La Liga: Νέα εκτός έδρας γκέλα για τη Ρεάλ, 1-1 με τη Λας Πάλμας - Δείτε τα γκολ

Μετά την Μαγιόρκα, η Βασίλισσα «κόλλησε» και στα Κανάρια Νησιά – Πρώτη νίκη της Τζιρόνα, 4-0 την Οσασούνα

Μετά το 1-1 με την Μαγιόρκα στην πρεμιέρα της La Liga, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε δύο βαθμούς και στην έτερη εκτός έδρας αποστολή της σε νησί, αφού έμεινε και πάλι στο 1-1, αυτή την φορά με την Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας δεν… τσουλάει σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν (παρά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ), αφού και στην μοναδική της νίκη (3-0 την Βαγιαδολίδ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου») τα… χρειάστηκε μέχρι να εξασφαλίσει το «τρίποντο».



Ο Λουίς Μιγκέλ Καριόν δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ ο Αντσελότι έκανε τέσσερις σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, με Λούκας Βάθκεθ και Φερλάν Μεντί αντί Ντάνι Καρβαχάλ και Φραν Γκαρθία στα άκρα της άμυνας, Λούκα Μόντριτς αντί Αρντά Γκιουλέρ στην μεσαία γραμμή και Μπραΐμ Ντίαθ αντί Ροντρίγκο στην επίθεση.

Κοιμήθηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ
Ο αγώνας ξεκίνησε με το… αριστερό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν ήταν δυναμικοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν λίγο μετά την συμπλήρωση του τέταρτου λεπτού, βάζοντας από νωρίς την Ρεάλ να κυνηγάει στο σκορ.

Συνδυασμός του Όλι ΜακΜπέρνι με τον Αλμπέρτο Μολέιρο, Ορελιέν Τσουαμενί και Έντερ Μιλιτάο έμειναν να τον κοιτάνε, με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή να νικάει τον Τιμπό Κουρτουά με διαγώνιο σουτ.

Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά παραλίγο να δεχθούν και δεύτερο γκολ με τον ΜακΜπέρνι, με την Ρεάλ να αφήνει πολλούς κενούς χώρους και την Λας Πάλμας να τους εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Κακή πίεση της Ρεάλ, πολλές χαμένες μπαλιές και πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 25’, με εκτέλεση φάουλ του Φεντερίκο Βαλβέρδε που έβγαλε εντυπωσιακά ο Γιάσπερ Σίλεσεν, με τον (έξαλλο) Αντσελότι να αλλάζει την διάταξη μετά το 35’ σε 4-4-2.

Ο Σίλεσεν αρνήθηκε το γκολ σε «κεραυνό» του Αντόνιο Ρούντιγκερ, στην μόλις δεύτερη αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο ημίχρονο μιας Ρεάλ που ήταν απογοητευτική και οδήγησε τον Αντσελότι στο να κάνει δύο αλλαγές στην ανάπαυλα.

Το πέναλτι του Βινίσιους απέτρεψε τα (πολύ) χειρότερα
Φραν Γκαρθία και Ροντρίγκο πήραν τις θέσεις των αρνητικών Μεντί και Μπραΐμ Ντίαθ, με τον άφαντο στο πρώτο ημίχρονο Βινίσιους Ζούνιορ να εμφανίζεται στο δεύτερο και να απειλεί τον Σίλεσεν, όπως και ο Ροντρίγκο, με τον Κιλιάν Μπαπέ να θέλει, αλλά περιέργως να μην μπορεί.

Ο Σάντρο Ραμίρεθ απάντησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τους νησιώτες, οι οποίοι άντεξαν στην πίεση μέχρι το 67’, όταν ένα χέρι του Άλεξ Σουάρεθ στην περιοχή επέτρεψε στον Βινίσιους Ζούνιορ να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα.

Παρότι είχε μπροστά της ένα γεμάτο εικοσάλεπτο, η Ρεάλ δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ανατροπή, με την Λας Πάλμας μάλιστα να σκοράρει με τον Βίτι Ροθάδα (88’), αλλά το γκολ να ακυρώνεται ορθά για οφσάιντ του Χάιμε Μάτα που συμμετείχε στην φάση.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο, αλλά μετά από τρεις αγωνιστικές η Ρεάλ είναι ήδη στο -4 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και, το πιο σημαντικό, προβληματίζει πολύ με τις εμφανίσεις της, κόντρα σε ομάδες που έχουν το… 1/100 του προϋπολογισμού της.

Λας Πάλμας (Λουίς Μιγκέλ Καριόν): Σίλεσεν – Παρκ, Άλεξ Σουάρεθ, ΜακΚένα, Μίκα Μάρμολ – Καμπάνια (81’ Λοϊοντίτσε), Κίριαν Ροντρίγκεθ (81’ Φουστέρ), Χάβι Μουνιόθ – Σάντρο (78’ Μάτα), ΜακΜπέρνι (78’ Βίτι Ροθάδα), Μολέιρο (61’ Μπενίτο Ραμίρεθ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (76’ Ντάνι Καρβαχάλ), Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί (46’ Φραν Γκαρθία) – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μόντριτς (64’ Γκιουλέρ) – Μπραΐμ Ντίαθ (46’ Ροντρίγκο), Μπαπέ, Βινίσιους Ζούνιορ (86’ Έντρικ).

Έκανε «σεφτέ» με τεσσάρα
Ανήμερα μιας από τις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας της, με την συμμετοχή της στην κλήρωση στο League Phase του Champions League, η Τζιρόνα θύμισε την περυσινή ομάδα – όνειρο και πανηγύρισε την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα με το εμφατικό 4-0 επί της Οσασούνα στο «Μοντιλίβι».

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της, η ομάδα του Μίτσελ είχε πολλά κέφια, με κορυφαίο έναν «παλιό», τον Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, ο οποίος σέρβιρε το πρώτο (ακροβατικό) γκολ στον «νέο» Μπράιαν Χιλ (34’), ενώ σημείωσε το δεύτερο γκολ με διαγώνιο σουτ, ύστερα από ασίστ ενός άλλου «νέου», του Μπόγιαν Μιόφσκι (53’).

Το ματς είχε κριθεί, αλλά η Τζιρόνα κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη της νίκη, με πολύ ωραίο σουτ του «νέου» Αμπέλ Ρουίθ (56’) και κοντινό πλασέ του «παλιού» Κρίστιαν Στουάνι (90’).






Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν τραγουδούν στο διαδίκτυο, αψηφώντας τους Ταλιμπάν - «Η φωνή μου δεν απαγορεύεται»

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Βρέθηκαν 447 ακίνητα του δημοσίου και ετοιμάζονται προς διάθεση για το στεγαστικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr