Μάουρο Ικάρντι: Ανέβηκε σε άλογο, ντύθηκε... Κεμάλ και γιόρτασε την «Ημέρα της Νίκης» των Τούρκων - Δείτε φωτογραφία

Μάουρο Ικάρντι: Ανέβηκε σε άλογο, ντύθηκε... Κεμάλ και γιόρτασε την «Ημέρα της Νίκης» των Τούρκων - Δείτε φωτογραφία

Ο Αργεντινός επιθετικός της Γαλατάσαραϊ ποστάροντας μια φωτογραφία του με παραδοσιακή στολή και τον Κεμάλ έστειλε μέσω Instagram τις ευχές του για την... «Ημέρα της Νίκης»

mauroicardi-arthrou
Η μάχη του Ντουμπλουπινάρ (μια περιοχή κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ) στις 30 Αυγούστου 1922 αποδείχθηκε καθοριστική για την τελική έκβαση της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Ο τουρκικός στρατός καταφέρε να νικήσει τα εξουθενωμένα ελληνικά στρατεύματα που συνέχισαν να υποχωρούν για να ακολουθήσει η καταστροφή της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η 30η Αυγούστου όμως είναι μία από τις μεγάλες εθνικές εορτές της Τουρκίας και αναφέρεται ως η «Ημέρα της Νίκης» (Zafer Bayram) με τον επιθετικό της Γαλατάσαραϊ Μάουρο Ικάρντι, παρόλο που δεν έχει συμπληρώσει ούτε 2.5 χρόνια στη γειτονική χώρα (το 2022 ήταν δανεικός από την Παρί και το 2023 αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή) να δείχνει ότι εχει γίνει πιο... Τούρκος κι από τους Τούρκους .

Ο Αργεντινός φορ της «Τζίμπομ», ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός και ως σύζυγος της Γουάντα Νάρα (με το ζευγάρι να χωρίζει συχνά, αλλά να ξανασμίγει), πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών με τον ίδιο να φορά την παραδοσιακή στολή Τούρκου πολεμιστή, αλλά και τον Κεμάλ Ατατούρκ (την ίδια ημέρα που η Γαλατά κληρώθηκε να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τον ΠΑΟΚ στο League Phase του Europa League) και τις συνόδευσε με το εξής κείμενο:

Κλείσιμο


«Πρώτα πίστεψε. Τότε πίστεψε ένα έθνος. Τότε ήταν που κερδήθηκε η 'Νίκη'! Ευτυχισμένη 30η Αυγούστου, η Ημέρα της Νίκης! Χαρούμενη μέρα σε όλη την τουρκική οικογένεια μου!»

Φυσικά κάτω από το ποστάρισμα του υπήρχαν διθυραμβικά σχόλια από τους οπάδούς της Γαλατά, μερικοί εκ των οποίων ζητούσαν να του χορηγηθεί η τουρκική υπηκοότητα. Υπήρχαν όμως και αρκετοί που τον «κράζουν» θεωρώντας ότι προσπαθεί να φανεί καλός στους οπαδούς της ομάδας του, αλλά και τους Τούρκους γενικότερα μετά τον αποκλεισμό της Γαλατά από την ελβετική Γιουνγκ Μπόις στα play off του Champions League.

Κι ίσως οι τελευταίοι να έχουν κι ένα δίκιο καθώς τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στην Πόλη, ο Ικάρντι ποτέ δεν είχε δημοσιεύσει κάτι ανάλογο...

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μηχάνημα στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Κερατσίνι: «Πέταξαν ένα τσαντάκι, σταθμεύουμε» - Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν την τσάντα με τις χειροβομβίδες

Oasis: Φρενίτιδα για ένα εισιτήριο στις νέες συναυλίες τους - Πόσο κοστίζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης