Προκρίσεις για Ποιμενίδου και Μέτζου, με νίκη ξεκίνησε ο Πολυχρονίδης - Οι ελληνικές συμμετοχές την 2η ημέρα στο Παρίσι

Σε τέσσερα αθλήματα εστιάζεται το ελληνικό ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της Παρασκευής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Άνετη πρόκριση στις «16» της όπεν κατηγορίας Ολυμπιακού τόξου εξασφάλισε η Δωροθέα Ποιμενίδου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και θα διεκδικήσει την είσοδό της στα προημιτελικά στις 3 Σεπτεμβρίου (09:35 το πρωί), όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αζίζζ Μπεναμί (Γαλλία) κι την Σομαΐ Ραχίμι (Ιράν) για μία θέση στα προημιτελικά των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου διπλασίασε τις νίκες της στην κατηγορία BC4 κι εξασφάλισε την παρουσία της στην προημιτελική φάση στο τουρνουά μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η 53χρονη πρωταθλήτρια επικράτησε με 7-0 επί της Μάγιο Αγιέρ από την Ισπανία, ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει και της Αναμαρία Αράμπασιτς από την Κροατία με 5-4. Την Παρασκευή (30/8, 18:00) θα παίξει με την Κολομβιανή, Λέιντι Τσίκα, που επίσης έχει δύο νίκες. Αντίθετα η Άννα Ντέντα άρχισε με ήττα τη δική της προσπάθεια στους 3ους Παραολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

Με το… δεξί μπήκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στην κατηγορία BC3 του μπότσια. Ο "χρυσός" Παραολυμπιονίκης του Λονδίνουεπιβλήθηκε 5-2 του Γάλλου Ζιλ Μενάρ, στο πρώτο παιχνίδι του για τον 4ο προκριματικό όμιλο του αγωνίσματος και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη μιας από τις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας στο γκρουπ, οι οποίες χαρίζουν το εισιτήριο για τους προημιτελικούς.

Καλή ήταν η παρουσιά των Δημήτρη Καρυπίδη και Νικόλαου Κοντού. Στην κατάμεστη Λα Ντεφάνς Αρένα, οι δύο Έλληνες κολυμβητές έπεσαν στον τελικό των 100μ ύπτιο της κατηγορίας S1. O Δημήτρης Καρυπίδης κολύμπησε σε 3:18.09 για να καταλάβει την 4η θέση και να επαναλάβει την επιτυχία του Τόκιο πριν από τρία χρόνια όταν και πάλι ήταν 4ος Παραολυμπιονίκης. Εξαιρετικό όμως ήταν και το ντεμπούτο του πρωτάθλημα Νικόλαου Κοντού που τερμάτισε σε 3:49.31 για να είναι ο 5ος Παραολυμπιονίκης στο αγώνισμα.



Σε ότι αφορά την δεύτερη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι την Παρασκευή (30/8), η ελληνικη αποστολή συμμετέχει σε τέσσερα αθλήματα και μία ιστορική παρουσία στο τάε κβον ντο, καθώς η Χριστίνα Γκέντζου θα εκπροσωπήσει το άθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων.

Το πρόγραμμα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

10:30 Αλέξανδρος Λεργιός 100μ. ελεύθερο S5 Προκριματικά
Οι οκτώ καλύτεροι προκρίνονται στον τελικό, Παρασκευή (30/8, 18:30)

12:33 Εθνική ομάδα 4Χ50μ. μικτή ομαδική mixed 2ο πόντοι (Αλέξανδρος Λεργιός, Αντώνης Τσαπατάκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη).
Οι οκτώ καλύτερες προκρίνονται στον τελικό, Παρασκευή (30/8, 21:44)

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

13:02 Η Χριστίνα Γκέντζου παίζει με την Πολωνή Πατρίσια Ζέβαρ για τη φάση των «16» στην κατηγορία -65κ.

ΜΠΟΤΣΙΑ

15:00 Η Άννα Ντέντα, με ramp operator την Χριστίνα Ντέντα, στην κατηγορία BC3 θα παίξει με την Αγιάνε Ιτσινόε (Ιαπωνία)
18:00 Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου παίζει με την Κολομβιανή, Λέιντι Τσίκα Τσίκα στον 3ο αγώνα της στον α' όμιλο στην κατηγορία BC4.
22:40 Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα, Μασουάκι Αρίτα στο 2ο παιχνίδι του για τον 4ο όμιλο στην κατηγορία BC3

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

15:00 Ο Παναγιώτης Γιαννούκαρης αγωνίζεται στα προκριματικά του αεροβόλου τουφεκίου 10μ ορθίως SH2 mixed (R5) στο τουρνουά σκοποβολής στο Σατορού.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν τραγουδούν στο διαδίκτυο, αψηφώντας τους Ταλιμπάν - «Η φωνή μου δεν απαγορεύεται»

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Βρέθηκαν 447 ακίνητα του δημοσίου και ετοιμάζονται προς διάθεση για το στεγαστικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr