Super League 1, Άρης - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Όλα έγιναν στο Β' ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Άρης - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Όλα έγιναν στο Β' ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Ο Άρης προηγήθηκε στο 63' με τον Μορόν για να ισοφαρίσει ο Ρεγκίς στο 81'

6298121
Ο Άρης σκόνταψε (1-1) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς προηγήθηκε με τον Λορέν Μορόν ενώ οι Αρκάδες ισοφάρισαν με τον Ρεγκίς με τους «κίτρινους» να διαμαρτύρονται για το γκολ που ακυρώθηκε στο 86ο λεπτό όπου ο διαιτητής Παπαδόπουλος θεώρησε ότι υπήρξε επαφή του Ζαμόρα με το χέρι.

Ο Άρης δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Πανσερραϊκού και ο δε Αστέρας Τρίπολης μάλλον έδειξε ότι είναι ομάδα… εκτός έδρας καθώς μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ πήρε βαθμό και στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προηγήθηκε με τον Λορέν Μορόν, ο Αστέρας Τρίπολης άλλαξε ολοκληρωτικά με την είσοδο του Παλάσιος στο γήπεδο και ισοφάρισε με τον Ρεγκίς ενώ στο 86’ οι «κίτρινοι» σκόραραν με τον Μόντσου αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος ακύρωσε το γκολ εκτιμώντας ότι ο Ζαμόρα έκανε επαφή με το χέρι αλλάζοντας την πορεία της μπάλας.

Άλλαξαν μόνο έναν στόπερ!
Συγκριτικά με τις επιλογές της προηγούμενης αγωνιστικής, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μόλις μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα κι αυτή στο κέντρο της άμυνας. Ο Άκης Μάντζιος το έκανε υποχρεωτικά λόγω του μυϊκού τραυματισμού του Φραν Βέλεθ κι έτσι ο Φαμπιάνο ήταν ο παρτενέρ του Μπράμπετς, έχοντας στα άκρα τους Μάγιο-Φρίντεκ και τις ίδιες τριάδες σε άξονα μεσαίας γραμμής (Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία) και επίθεσης (Σίστο, Ντιαντί και Μορόν) στο 4-3-3 των «κίτρινων».

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέμεινε στο 4-4-2 με τη διαφορά παρτενέρ του Καστάνο στο δίδυμο των στόπερ ήταν ο Σιμόν Ντελί με ακραίους τους Γκαρσία-Χουχούμη. Γιαμπλόνσκι και Χουχούμης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, στα άκρα ήταν οι Καλτσάς-Ρεγκίς. Ο Μπαρτόλο είχε ελεύθερο ρόλο ενώ ο Ούγγρος Αντάμ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι των μέσων
Κλείσιμο
Καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά ο Άρης έψαξε τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και μετά το 15ο λεπτό μπήκαν περισσότερο στην εξίσωση του αγώνα οι τρεις του άξονα (Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού) αλλά και οι Μάγιο-Ντιαντί στη δεξιά πλευρά. Δεν ίσχυσε το ίδιο για τους Πιόνε Σίστο, Λορέν Μορόν. Ο δε Αστέρας Τρίπολης ήταν συμπαγής στο γήπεδο και αρκετά επικίνδυνος στην transition επίθεση. Στη δεύτερη απόπειρα (16’) ο Καλτσάς σούταρε ανενόχλητος εντός περιοχής αλλά ήταν άστοχος. Το ίδιο έγινε και στο 37’ μετά από δημιουργία του Χουχούμη αλλά επιλέγοντας τη… μονοκόμματη εκτέλεση, ο αρχηγός του Αστέρα, δεν βρήκε εστία.

Ο Άρης έψαξε τις δικές του τελικές μέσα από τους δημιουργικούς μέσους του καθώς ο Λορέν Μορόν… χάθηκε μεταξύ των στόπερ του Αστέρα. Στο 9ο λεπτό ο Μανού Γκαρθία δεν αξιοποίησε το σοβαρό λάθος του Καστάνο. Έκανε κακή εκτέλεση ενώ είχε πάσα στον ελεύθερο Μορόν ο οποίος ήταν στη βούλα του πέναλτι. Ο Ισπανός σούταρε αδύναμα στο 24’, στο 30’ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Παπαδόπουλο με σουτ εκτός περιοχής αλλά ενστικτωδώς απομάκρυνε ο έμπειρος γκολκίπερ. Η σπουδαιότερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν αυτή του 39ου λεπτού η οποία άρχισε από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φαμπιάνο και κατέληξε στο σουτ του Μόντσου όπου η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Το ημίχρονο έκλεισε δίχως σκορ (0-0) με μοιρασμένες ευκαιρίες, με αρκετές λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητή Παπαδόπουλου σαν αυτή του 9ου λεπτού όπου υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα βλέποντας χέρι του Φρίντεκ αλλά τον «έσωσε» ο Ευαγγέλου από το VAR.

Ο Μορόν… έσπασε το ρόδι
Έχοντας δύο στιγμές με τους Χουχούμη, Καστάνο, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος δεν είχε την κυκλοφορία μπάλας του πρώτου μέρους. Στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε ο Ούγκο Μάγιο από τον Μάρτιν Μοντόγια και αρχικά ο δεύτερος δεν είχε τη συμμετοχή του πρώτου στη δημιουργία του συνόλου. Αυτό άλλαξε στο 62’ όπου ο Ισπανός κινήθηκε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Λορέν Μορόν ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός επιθετικός είχε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 αλλά ο Παπαδόπουλος έπεσε σωστά στην κλειστή γωνία και γλίτωσε την ομάδα του. Στο 66’ σε μια ακόμη εξαιρετική transition επίθεση του, ο Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ με τον Νίκο Καλτσά αλλά η γρήγορη έξοδος του Χουλιάν Κουέστα δεν του επέτρεψε να εκτελέσει έτσι όπως θα ήθελε.

Η επέλαση του Σιφουέντες και το φρεσκάρισμα του Μάντζιου
Στο 74’ ο Χοσέ Σιφουέντες έκανε τρομερή επέλαση δημιουργώντας ξεκάθαρες προϋποθέσεις για την ομάδα του αλλά η πάσα που ήθελε να δώσει στον Ντιαντί δεν έγινε ποτέ καθώς ο «μικρός» ήταν εκτεθειμένος. Ακολούθησε το φρεσκάρισμα του Άκη Μάντζιου αλλά και η σπουδαία στιγμή του Αστέρα στο 76’. Ο Μπαρτόλο ξέφυγε υπέροχα από δύο αμυντικούς του Άρη αλλά ο Ούγγρος Αντάμ πέταξε στα σκουπίδια τη φάση για την ομάδα του μη κάνοντας ούτε τελική προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης έπαιξε εξαιρετικά στο ανοιχτό γήπεδο αλλά στο σουτ του Νταρίντα εντός περιοχής η μπάλα κόντρα στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.

Η δημιουργία του Παλάσιος και η εκτέλεση του Ρεγκίς
Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο Χουλιάν Παλάσιος δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης για τον Αστέρα (81’) όταν… πήρε στην πλάτη του τον Ζαμόρα, έκανε το γύρισμα στην κατάλληλη στιγμή, στο πλασέ του Μουνιόθ η μπάλα χτύπησε και στα δύο δοκάρια (!) για να ακολουθήσει η προβολή του Ρεγκίς για το 1-1.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει και το προβάδισμα στο 85’ όπου μετά από λάθος του Μόντσου ο Μάντσης έχασε το κοντρόλ απέναντι στον Κουέστα.

Στο 86’ ο Ιωάννης Παπαδόπουλος ακύρωσε το γκολ που σημείωσε ο Μόντσου καθώς θεώρησε ότι ο Ζαμόρα χρησιμοποίησε το χέρι του στην αλλαγή πορείας της μπάλας η οποία κατέληξε στα δίχτυα, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Άρη. Μαζί του συμφώνησε και ο Ευαγγέλου στο VAR. Δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Μάντζης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90+2 ο Παλάσιος απείλησε με μακρινό σουτ εκτός περιοχής.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ζαμόρα, Μπράμπετς (Άρης), Καλτσάς, (Αστέρας)

MVP: Ο Παλάσιος δεν έπαιξε περισσότερα από 20 λεπτά αλλά από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο άλλαξε τον Αστέρα και δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης

Στο ύψος τους: Ο Σιφουέντες ξεχώρισε για τον Άρη ενώ για τον Αστέρα ο Ρεγκίες έκανε καλό παιχνίδι.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ζαμόρα έχει ευθύνη στην άμυνα που έφερε το γκολ του Αστέρα. Δεν φάνηκε καθόλου ο Αντάμ για τον Αστέρας. Ο Μάντζης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε 16 λεπτά.

Η «γκάφα»: Μια του Καστάνο στο 9ο λεπτό και μια του Μόντσου στο 85’. Καμία δεν κατέληξε σε γκολ.

Το «στραγάλι»: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος άρχισε με λάθος υπόδειξη πέναλτι στο 7ο λεπτό και τον διόρθωσε ο Ευαγγέλου από το VAR. Στη φάση του 86’ ακύρωσετο γκολ του Μόντσου θεωρώντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ζαμόρα και άλλαξε πορεία προκαλώντας την οργή των ανθρώπων του Άρη.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης είχε την ευκαιρία να πάρει δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο» αλλά πλήρωσε τα αμυντικά προβλήματά του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε την ποιότητά του στο πρώτο ημίχρονο και την επιβεβαίωσε στο δεύτερο.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο (46’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου (90+ Φετφατζίδης), Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία (74’ Νταρίντα), Σίστο (74’ Ζαμόρα), Ντιαντί, Μορόν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαπαδόπουλος, Καστάνο, Σιμόν, Γκαρσία, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (62’ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Μπαρτόλο (77’ Παλάσιος), Ρεγκίς (87’ Μουνιόθ), Καλτσάς (77’ Ζουγλής), Αντάμ (77’ Μάντζης)

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μηχάνημα στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Κερατσίνι: «Πέταξαν ένα τσαντάκι, σταθμεύουμε» - Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν την τσάντα με τις χειροβομβίδες

Oasis: Φρενίτιδα για ένα εισιτήριο στις νέες συναυλίες τους - Πόσο κοστίζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης