Εθνική μπάσκετ: Όταν η Ελλαδάρα έγραψε το έπος κόντρα στις ΗΠΑ του ΛεΜπρον, του Καρμέλο και του Ουέιντ

Η Επίσημη Αγαπημένη έγραψε την ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της μετά το έπος της Σαϊτάμα

Η πρώτη του Σεπτέμβρη είναι μια ιστορική ημερομηνία για το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική Ελλάδος. Οι Έλληνες δύσκολα ξεχνάμε εκείνο το μαγικό μεσημέρι του 2006 στο παγκόσμιο της Σαϊτάμα.

Τότε λοιπόν η.... αρμάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έριξε στο καναβάτσο την πανίσχυρη Team USA που δεν ήξερε από που της... ήρθε. Η Εθνική μας σόκαρε τους Αμερικανούς με 101 – 95 κλείνοντας εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου.

Μια πολύ σπουδαία ομάδα που είχε κατακτήσει και το Eurobasket το 2005 και μπήκε αποφασισμένη στο τουρνουά μέχρι να φτάσει στο έπος κόντρα στους Αμερικανούς.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, αλλά εκείνες οι στιγμές μοιάζουν ακόμα τόσο ζωντανές που νομίζεις ότι το παιχνίδι αυτό έχει αποτυπωθεί στο μυαλό σου και δεν γίνεται να ξεχάσεις τίποτα. Μέχρι τις βολές του αρχηγού Κακιούζη που κλείδωσαν και την 100άρα και την επική πρόκριση στον τελικό. Ο Καρμέλο, ο Λεμπρον, ο Χάουαρντ, ο Πολ, ο Ουέιντ έφτασαν στην Ιαπωνία με μοναδικό στόχο το χρυσό, αλλά η Ελλάδα τους προσγειώσε απότομα με μια μυθική εμφάνιση

Εκείνο το μεσημέρι ο Σπανούλης σταμάτησε στους 22 πόντους, ο Σχορτσανίτης στους 14, ο Διαμαντίδης στους 12, ο Κακιούζης στους 15 και ο Παπαλουκάς φάνταζε ασταμάτητος με 8 πόντους, 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Βασίλης Σπανούλης, Μιχάλης Κακιούζης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Δήμος Ντικούδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζηβρέττας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Νίκος Ζήσης έδωσαν τις μάχες του σε όλο το τουρνουά, με τον τελευταίο να μένει off μετά την... δολοφονική αγκωνία του Βαρεζάο κόντρα στη Βραζιλία.

Δεν θα ξεχαστεί ποτέ η 1η Σεπτέμβρη του 2006!

ΕΛΛΑΔΑ (Π. Γιαννάκης): Σπανούλης 22 (3), Κακιούζης 15 (1), Σχορτσιανίτης 14, Διαμαντίδης 12 (2), Φώτσης 9, Παπαδόπουλος 8, Ντικούδης 8, Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 3 (1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος, Ζήσης

ΗΠΑ (Μ. Σιζέφσκι): Αντονι 27 (3), Ουέιντ 19 (1), Τζέιμς 17, Χάινριχ 12 (4), Χάουαρντ 10, Πολ 3, Μπος 3, Τζόνσον 3 (1), Μπάτιερ 1, Μπραντ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr