La Liga: Πυρ κατά βούληση από την Μπαρτσελόνα, 7-0 την Βαγιαδολίδ - Δείτε τα γκολ

Χατ τρικ ο Ραφίνια - Τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια η Μπαρτσελόνα

Ναι, είναι ακόμα πολύ νωρίς, η σεζόν μόλις ξεκίνησε, έκανε μόλις… μιάμιση μεταγραφή (Ντάνι Όλμο – Πάου Βίκτορ), δεν έχει εναλλακτικές και οι «Galacticos» του Κιλιάν Εμπαπέ θα πάρουν μπρος αργά ή γρήγορα.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, φτάνει στην πρώτη διακοπή ούσα η μοναδική ομάδα με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές της La Liga, παίζοντας μάλιστα καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο εμφατικό 7-0 επί της Βαγιαδολίδ, όπου επιβεβαιώθηκε ότι ο Χάνζι Φλικ έχει μπει με το δεξί στους Μπλαουγκράνα.



Ο Μαρκ Κασαδό πήρε την θέση του σοβαρά τραυματία Μαρκ Μπερνάλ στην μεσαία γραμμή, με τον Ντάνι Όλμο να ξεκινάει για πρώτη φορά βασικός ως επιτελικός και τον Ραφίνια να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Με τρία νέα πρόσωπα η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, με Ερέ Κομέρ, Ιβάν Σάντσεθ και Μάρκος Αντρέ να αντικαθιστούν Έντσο Μπογιόμο (παίκτης της Οσασούνα πλέον), Μαμαντού Σιλά και Αμάτ Εντιαγιέ αντίστοιχα.

Σόου με τρία γκολ και δύο δοκάρια
Η Βαγιαδολίδ είχε κρατήσει το μηδέν στην άμυνα στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της στην πρώτη κατηγορία, αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ αδυνατούσε στο πρώτο ημίωρο να συγκρατήσει την… φούρια της Μπάρτσα.

Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Όλμο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι εξ’ επαφής, ενώ έξι λεπτά αργότερα σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά λόγω οφσάιντ του Καταλανού μεσοεπιθετικού.

Ό, τι δεν μπόρεσε να τελειώσει ο Όλμο, όμως, το έκαναν Ραφίνια και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ άνοιξε το σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, με πολύ ωραίο κοντρόλ και πλασέ, ύστερα από εξίσου καλή μπαλιά του Πάου Κουμπαρσί.

Ο Πολωνός επιθετικός τον μιμήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα με πλασέ ύστερα από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του πολύ κεφάτου και πάλι Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος έφτασε αισίως τις τρεις ασίστ (και ένα γκολ) σε τέσσερα παιχνίδια (θα ακολουθούσε και άλλη), με τον «Λέβα» να φτάνει με την σειρά του στο καρέ τερμάτων.

Οι Μπλαουγκράνα συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα, με τους Καστιλιάνους να απαντούν με δύο μεγάλες ευκαιρίες των Κίκε Πέρεθ και Ραούλ Μόρο και τον Όλμο να έχει δεύτερο δοκάρι, προτού ο Ζιλ Κουντέ σημειώσει το 3-0 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με πλασέ που βρήκε και στο δοκάρι, από το ύψος του πέναλτι και ύστερα από κόρνερ.

Εξαιρετική εικόνα των Καταλανών στο πρώτο 45λεπτο που αφήνει πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια και όταν σταδιακά θα μπουν στην ομάδα οι τραυματίες Φρένκι Ντε Γιονγκ, Γκάβι και Ρόναλντ Αραούχο.

Επτάρα, οκτώ χρόνια μετά
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και άγγιξαν το 4-0 στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με δύο ευκαιρίες μέσα σε δευτερόλεπτα, πρώτα με… μη πλασέ εξ’ επαφής του Όλμο μετά από πάσα του Γιαμάλ και, στη συνέχεια, σε απόκρουση του Καρλ Χάιν σε τετ – α – τετ του Ραφίνια, ύστερα από πάσα του Όλμο.

Τρίτο δοκάρι με τον Λεβαντόφσκι ύστερα από ασίστ του Γιαμάλ με τακουνάκι, με τον Φλικ να κάνει αλλαγές φρεσκαρίσματος στο τελευταίο ημίωρο, δίνοντας την ευκαιρία στον 19χρονο κεντρικό αμυντικό Σέρτζι Ντομίνγκεθ να κάνει ντεμπούτο.

Παρά τις αλλαγές του Γερμανού, η Μπάρτσα δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και έφτασε σε άλλα τέσσερα γκολ, τα δύο πρώτα από τον Ραφίνια, ο οποίος σημείωσε το πρώτο χατ – τρικ της καριέρας του με κοντινό πλασέ ύστερα από φάση διαρκείας (64’) και με πλασέ μετά από νέα ασίστ του Γιαμάλ σε αντεπίθεση (72’).

Έλειπε, βεβαίως, το κερασάκι από τον παίκτη που έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας με την είσοδό του, με τον Όλμο να «χορεύει» στην περιοχή και να σκοράρει (82’) και τον Φεράν Τόρες να πλασάρει ύστερα από ασίστ του Ραφίνια (85’), με την Μπάρτσα να νικάει με επτά γκολ διαφορά για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια (7-0 την Έρκουλες για το Κύπελλο στις 21 Δεκεμβρίου του 2016). Κάτι καλό γίνεται φέτος στην Βαρκελώνη, Χερ Φλικ…

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί (62’ Σέρτζι Ντομίνγκεθ), Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπάλντε – Κασαδό (62’ Έρικ Γκαρθία), Πέδρι (62’ Φερμίν Λόπεθ) – Γιαμάλ, Ντάνι Όλμο, Ραφίνια – Λεβαντόφσκι (73’ Φεράν Τόρες).

Βαγιαδολίδ (Πάουλο Σέσαρ Πετσολάνο): Χάιν – Λουίς Πέρεθ, Κομέρ, Χάβι Σάντσεθ, Λούκας Ρόσα – Γιούριτς – Ιβάν Σάντσεθ (62’ λ. τρ. Μάριο Μαρτίν), Κίκε Πέρεθ, Αμαλά (57’ Τσούκι), Ραούλ Μόρο – Μάρκος Αντρέ (56’ Λατάσα).

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μηχάνημα στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Κερατσίνι: «Πέταξαν ένα τσαντάκι, σταθμεύουμε» - Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν την τσάντα με τις χειροβομβίδες

Oasis: Φρενίτιδα για ένα εισιτήριο στις νέες συναυλίες τους - Πόσο κοστίζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr