Έρλινγκ Χάαλαντ: Αδίστακτος… εκτελεστής στην Πρέμιερ Λιγκ - Δύο χατ τρικ σε τρεις αγώνες και απίστευτα στατιστικά

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πίνει νερό στο όνομά του και λέει πως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι τον έχει αφήσει άφωνο με τις επιδόσεις του

Μία εβδομάδα αφότου ο Πεπ Γκουαρντιόλα χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα στατιστικά του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι άφησε άφωνο τον προπονητή του μετά από μια εκπληκτική επίδειξη ικανοτήτων απέναντι στη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ.

Ο Νορβηγός επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ -το δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα- καθώς οι πρωταθλητές κέρδισαν 3-1 στο London Stadium και διατήρησαν το τέλειο ξεκίνημά τους στη νέα σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Χάαλαντ έχει πετύχει επτά γκολ στα τρία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι στιγμής - τέσσερα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

Δείτε τα γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ
Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα σε μια σεζόν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Αγγλία - ξεπερνώντας ακόμη και το ντεμπούτο του, όταν σημείωσε συνολικά 36 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το φοβερό είναι ότι ο Χάαλαντ αισθάνεται καλύτερα από ποτέ παρόλο που το καλοκαίρι έμεινε μακριά... από το ποδόσφαιρο!

«Αισθάνομαι καλά, αισθάνομαι γεμάτος ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Έκανα μεγάλες διακοπές και προετοιμασία. Τώρα είμαι έτοιμος για περισσότερα».

Ξεπερνώντας ολόκληρες ομάδες - Τα απίστευτα στατιστικά του Χάαλαντ
Ο Γκουαρντιόλα χαρακτήρισε τα νούμερα του Χάαλαντ εξωπραγματικά και δεν υπερβάλλει. Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε, αλλά ήδη τα στατιστικά του ξεπερνούν κάθε φαντασία.

- Τα επτά γκολ που πέτυχε σε τρία παιχνίδια σημαίνουν ότι αντιμετωπίζει μόνος του κάθε ομάδα της Premier League.

- Έχει πετύχει περισσότερα γκολ μετά από τρία παιχνίδια από όσα πέτυχε οποιοσδήποτε παίκτης είτε για την Μπέρνλι είτε για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σε ολόκληρη την περσινή σεζόν.

- Επίσης, έχει σκοράρει σε 51 από τις 72 ομάδες της αγγλικής Football League - και όλες έχουν παίξει τουλάχιστον ένα παιχνίδι κόντρα στον Χάαλαντ.

- Έχει επίσης ισοφαρίσει ένα ρεκόρ 30 ετών, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης από τον Paul Jewell της Bradford City το 1994-95 που σημείωσε δύο χατ-τρικ στα τρία πρώτα παιχνίδια ενός συλλόγου.

Δεν είναι να απορεί κανείς που ο Γκουαρντιόλα έχει μείνει άφωνος από τις εκπληκτικές εμφανίσεις του επιθετικού του.

«Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτόν», δήλωσε το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι μετά τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον κάνουμε να παίζει όλο και καλύτερα και να του δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πάσες μέσα στην περιοχή για να σκοράρει. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε».

Ο απίστευτος Χάαλαντ είναι καλύτερος από ποτέ
Ο επιθετικός, ο οποίος είχε το καλοκαίρι άδεια από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα καθώς η Νορβηγία δεν προκρίθηκε στο φετινό Euro 2024, ήταν πάντα ένας δεινός σκόρερ - αλλά τώρα φαίνεται πώς έχει αναπτύξει και άλλες πτυχές στον τρόπο που αγωνίζεται.
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τον προπονητή του Πεπ Γκουαρντιόλα

«Πέτυχε τρία γκολ σήμερα, αλλά δεν έχασε ούτε μία μπάλα», πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα.

«Σήμερα είναι ένα από τα παιχνίδια όπου έπαιξε καλύτερα σε κάθε σημείο του γηπέδου. Όταν βλέπεις τα παιχνίδια και βλέπεις τι θέλουμε να κάνουμε, καταλαβαίνει γιατί είναι έξυπνος τύπος».

«Νομίζω ότι η διακοπή το καλοκαίρι του έκανε καλό», πρόσθεσε ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μίκα Ρίτσαρντς, στο Sky Sports.

«Η ενέργειά του, η γλώσσα του σώματός του ήταν εξαιρετική».

Ο Χάαλαντ έχει βάλει στόχο τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Με το τρίποντο του το Σάββατο έφτασε τα 70 γκολ σε 69 παιχνίδια και ήταν επίσης το 11ο χατ-τρικ του για τους πρωταθλητές.

Και τα τρία τελειώματα εναντίον της Γουέστ Χαμ ήταν επίσης διαφορετικά. Διάλεξε με ηρεμία το σημείο για να βάλει το πρώτο γκολ, το δεύτερο το έστειλε στην κορυφή των διχτύων και στη συνέχεια έφυγε για να τελειώσει το τρίτο του γκολ σε τετ-α-τετ.

«Το πρώτο γκολ ήταν κάτι το πανέμορφο», δήλωσε ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ, Jamie Redknapp, στο Sky Sports. «Αυτό ήταν ένα θηρίο. Η ομορφιά και το θηρίο σήμερα. Αυτό που είναι τρομακτικό για κάθε αμυντικό είναι ότι δείχνει καλύτερος από ποτέ. Φαίνεται σίγουρος και φαίνεται χαρούμενος. Κάθε παίκτης χαμογελάει όταν έχει την μπάλα για χατ-τρικ, αλλά το βλέπατε και πριν από το παιχνίδι. Την περασμένη σεζόν, πέτυχε πολλά γκολ, αλλά ήταν πιο δύσκολο να τα πετύχει».

Ο Χάαλαντ έχει μέσο όρο 2,3 γκολ ανά παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Αν αυτό συνεχιστεί ολόκληρη τη σεζόν, θα φτάσει τα 89 γκολ. Ακόμα αν και δεν καταφέρει να διατηρήσει τέτοιο ρυθμό σκοραρίσματος είναι σίγουρα ο πιο δεινός σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

«Η αδίστακτη συμπεριφορά του μπροστά στο τέρμα είναι ο λόγος που έχει πετύχει τόσα πολλά γκολ», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντς. «Είναι εξαιρετικός. Είναι ένας από τους καλύτερους που έχω δει ποτέ».

Ειδήσεις σήμερα:

Άννα Κορακάκη: To θέμα στα μάτια μου δεν έπαυε να δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια και προβληματικές συνθήκες

Λήγει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία ένταξης στο σύστημα πληρωμών IRIS - Τσουχτερό το πρόστιμο


Η οικογένεια επιβεβαιώνει τον θάνατο του Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr