Super League 1, Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-0: Πρώτη νίκη με εμφατικό σκορ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-0: Πρώτη νίκη με εμφατικό σκορ - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Λομόνακο, Ντίας, Mπουζούκη, ο ανώτερος Παναιτωλικός επικράτησε με 3-0 του Πανσερραϊκού, πήρε τους πρώτους βαθμούς του στη Stoiximan Super League 1 και... άφησε τους φιλοξενούμενους με μηδέν βαθμούς στην τελευταία θέση της βαθμολογίας

6298146
Τους πρώτους του βαθμούς στη σεζόν πήρε απόψε (31/8) ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στο Αγρίνιο και έτσι έκανε… σεφτέ στις νίκες. Την ίδια στιγμή ναι μεν αντίπαλός του παρέμεινε καθηλωμένος στην ουρά, αλλά ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3uf0upltp41)


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Μλάντεν, Παντελάκη, Σιέλη στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό-μπακ χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Λιάβα, Μπελεβώνη στον άξονα και τους Ντίας, Λομόνακο στη γραμμή κρούσης.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3ue7rdpbko9)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3udmc6w2z8p)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3uco4crjxk9)


Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκουγκεσασβίλι στο τέρμα, τους Κουτσογούλα, Μπέργκστρομ, Χαντάκια, Πεταυράκη τετράδα στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά, τους Στάικο, Λιάσο στα «6αρο-8άρια», τους Ντέλετιτς, Σαλαζάρ στα άκρα και τον Τόμας πίσω από τον Μπετανκόρ.

Ο Πανσερραϊκός το δοκάρι, ο Παναιτωλικός το γκολ
Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό, εκατέρωθεν φάσεις και ένα γκολ. Μέχρι το 10’ ο αγώνας «ανήκε» στον Πανσερραϊκό, καθώς κυκλοφορούσε την μπάλα, είχε συντριπτικά την κατοχή και μεταξύ άλλων απείλησε με τον Μπετανκόρ στο 6’ όταν πήρε από καλή θέση την κεφαλιά όμως μπλόκαρε ο Τσάβες.

Κάπου εκεί όμως τα «καναρίνια» βελτιώθηκαν και με «όπλο» την πίεση ψηλά διαφοροποίησαν την εικόνα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έπαιρναν τις περισσότερες «μονοναχίες», ήταν συνεχώς γύρω από τα καρέ του Γκουγκεσασβίλι, όμως τους έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά. Βρήκαν ένα επικίνδυνο σουτ με τον Πέρες που απέκρουσε ο Γεωργιανός γκολκίπερ αλλά ως «εκεί»,όμως η ουσία ήταν πως κατά διαστήματα έπαιρναν τα «ηνία» της αναμέτρησης.

Επειδή όμως βρίσκονταν ψηλά αυτό δημιουργούσε κενούς χώρους και τα «λιοντάρια» παρουσιάζονταν κίνδυνος-θάνατος στη μετάβαση. Σε μία ανάλογη φάση με τον κορυφαίο τους Τομάς βγήκαν στο 20’ στην κόντρα και «άγγιξαν» το γκολ, όμως το πρώτο σουτ του Ουρουγουανού αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αργεντινού πορτιέρε των γηπεδούχων που αμέσως μετά απέκρουσε και το δεύτερό του, καθώς ο 24χρονος πήρε το «ριμπάουντ».

Λίγο αργότερα όμως (27’) ο Παναιτωλικός βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στη σεζόν, όταν σε μία ανάλογη «παρουσία» του στο «κουτί» των «ερυθρολεύκων» ο Λομόνακο κατάφερε να ξερμακαριστεί και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αλλαγή πλάνων για τον Παναιτωλικό μετά τον τραυματισμό του Μαυρία
Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με τον Τομάς όπου εκ νέου ο Τσάβες αντέδρασε σωστά και στο 33’ οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να αλλάξουν τα πλάνα τους, αφού τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή ο Μαυρίας, κάτι που έφερε τον Λιάβα στο δεξιό άκρο της άμυνας και τον Μπουζούκη από τον πάγκο στον άξονα, ενώ η διάταξή του «γύρισε» σε 5-4-1.

Το παιχνίδι κάπου εκεί «έσβησε» κάπως, καθώς οδηγήθηκε σε ένα κλικ πιο «χαμηλό» τέμπο. Ο Μπετανκόρ θέλησε στο 41’ να βάλει «δύσκολα» στον Τσάβες που όμως ήταν σε ετοιμότητα, ενώ δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα ο Λομόνακο «έψαξε» να πανέμορφο γκολ, όταν μετά από στατικό του Πανσερραϊκού βγήκε στην κόντρα και λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Γρήγορο και ωραίο 2-0 από τον Ντίας
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό και ο Πανσερραϊκός κλήθηκε να «χάσει» παίκτη, καθώς ο Χαντάκιας δεν μπορούσε να συνεχίσει και τον αντικατέστησε ο Φαρές, που πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Πεταυράκης παρτενέρ του Μπέργκστρομ στο κέντρο της άμυνας.

Το «κακό» για τους φιλοξενούμενους μεγιστοποιήθηκε στο 50’, όταν ο Ντίας κατέβασε την μπάλα ύστερα από κεφαλιά πάσα του Λιάβα από θέση «9», ελίχθηκε έξω από την αντίπαλη περιοχή και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Πλέον ο παράγοντας ψυχολογία ήταν συντριπτικά υπέρ των «κυανοκίτρινων», που εύλογα πατούσαν καλύτερα και κυρίως έδειχναν «απελευθερωμένα». Στο 57’ άγγιξαν το 3-0 αλλά ο Γκουγκεσασβίλι είπε «όχι» στους Μπουζούκη, Σιέλη και τη μεγάλη τους χαμένη διπλή ευκαιρία εκείνου του λεπτού και με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο.

Διαχείριση και 3-0 από τα «καναρίνια»
Ο Πανσερραϊκός και λογικά δεν είχε πια τίποτα να «χάσει» και μετά την είσοδο του Περούτσι θέλησε να γίνει πιο επιθετικός. Την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» έδειχναν διατεθειμένα να διαχειριστούν τον αγώνα και να «παίξουν» και με τον χρόνο, έτσι… περίμεναν και παράλληλα «έψαχναν» με τον δραστήριο Ντίας την κόντρα. Στο 64’ ο Τσάβες «σταμάτησε» και την προσπάθεια του Ντέλετιτς και ξέχωρα από αυτή τη φάση ο Παναιτωλικός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ξανά και κράταγε τους αντιπάλους του μακριά από τα καρέ του.

Μάλιστα τα «καναρίνια» βρήκαν και 3ο γκολ, όταν στο 75’ η άμυνα των «λιονταριών» δεν «καθάρισε» ένα στατικό των αντιπάλων τους αλλά ύστερα από λανθασμένο διώξιμο η μπάλα «στρώθηκε» στον Μπουζούκη με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-0.

MVP: Ο Λομόνακο. Σημείωσε ένα 100% προσωπικό γκολ που «ξεκλείδωσε», όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το ματς για χάρη της ομάδας του.


Στο ύψος του: Οι Ντίας, Πέρες, Λιάβας έκαναν καλό ματς, ο Μλάντεν «ηγήθηκε» της άμυνας του Παναιτωλικού και ο Τσάβες τον κράτησε «όρθιο» όποτε χρειάστηκε. Ευρύτερα στη «σούμα» δεν υπήρξε «κυανόκιτρινος» που να υστέρησε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν «φάνηκε» στο ματς ξέχωρα από τη φάση του 64’.

Η γκάφα: Στη θέση του 2-0 η άμυνα του Πανσερραϊκού «επέτρεψε» στον Λιάβα που δεν τον λες πρώτο μπόι, να πάρει ανενόχλητος την κεφαλιά και να «στρώσει» στον μετέπειτα σκόρερ Ντίας. Στο 3-0 δε η μπάλα στρώθηκε μετά από στατικό στον αμαρκάριστο Μπουζούκη που σούταρε μόνος του.

Το «στραγάλι»: Ηταν η πορεία/εξέλιξη του αγώνα τέτοια, όπου ο παράγοντας διαιτησία… πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Αλλωστε δεν υπήρχαν «δύσκολες» φάσεις.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το 3-0 ως σκορ «λέει» από μόνο του πως ο Παναιτωλικός κέρδισε εύκολα, όμως δεν ήταν τόσο… απλό, αφού στο πρώτο ημίωρο ο Πανσερραϊκός απώλεσε ευκαιρίες με κορωνίδα το δοκάρι του Τομάς και αν τις εκμεταλλεύονταν ίσως θα «μιλάγαμε» τώρα για άλλο παιχνίδι. Στη «σούμα» βέβαια οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πιο εύστοχοι και οι αντίπαλοί τους υπέπεσαν σε αρκετά ανασταλτικά λάθη. Εκ των υστέρων δε ως «σημεία κλειδιά» του αγώνα δύναται να χαρακτηριστούν η αλλαγή του συστήματος των «κυανοκίτρινων» όπου στο 33’ «γύρισε» από 3-5-2 σε 5-4-1 και το 2-0 του Ντίας, που σημειώθηκε σε ένα χρονικό σημείο (σ.σ. αρχές του δευτέρου ημιχρόνου) όπου άλλαξε άρδην τις ψυχολογικές- κυρίως-ισορροπίες.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μηχάνημα στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Κερατσίνι: «Πέταξαν ένα τσαντάκι, σταθμεύουμε» - Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν την τσάντα με τις χειροβομβίδες

Oasis: Φρενίτιδα για ένα εισιτήριο στις νέες συναυλίες τους - Πόσο κοστίζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης