Conference League: Φοβερός Παναθηναϊκός, 2-0 τη Λανς στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ και πρόκριση στη League Phase - Δείτε τα γκολ

Conference League: Φοβερός Παναθηναϊκός, 2-0 τη Λανς στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ και πρόκριση στη League Phase - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Πελίστρι (62'), Τετέ (85') ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το σκορ του αγώνα της Γαλλίας απέκλεισε τη Λανς μπροστά σε 60.000 οπαδούς του και μπαίνει στην κλήρωση της Παρασκευής - Απέκρουσε πέναλτι στο 15' ο Ντραγκόφσκι

panathinaikos-arthrou
Με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος έπιανε τα... πάντα (με αποκορύφωμα το πέναλτι του Σοτοκά στο 15’) και δύο γκολ σε καθοριστικά σημεία απ’ τα μεγάλα καλοκαιρινά αποκτήματά του, τους Πελίστρι (62’) και Τετέ (85’), ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε απέναντι στη Λανς, νίκησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ, στον δεύτερο αγώνα των play off του Conference League και με συνολικό σκορ 3-2 προκρίθηκε στη League Phase της διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός - Λανς 2 - 0 | Highlights - UEFA Conference League - 29/08/24 | COSMOTE SPORT HD



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3sntcsqwtn5)
Κλείσιμο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3snarv5z6o1)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3slvpxgwbm1)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3snzh8bb22x)


Πολύ μεγάλη υπέρβαση των «πράσινων» απέναντι σε τις κορυφαίες ομάδες της Ligue 1 με το «τριφύλλι» να κατακτά μία τεράστια πρόκριση και να μπαίνει στην κλήρωση της Παρασκευής (30/8, 15:30) στο Μονακό για τη League Phase. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3so8p7do4ah)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3so8p6t4669)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3sndikuappd)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3sn5nhlwau1)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3sldc2zrqdd)


Ο Παναθηναϊκός βγήκε στο γήπεδο με διάθεση να παίξει πολύ πιο προσεκτικά και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και είναι αλήθεια πως στα πρώτα λεπτά το έκανε καλά κι αποτελεσματικά, όμως οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς στο 9ο λεπτό με την κεφαλιά του Σαΐντ που πέρασε λίγο άουτ, έπειτα από κόρνερ του Περέιρα.

6297136__2_
6297248
6297219
6297244
6297270
6297274
6297271__1_
6297280
6297290
6297285
6297298


Στο 14’ έπειτα από συνεργασία των Φρανκόφσκι και Περέιρα, ο τελευταίος έπεσε στην περιοχή σε επαφή του Μλαντένοβιτς και ο Μουνουέρα έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σοτοκά ανέλαβε την εκτέλεση στο 15’, αλλά ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι έπεσε στη δεξιά γωνία του κι απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του σ’ άλλη μία πολύ μεγάλη επέμβασή του.

Ο Τετέ προσπάθησε να ανεβάσει λίγο παραπάνω την πίεση του Παναθηναϊκού και στο 28’ είχε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 33’ ο Ντραγκόφσκι έκανε μία εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Σαΐντ από δύσκολη γωνία.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Λανς βγήκε πιο επιθετικά στο γήπεδο, πήρε την μπάλα στα πόδια της και στο 51’ είχε άλλη μία τελική με τον Σαΐντ, ωστόσο, ο Ντραγκόφσκι αντέδρασε ξανά πολύ καλά κι απέκρουσε με τα πόδια, για να ολοκληρώσει με διώξιμο ο Αράο.

Στο 57’ σε γρήγορη μετάβαση της Λανς, από χαμηλή σέντρα του Φρανκόφσκι και προβολή του Τόμασον, ο Ντραγκόφσκι έκανε ακόμη μία εξαιρετική επέμβαση.

Στο 62’, λίγα δευτερόλεπτα μετά τις τρεις μαζεμένες αλλαγές του Αλόνσο, ο Πελίστρι κουβάλησε την μπάλα και την πέρασε προς τον Ιωαννίδη, ο Γκραντί τον έκοψε, αλλά ο Ουρουγουανός ακολούθησε τη φάση και με έξοχο γωνιακό πλασέ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Το γκολ του Πελίστρι έδωσε... φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Τετέ να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ στο 68’ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με μεγάλη αυταπάρνηση και στο 85’ σε μία φάση όπου έγινε... χαμός στην «πράσινη» άμυνα, οι «πράσινοι» κατάφεραν κι έβγαλαν αντεπίθεση από το διώξιμο του Ιωαννίδη, με τον Μαντσίνι να «σερβίρει» την μπάλα προς τον Τετέ, ο οποίος πλάσαρε με τη μία κάνοντας το 2-0.

Η Λανς έμοιαζε να τα έχει χαμένα και στο 89’ ο Τζούριτσιτς έκλεψε την μπάλα ψηλά, έβγαλε μόνο του τον Ιωαννίδη, όμως ο φορ του Παναθηναϊκού δεν βρήκε καλά την μπάλα πλασάροντας άουτ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντραγκόφσκι έκανε άλλη μία απίστευτη επέμβαση στο σουτ του Ντιούφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαξίμοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ενζολά στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν μετά από λίγα λεπτά μία τεράστια νίκη και πρόκριση.

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνες Μουνουέρα (Ισπανία)
Κίτρινες: 19’ Τετέ - 10’ Φρανκόφσκι, 53’ Γκραντί

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον (79’ λ.τρ. Ίνγκασον), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (61’ Μαντσίνι), Πελίστρι (82’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

ΛΑΝΣ (Γουίλιαμ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί (87’ Ενζολά), Κουσάνοφ, Σαρ (71’ Χαϊντάρα), Φρανκόφσκι, Τόμασον, Ντιούφ, Μασάντο (71’ Τσάβες), Περέιρα ντα Κόστα (67’ Φουλζινί), Σοτοκά, Σαΐντ (67’ Λασκαρί).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 18χρονη Αμερικανίδα για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών στην Ιατρική του ΕΚΠΑ - Την υποδέχθηκε ο πρύτανης

Μπάιντεν: Χαλαρός σε ξαπλώστρα σε παραλία του Ντέλαγουερ μαζί με τη Τζιλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης