Φουρνιέ: Ο Γάλλος χτύπησε την «ερυθρόλευκη» πόρτα, ποιες είναι οι δυσκολίες της μεταγραφής

Φουρνιέ: Ο Γάλλος χτύπησε την «ερυθρόλευκη» πόρτα, ποιες είναι οι δυσκολίες της μεταγραφής

Ο Εβάν Φουρνιέ αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη και έχει ως βασική επιλογή τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις των «ερυθρόλευκων»

fournier
Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν ενημερώσει επίσημα τον κόσμο του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Σάσα Βεζένκοβ, πως το ρόστερ είχε ολοκληρωθεί.

Ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Εβαν Φουρνιέ (32, 1.98).

Ο 32χρονος Γάλλος δε βρίσκει συμβόλαιο στο NBA και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη και φυσικά την Euroleague. Ο ατζέντης του Φουρνιέ ενημέρωσε με τη σειρά του τις ομάδες και ξεκίνησε το «κυνήγι» της υπογραφής του.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού και οι δύο δυσκολίες

Η διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με τις άλλες ομάδες (Αρμάνι, Βιλερμπάν, Ρεάλ ενδιαφέρονται) είναι πως η πλευρά του παίκτη ενημέρωσε πως έχει προτίμηση στους «ερυθρόλευκους» γιατί θέλει να διεκδικήσει την Euroleague (κάτι που φυσικά ισχύει και για τους Μαδριλένους).

Κλείσιμο
Οι Πειραιώτες φυσικά και έχουν δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, αλλά υπάρχουν δύο σημαντικά εμπόδια τα οποία στην παρούσα φάση κάνουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή απίθανα δύσκολη. Το πρώτο είναι με το μπάτζετ το οποίο έχει εκτοξευτεί. Ο Φουρνιέ ζητά συμβόλαιο τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ κάτι το οποίο στον Ολυμπιακό δεν το συζητούν.

Βέβαια εδώ χρειάζεται να μπει ένας αστερίσκος γιατί οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θέλουν όσο τίποτα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και να παίξουν στο Final 4 της Euroleague για τα 100 χρόνια της ομάδας. Συνεπώς ίσως βρεθεί οικονομική τομή.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι το μεγάλο ρόστερ που έχει ήδη στα χέρια του ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Στον Ελληνα τεχνικό εννοείται και αρέσουν τα χαρακτηριστικά του 32χρονου γκαρντ, αλλά δεδομένα θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος παίκτης για να προστεθεί ο Φουρνιέ. Αφενός αυτή την εξέλιξη δεν την επιθυμεί ο coach γιατί και γουστάρει και εμπιστεύεται όλους τους περιφερειακούς που έχει και αφετέρου υπάρχουν συμβόλαια σε ισχύ που για να σπάσουν απαιτούν χρήματα.

🤯 41 POINT CAREER HIGH FOR EVAN FOURNIER! 🔥 Extended highlights of INCREDIBLE NIGHT!


Εβδομάδα αποφάσεων για Φουρνιέ και Ολυμπιακό

Η περίπτωση του Γάλλου γκαρντ είναι «ζεστή» και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί. Ο Φουρνιέ μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου προσπάθησε να προσεγγίσει ξανά ομάδες του NBA, αλλά βρήκε κλειστές πόρτες κι έτσι αποφάσισε να αγωνιστεί στην Euroleague. Ο 32χρονος ξεκουράστηκε τρεις εβδομάδες και πλέον θέλει να υπογράψει με τη νέα του ομάδα προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι αδιάφορος, αλλά στην παρούσα φάση η μεταγραφή παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Η επιθυμία της ομάδας και των ιδιοκτητών της όμως να επιστρέψει στους τίτλους στα 100 χρόνια του συλλόγου, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Αυτή την εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις και μένει να δούμε αν ο Φουρνιέ θα γίνει κάτοικος Πειραιά ή αν θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα της Ευρώπης.

Ποιος είναι ο Εβάν Φουρνιέ

Από το 2012 ο Γάλλος αγωνίζεται στο NBA έχοντας συνολικά 724 αγώνες με τις φανέλες των Νικς, Μάτζικ, Σέλτικς, Νάγκετς και Πιστονς. Το βασικό αγωνιστικό του χαρακτηριστικό είναι το σκοράρισμα και συγκεκριμένα από μακρινή απόσταση. Ο Φουρνιέ στην καριέρα του στο NBA έχει 13.6 πόντους με 37.4% στα σουτ τριών πόντων, νούμερα τα οποία ήταν υψηλότερα μέχρι και πριν δύο χρόνια αφού την τελευταία διετία έχει παίξει σε 59 ματς.

Με την Εθνική Γαλλίας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες που φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο είχε 9.8 πόντους (32,4% τρίποντο), 1.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης