ΑΕΚ: Περιμένει το «ναι» του Ντάτρο Φοφανά της Τσέλσι

Κρίσιμη μέρα για την απόκτηση φορ στην ΑΕΚ, η οποία περιμένει την απάντηση του 21χρονου Ιβοριανού επιθετικού της Τσέλσι

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφές για την απόκτηση επιθετικού. Η μέρα που διανύουμε είναι κρίσιμη στις συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ένωση να παλεύει την περίπτωση του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά της Τσέλσι, από τον οποίο περιμένει την απάντησή του.

Ο 21χρονος Ιβοριανός επιθετικός δεν παραχωρήθηκε τελικά σε αγγλική ομάδα παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε προς το πρόσωπό του στη χθεσινή τελευταία μέρα των μεταγραφών στο Νησί και όπως έγραψε το πρωί Άγγλος ρεπόρτερ εξετάζει πλέον προτάσεις και από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η ΑΕΚ είχε εξετάσει και νωρίτερα μέσα στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε την περίπτωσή του και πλέον ασχολείται εκ νέου καθώς ο Φοφανά αποτελεί μία από τις επιλογές που δουλεύουν οι κιτρινόμαυροι αυτή τη στιγμή για τη θέση του επιθετικού.

Για την ακρίβεια η ΑΕΚ περιμένει τη θετική απάντηση του Φοφανά μέσα στις επόμενες ώρες. Αν αυτό συμβεί, έπειτα θα φανεί η φόρμουλα συμφωνίας με την Τσέλσι. Αν δηλαδή προκύψει αγορά ή δανεισμός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς.

Το Who is who του Φοφανά

Η Μόλντε απέκτησε τον Φοφανά τον Φεβρουάριο του 2021 από την Αμπιτζάν Σίτι και δύο χρόνια αργότερα τον πούλησε με καλά λεφτά στην Τσέλσι, η οποία δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ για την αγορά του υπογράφοντας συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2029.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Φοφανά παραχωρήθηκε δανεικός στην Ουνιόν Βεροlίνου, στην οποία παρέμεινε για ένα εξάμηνο, συνεχίζοντας έπειτα ως δανεικός στην Μπέρνλι μέχρι το τέλος της σεζόν που μας πέρασε.

Με την Μπέρνλι είχε 15 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και μία ασίστ. Στην Ουνιόν είχε 17 εμφανίσεις με δύο συμμετοχές και μία ασίστ, ενώ στη Μόλντε πριν κάνει το μεγάλο βήμα στην Τσέλσι είχε συνολικά 65 συμμετοχές, 24 γκολ και δέκα ασίστ. Με την πρώτη ομάδα της Τσέλσι μετράει μέχρι σήμερα τέσσερις εμφανίσεις, ενώ έχει καταγράψει και τρεις συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Για ξυλοδαρμό κατήγγειλε τον πατέρα της 13χρονη από τον Πύργο

Ραγίζουν καρδιές για τους δύο νεκρούς από το τροχαίο στην Εύβοια - «Ο Γιαννάκης και η Ελένη ανήκουν στην γειτονιά των αγγέλων»

Ξυπνάει ο εφιάλτης της λειψυδρίας - Βγαίνουν στην επιφάνεια τα βυθισμένα σπίτια του χωριού Κάλλιο στο Μόρνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr