Super League 1: Γκέλα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, 2-2 με την «οικοδέσποινα» Athens Kallithea - Δείτε τα γκολ

Ο Τετέ με γκολ στο 90+2' χάρισε στον Παναθηναϊκό τον βαθμό της ισοπαλίας εκτός έδρας με την Athens Kallithea η οποία έκανε σπουδαίο παιχνίδι - Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2 φορές (28' Μουτίνιο, 80' Βαλμπουενά) - Ο Τζούρισιτς το 1-1 στο 32'

Το γκολ του Τετέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε στο τελικό 2-2 κι «έσωσε» τον Παναθηναϊκό από ένα τεράστιο «κάζο» στη Λεωφόρο απέναντι στην εξαιρετική Athens Kallithea στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.



Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι ήταν εντυπωσιακή, προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τους Μουτίνιο (28’) και Βαλμπουενά (80’), με τους «πράσινους» να ισοφαρίζουν πρώτα με τον Τζούριτσιτς (32’) και στο φινάλε με τον Τετέ, αλλά να μην αποφεύγουν τη νέα απώλεια βαθμών, που τους φέρνει νωρίς-νωρίς στη σεζόν στο -5 απ’ την κορυφή όπου έχουν πιάσει πλέον θέση οι «απόλυτοι» ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός (τρεις νίκες) και στο -3 απ’ την ΑΕΚ.







Ο Παναθηναϊκός βγήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό από ωραία κίνηση και κάθετη πάσα του Τετέ προς τον Ιωαννίδη, ο Πασαλίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή το πλασέ του Έλληνα φορ και έδιωξε σε κόρνερ.




Γρήγορα όμως το σκηνικό άλλαξε με την Καλλιθέα να βάζει πολύ δύσκολα στους «πράσινους».

Στο 8’ ο Ντεμέτριους βρήκε χώρο και προσπάθησε από πλάγια θέση να αιφνιδιάσει τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 11’ το γκολ του Πασαλίδη ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Ουλντρίκις στον Κώτσιρα.

Στο 13’ ο φορ της Καλλιθέας είχε μια μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την κεφαλιά του ελάχιστα δίπλα απ’ το δοκάρι του Ντραγκόφσκι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μουτίνιο είχε κι αυτός ένα πολύ καλό σουτ το οποίο έφυγε πολύ λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στη διάσπαση της αμυντικής πεντάδας της Athens Kallithea η οποία ήταν άριστα οργανωμένη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και είχε ένα «ψήγμα» ευκαιρίας στο 24’ όταν από πίεση και κλέψιμο του Τετέ ψηλά, ο Ιωαννίδης άνοιξε το κοντρόλ και σπατάλησε την ευκαιρία για τετ-α-τετ.

Στο 28’ ο Ντεμέτριους έκλεψε την μπάλα ψηλά και σέρβιρε χαμηλά την μπάλα προς τον Μουτίνιο, ο οποίος άνοιξε το σκορ από κοντά κάνοντας το 1-0 έπειτα από το θαυμάσιο γύρισμα του συμπαίκτη του που πέρασε απ’ όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με τη χαμηλή σέντρα του Μλαντένοβιτς προς τον Τετέ, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπαραγκάν.

Στο 32’ ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα. Από κόρνερ του Τετέ, ο Μπαραγκάν με τον Ισιμάτ-Μιρίν έδιωξαν την μπάλα, ο Γεντβάι πήρε το... ριμπάουντ κι έκανε κεφαλιά προς τα μέσα, με τον Τζούριτσιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 με νέα κεφαλιά.

Τρία λεπτά μετά η Athens Kallthea «άγγιξε» το 2-1 σε φάση διαρκείας, όμως πρώτα ο Ντραγκόφσκι έβγαλε την κεφαλιά του Ισιμάτ-Μιρίν και στη συνέχεια δύο φορές ο Σένκεφελντ έδιωξε τις προσπάθειες των «κυανόλευκων».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά από το πλασέ του Ντιμπά η μπάλα κόντραρε στον Μλαντένοβιτς και βρήκε στο αριστερό δοκάρι, με τον Ματίγια να πλασάρει στη συνέχεια άουτ σε ένα δίλεπτο «φωτιά» για τους τυπικά γηπεδούχους.

Στο 42’ από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Τετέ πλάσαρε μέσα απ’ την περιοχή, αλλά ο Μπαραγκάν έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 45’+1’ ο γκολκίπερ της Athens Kallithea είχε πολύ καλή αντίδραση στο σουτ του Τσέριν, μπλοκάροντας σταθερά στη γωνία του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Athens Kallithea να πατάει ξανά στην «πράσινη» περιοχή, με την προβολή του Ματίγια στο 51’ που μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι, ενώ ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Τζούριτσιτς ο αμαρκάριστος Τσέριν έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Στο 62’ ο Ουντρίκις έκανε υπέροχη ενέργεια έξω απ’ την περιοχή και σουτ με το αριστερό το οποίο πέρασε άουτ, ενώ στο 64’ σε εξαιρετική κομπίνα των παικτών της Καλλιθέας σε εκτέλεση φάουλ, ο Χάνουσεκ βρέθηκε μόνος του με τον Ντραγκόφσκι, όμως ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε καταπληκτική επέμβαση στο «παραθυράκι» του.

Στο 70’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία με το πλασέ του Ιωαννίδη -έπειτα από έξοχη συνεργασία τριών παικτών- το οποίο απέκρουσε ο Μπαραγκάν, ενώ δευτερόλεπτα μετά το σουτ του Αράο έξω απ’ την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Athens Kallithea συνέχισε να «χτυπάει» τον Παναθηναϊκό με γρήγορες μεταβάσεις και στο 80’ πήρε προβάδισμα με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Ουλντρίκις «έσπασε» την μπάλα προς τον Μουτίνιο κι αυτός ακόμη πιο δεξιά στον Γάλλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός έφερε ξανά το ματς στα ίσα, όταν σε φάση διαρκείας ο Πελίστρι έβγαλε σέντρα-σουτ προς τον Τετέ ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2.

Η Athens Kallithea πάντως ήταν εκείνη που έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο 90’+6’ με τον Μουτίνιο να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Πολωνό κίπερ του Παναθηναϊκού και το τελικό 2-2 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες: 57’ Ισιμάτ-Μιρίν, 65’ Πασαλίδης, 90’+1’ Μανθάτης, 90’+6’ Χάνουσεκ - 41’ Γεντβάι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ATHENS KALLITHEA (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Πασαλίδης (71’ Τσιβελεκίδης), Μότοκ, Ισιμάτ-Μιρίν, Χάνουσεκ, Ματίγια )87’ Μουστακόπουλος), Ντίμπα (76’ Μερκάτι), Μουτίνιο, Ντεμέτριους (70’ Βαλμπουενά), Ουλντρίκις (86’ Ματίγεβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (58’ Μαξ), Αράο, Τσέριν (83’ Σπόραρ), Μαντσίνι (58’ Πελίστρι), Τετέ, Τζούριτσιτς (67’ Μπακασέτας), Ιωαννίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ειδήσεις σήμερα:

Ξέφυγε ο Ομέρ Τσελίκ: Διαμαρτύρεται για την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix

Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι, ο μεγάλος έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος υπό τη δύση του Ηλίου στο Costa Navarino - Όλες οι λεπτομέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr