Super League 1: Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ, 3-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό - Δείτε τα γκολ

Σκόραραν για την ΑΕΚ που ήταν καλύτερη στο 2ο ημίχρονο οι Κοϊτά (45'), Ελίασον (53') και Γκατσίνοβιτς (82') - Διαμαρτυρήθηκαν για χέρι - πέναλτι του Μουκουντί στο 15' οι γηπεδούχοι 

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ στην εκτός έδρας δοκιμασία της στη Λιβαδειά ήταν να φανεί αποτελεσματική, στοιχείο που δεν διέθετε στην γκέλα της περασμένης αγωνιστικής με τη Λαμία.

Το έκανε και πέρασε με 0-3 από την έδρα του Λεβαδειακού με τα γκολ των Κοϊτά στην εκπνοή του πρώτου μέρους και των Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στο δεύτερο, επιστρέφοντας στις νίκες.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Οι κιτρινόμαυροι δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, απέναντι σε έναν μαχητικό Λεβαδειακό, αλλά το τέρμα του Κοϊτά σε ένα κομβικό χρονικό σημείο έλυσε τα πόδια των παικτών του Αλμέιδα στη συνέχεια πάνω σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Περίπου 4.000 φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν στο πλευρό των κιτρινόμαυρων, παρουσία και του ιδιοκτήτη του κλαμπ, Μάριου Ηλιόπουλου.

Λεβαδειακός – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Για τον Λεβαδειακό ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τον Γκροφ στην εστία, τους Βήχο, Παπαδόπουλο, Λιάγκα και Τσάπρα στην άμυνα, τους Πλέγα, Λαμαράνα και Μπάλτσι στον άξονα, τους Γιαννιώτα και Πεντρόσο στα άκρα και τον Όζμπολτ στην επίθεση. Φανέλα βασικού για πρώτη φορά έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα στον Λαμέλα, ο οποίος ξεκίνησε πίσω από τον προωθημένο Λιβάι στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Στρακόσα ήταν στην εστία, οι Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα αποτελούσαν η τετράδα της άμυνας, ενώ δίπλα από τον Σιμάνσκι επιλέχθηκε ο Λιούμπισιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ελίασον επέστρεψε στη δεξιά πλευρά, ο Κοϊτά διατηρήθηκε αριστερά και ο Λαμέλα ήταν πίσω από τον Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης.

Μαχητικός ο Λεβαδειακός, έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ που πήρε το προβάδισμα με Κοϊτά
Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά και να βρει σωστές αποφάσεις στην τελική ενέργεια, κάνοντας συνολικά ένα κακό πρώτο μέρος, με τον μαχητικό Λεβαδειακό να της βάζει δύσκολα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ένωση πριν το γκολ του Κοϊτά στο τέλος του πρώτου μέρους δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει κάποια άλλη μεγάλη στιγμή. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε μείνει πίσω στο σκορ στο 15' όταν έπειτα από ολέθριο λάθος σε πάσα του Στρακόσα, ο Όζμπολτ πέρασε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ και πλάσαρε, αλλά η μπάλα που είχε τροχιά προς τα δίχτυα βρήκε στον Μουκουντί και πέρασε κόρνερ, με τους παίκτες του Λεβαδειακού να φωνάζουν για πέναλτι.

Οι Βοιωτοί έπαιζαν με πολύ πάθος και πίεζαν ψηλά με την ΑΕΚ να αδυνατεί να παίξει με την μπάλα κάτω στον κακό πάντως αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιβαδειάς. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν και τη δεύτερη μεγάλη στιγμή του ματς στο 34' με τον Στρακόσα να προλαβαίνει τον Όζμπλοτ στο κατέβασμα και στην εξέλιξη της φάσης τον Τσάπρα να σουτάρει άουτ. Τελικώς όμως η ΑΕΚ πήρε σε ένα κομβικό σημείο το προβάδισμα στην πρώτη της ουσιαστική στιγμή στο ματς. Στο 45' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κοϊτά μέσα στην περιοχή με αποφασιστικότητα βρήκε χώρο και με δυνατό δεξί σουτ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ελίασον έβαλε τις βάσεις της νίκης της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ σε αντίθεση με την γκέλα στη Λαμία ήταν αυτή τη φορά αποτελεσματική, καταφέρνοντας να σκοράρει και στη δεύτερη καλή στιγμή που δημιούργησε. Στο 53' ο Λιβάι κατέβασε ωραία την μπάλα, προχώρησε και πάσαρε στον Ελίασον, ο οποίος συνέκλινε προς τα μέσα και με ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ βρήκε δίχτυα για το 0-2. Το δεύτερο γκολ, απελευθέρωσε κι άλλο την ΑΕΚ, η οποία παρουσίαζε πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με εκείνη του πρώτου μέρους, βγάζοντας και όμορφες συνεργασίες, όπως εκείνη του 62' με Λαμέλα και Λιούμπισιτς και τον Λιβάι να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Η Ένωση έκανε διαχείριση του σκορ, ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι καθώς δεν δεχόταν την παραμικρή απειλή από τον Λεβαδειακό. Ο Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του με τις αλλαγές και είδε τους παίκτες του να σφραγίζουν τη νίκη τους στο 82' σε συνεργασία δύο παικτών που είχαν περάσει αλλαγή. Ο Μάνταλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκατσίνοβιτς στο πίσω δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Γκροφ γράφοντας το τελικό 0-3.

MVP: Ο Κοϊτά σκόραρε σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μαυριτανός εξτρέμ έπαιζε με αποφασιστικότητα και εκμεταλλευόμενος το δυνατό του πόδι έβαλε την ΑΕΚ παρότι δυσκολευόταν να δημιουργήσει.

Στο ύψος τους: Ο,τι ποιοτικό έκανε η ΑΕΚ ερχόταν από τα πόδια του Λαμέλα. Εξαιρετική κίνηση και τελείωμα από τον Ελίασον στο δεύτερο γκολ, μπαίνοντας στους διακριθέντες, καλό ματς και από τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λιούμπισιτς δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτή τη φορά στο δημιουργικό κομμάτι στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ και αντικαταστάθηκε από τον Περέιρα στο δεύτερο μέρος.

Η γκάφα: Την έκανε ο Στρακόσα στο 15' στην λάθος πάσα πάνω στον Όζμπολτ, σε μια φάση που ο Λεβαδειακός άγγιξε το προβάδισμα.

Το στραγάλι: Οι παίκτες του Λεβαδειακού φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί μετά το πλασέ του Όζμπολτ που είχε πορεία προς τα δίχτυα. Ο Πολυχρόνης δεν έδωσε κάτι, ενώ και στο VAR ο Ευαγγέλου συμφώνησε με την απόφασή του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ προβληματίστηκε πολύ στο πρώτο μέρος απέναντι σε έναν μαχητικό Λεβαδειακό, όμως πήρε το προβάδισμα σε ένα καθοριστικό σημείο με το τέλος του πρώτου μέρους και σκόραρε το δεύτερο τέρμα λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου για να φτάσει έπειτα στο 0-3. Αυτή τη φορά η Ένωση ήταν αποτελεσματική σε αντίθεση με το τελευταίο της παιχνίδι που της κόστισε την απώλεια δύο βαθμών. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν στο πρώτο μέρος πάνω σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο που επιβάλλεται να βελτιωθεί με τον έλεγχο από τη διοργανώτρια αρχή, αλλά στη συνέχεια πήραν τα ηνία και έφτασαν σε ένα πολύ σημαντικό διπλό ηρεμίας πριν τη διακοπή επιστρέφοντας στις νίκες.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Τσάπρας, Πλέγας (72' Μεχία), Λαμαράνα (58' Τσοκάι), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69' Γιοκέ), Γιαννιώτας (58' Συμελίδης), Όζμπολτ (69' Ρόμο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (80' Μάνταλος), Λιούμπισιτς (65' Περέιρα), Κοϊτά (65' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74' Πινέδα), Λαμέλα (80' Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέφυγε ο Ομέρ Τσελίκ: Διαμαρτύρεται για την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix

Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι, ο μεγάλος έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος υπό τη δύση του Ηλίου στο Costa Navarino - Όλες οι λεπτομέρειες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr