Ύμνοι Πελίστρι για την Ελλάδα: Είναι παράδεισος, απολαμβάνω τον ήλιο

Ο Ουρουγουανός άσος του Παναθηναϊκού μίλησε για τη ζωή στην Ελλάδα, τον νέο του σύλλογο αλλά και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Φακούντο Πελίστρι έχει ήδη αρχίσει να βάζει τη... σφραγίδα του στον Παναθηναϊκό, όντας μεγάλος πρωταγωνιστής στη ρεβάνς με τη Λανς με το γκολ που σημείωσε στο 62ο λεπτό κι άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη (2-0) και την πρόκριση για το «τριφύλλι» στη League Stage του Conference League.

Η εμφάνιση του 23χρονου μεσοεπιθετικού δεν θα μπορούσε να περάσει... απαρατήρητη απ' τους συμπατριώτες του, με τον ίδιο να παραχωρεί συνέντευξη την Παρασκευή (30/8) στην εκπομπή «100% Deporte» του ραδιοφωνικού σταθμού «Radio Sport 890» της Ουρουγουάης μιλώντας για τις πρώτες μέρες του στον Παναθηναϊκό, τον θάνατο του Χουάν Ισκιέρδο με τον οποίο έπαιξε μαζί στην Πενιαρόλ, αλλά και τις ποινές που επιβλήθηκαν απ’ την CONMEBOL στους παίκτες της Ουρουγουάης για τον ημιτελικό του Copa America με την Κολομβία.




«Ήταν απίστευτο γιατί ο κόσμος εξάντλησε τα εισιτήρια. Υπήρχαν περίπου 65.000 άτομα, και ήταν ένα... πάρτι. Ήταν ο δεύτερος αγώνας, έπρεπε να κερδίσουμε ό,τι κι αν γινόταν κι όλα έγιναν σωστά. Ήταν μια μαγική βραδιά» τόνισε αρχικά ο 23χρονος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε για τη φάση του γκολ:



«Έγινε μία αντεπίθεση, πήρα τη μπάλα στη μέση του γηπέδου και άρχισα να προχωρώ. Ξέμεινα από την πρώτη πάσα και συνέχισα λίγο ακόμα. Εδωσα την μπάλα στον επιθετικό μας, προσπάθησε να γυρίσει, με την μπάλα να αναπηδά. Τη βλέπω να έρχεται και τη χτυπάω πρώτος με το αριστερό μου πόδι.

Ήταν το πρώτο γκολ που ευτυχώς οδήγησε και σε ένα δεύτερο γκολ και στην πρόκριση. Ευτυχώς καταφέραμε να μπούμε στη φάση των ομίλων της Conference League, είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Ακολούθως ο Πελίστρι αναφέρθηκε στην επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και να συνεργαστεί ξανά με τον Ντιέγκο Αλόνσο: «Έψαχνα εναλλακτικές, άκουσα πολλές προτάσεις και προφανώς το να έχω τον Ντιέγκο (Αλόνσο) στον σύλλογο είχε μεγάλη επιρροή επειδή με κάλεσε, μου είπε φιλοδοξίες της ομάδας και ο Παναθηναϊκός ήταν η επιλογή που είχε τα πιο θετικά στοιχεία. Ήρθα με την ιδέα να προσθέσω λεπτά, να έχω αυτοπεποίθηση και να πετύχω πράγματα σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο.

Απολαμβάνω τον ήλιο, που δεν τον έχουμε δει στο Μάντσεστερ για τέσσερα χρόνια. Δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα και είναι ένας παράδεισος, είναι απίστευτο. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος που σιγά σιγά θέλει να αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη».

Και συμπλήρωσε για την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Είχα πάρει την απόφαση λίγο πριν επιστρέψω στις προπονήσεις . Ήξερα ότι το ιδανικό για το μέλλον μου και στην ηλικία μου ήταν να παίξω και ότι στο Μάντσεστερ θα μπορούσα να παίξω, αλλά θα ήταν πιο περίπλοκο. Δεν επρόκειτο λοιπόν να έχω τα λεπτά που θέλω σε ένα χρόνο, γι' αυτό βγήκαμε να ψάξουμε για διαφορετικές εναλλακτικές. Όλες οι επιλογές που χειρίστηκα ήταν από την Ευρώπη. Δεν έλαβα καμία πρόταση από τη Νότια Αμερική. Δεν απέκλεισα την επιλογή να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής».

Ο διεθνής Ουρουγουανός εξτρέμ αναφέρθηκε και στις σκληρές κυρώσεις της CONMEBOL σε βάρος της Εθνικής Ουρουγουάης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με Κολομβιανούς οπαδούς.
«Προφανώς κάποιος πιστεύει ότι είναι άδικο γιατί ως κανονικοί άνθρωποι προσπαθήσαμε να επιλύσουμε την κατάσταση που δεν μπορούσε να επιλυθεί λόγω ζητημάτων ασφαλείας.

Προκαλεί εντύπωση που οι κυρώσεις είναι τόσο υψηλές για πολλούς παίκτες, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας. Οπότε αυτό ενοχλεί, αλλά τώρα με τους δικηγόρους της Εθνικής ομάδας θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τις ιδέες και τις πεποιθήσεις μας, προσπαθώντας να δώσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες αγωνιστικές απουσίας στους παίκτες μας γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι που δεν τους αξίζει.

Οι Νούνιες και Μπεντανκούρ τιμωρήθηκαν με πολλές αγωνιστικές, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό που προσπαθήσαμε ήταν να μην κάνουμε ποτέ κακό, αλλά μάλλον να βοηθήσουμε τις οικογένειές μας που είχαν πρόβλημα. Το να μας κρίνεις τόσο έντονα είναι υπερβολικό. Άνοιξαν φάκελο και για μένα επειδή πήγα στην εξέδρα την στιγμή που παρουσιάστηκαν τα προβλήματα. Ανεβήκαμε για να βοηθήσουμε τις οικογένειες να κατέβουν, να δούμε ότι όλοι ήταν καλά και να μιλήσουμε με την ασφάλεια, ώστε τα μέλη της οικογένειας να φύγουν από το σημείο.

Μας πληγώνουν οι κυρώσεις που θεωρούμε πολύ υψηλές γιατί κανείς δεν ανέβηκε για να δημιουργήσει καυγά. Ανεβήκαμε μόνο για να προστατέψουμε τους δικούς μας, κάτι που δεν έκανε η ασφάλεια. Το γεγονός πως αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη και τιμωρείται τόσο υπερβολικά η ομάδα μας, είναι λίγο αυτό που τραβάει την προσοχή όλων μας".

Ο Πελίστρι αναφέρθηκε επίσης και στον θάνατο του 27χρονου Ισκιέρδο, ο οποίος αγωνιζόταν στη Νασιονάλ. «Ήταν πολύ άσχημα νέα, όχι μόνο για την Ουρουγουάη αλλά και για τον κόσμο. Ήταν μια είδηση που μέχρι σήμερα είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς. Δεν μπορείς να πιστέψεις όταν βλέπεις τι συνέβη.

Με τον Χουάν έπαιξα λίγο στην Tercera de Peñarol, και επίσης λίγο στην πρώτη κατηγορία. Ως άνθρωπος ήταν υπέροχος. Όλα όσα λένε οι άνθρωποι για αυτόν είναι αληθινά. Ένας απλός άνθρωπος, πολύ εργατικός. Αυτή η είδηση σε καταστρέφει μέσα σου. Στην καθημερινή ζωή, όπου κάποιος κινείται πολύ γρήγορα, θλίβεται με τέτοιες ειδήσεις που είναι πολύ άδικες και σταματά για να σκεφτεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Είναι είδηση που σε διαλύει, που σε κάνει να αναλογιστείς και να προσπαθείς να απολαύσεις τη ζωή γιατί μερικές φορές έχουν αυτά τα πράγματα που είναι πολύ οδυνηρά. Και το μόνο που μένει είναι η υποστήριξη για την οικογένεια και να προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν όλοι με ό,τι χρειάζονται».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πλειοδότρια και στο πανηγύρι του Αλμυρού η επιχειρηματίας που είναι υπόδικη για τον θάνατο της Σεράινα το 2019

Κακοκαιρία: Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ώρες - Δείτε live την κίνηση

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με λίαρ τζετ και ελικόπτερα στην Καλαμάτα οι καλεσμένοι - Ξεκινά σήμερα το τριήμερο γαμήλιο γλέντι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr