκες, οι σημαιοφόροι της γαλλικής ομάδας, Αλέξις Χανκικά, Ναντενίν Κεϊτά, μαζί με τον Σαρλ-Αντουάν Κουακού, τη Ελοντί Λοραντί και τον Φαμπιέν Λαμιρό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rumzbjdde1)






Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο - Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης


Αφγανιστάν: Γιατί το επιλέγουν Influencers και λάτρεις του extreme τουρισμού - Πώς γίνονται προπαγανδιστικό όπλο στα χέρια των Ταλιμπάν

Απέραντη θάλασσα από νεκρά ψάρια στον Βόλο - Μαζεύτηκαν πάνω από 57 τόνοι, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης