Η πρώτη ομιλία Γιοβάνοβιτς: «Σας πιστεύω πολύ, να βγάλετε ψυχή στο γήπεδο»

Η πρώτη ομιλία Γιοβάνοβιτς: «Σας πιστεύω πολύ, να βγάλετε ψυχή στο γήπεδο»

Το σύνθημα της αντεπίθεσης έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ποδοσφαίρου

Jovanovic1
Σε ρυθμούς Εθνικής ποδοσφαίρου μπαίνουν άπαντες πλέον. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το τεχνικό του επιτελείο περίμεναν σήμερα τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τη «γαλανόλευκη» στα δύο παιχνίδια με Φινλανδία και Ιρλανδία για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Nations League.

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για πρώτη φορά στους ποδοσφαιριστές του. Πέρα από τον Γιοβάνοβιτς, τον λόγο πήραν και οι Βασίλης Τοροσίδης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Τάσος Μπακασέτας.

Πρώτος πήρε το λόγο για την παρουσίαση ο Βασίλης Τοροσίδης τονίζοντας τα εξής:

«Καταρχήν να σας καλωσορίσουμε αλλά και να μας… καλωσορίσετε γιατί και εμείς είμαστε καινούργιοι. Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να λύνουμε ότι πρόβλημα παρουσιαστεί. Πιστεύουμε ότι η φουρνιά σας έχει μεγάλο ταλέντο και μέσα από τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο ένας πρέπει να είναι στο πλευρό του άλλου, να λύνουμε κατευθείαν το κάθε πρόβλημα διατηρώντας παράλληλα και τα στεγανά. Θέλω να ξέρετε επίσης ότι ο πρόεδρος μας έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να σας λείψει τίποτα και θα σας προσφέρουμε τα πάντα για να νοιώσετε άνετα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για ίδιο και θα σας τα πει και από κοντά».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης λέγοντας τα ακόλουθα: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Εχετε ένα πολύ καλό γκρουπ, με εξαιρετικό κλίμα και εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα σας και θα σας βοηθήσουμε να φτάσετε ακόμα πιο ψηλά. Να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Toro_Salpi


Ακολούθως ήρθε η σειρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος αφού παρουσίασε αναλυτικά το επιτελείο του έκανε την πρώτη ομιλία του προς τους παίκτες δίνοντας μεγάλη βάση στην ελληνική ψυχή, το συναίσθημα, αλλά και στο ταλέντο της συγκεκριμένης φουρνιάς:

«Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ο… επόμενος προπονητής σας. Σήμερα θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία και προπόνηση και από αύριο θα πούμε περισσότερα τόσο για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού όσο και για τον προσεχή μας αντίπαλο.

Είναι η πρώτη μου φορά που ασχολούμαι με Εθνική ομάδα, να είμαι δηλαδή εκλέκτορας και λιγότερο προπονητής όσον αφορά την καθημερινότητα. Είναι όμως κάτι που το θέλω πολύ και πιστεύω ότι μπορώ να σας βοηθήσω. Είστε μια καλή γενιά, με άφθονο ταλέντο και όλοι σας παίζετε σε μεγάλες ομάδες. Η ολοκλήρωση όμως για κάθε παίκτη έρχεται μέσα από την Εθνική και μέσα από μεγάλες διοργανώσεις. Είναι διαφορετικό να μιλάνε για εσάς μόνο οι οπαδοί των ομάδων σας και διαφορετικό να είναι ΟΛΟΙ δίπλα σας. Αξίζατε να πάτε στο ευρωπαϊκό, μας ξέφυγε, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Θέλω μόνο θετική σκέψη, ότι έγινε – έγινε και δεν γυρίζει πίσω, παρότι φτάσαμε τόσο κοντά.

Ethniki2


Ξέρω πολύ καλά τη σημαίνει Εθνική. Οσο ήμουν στον Παναθηναϊκό έβλεπα πόση αγωνία είχαν τα παιδιά για να τους καλέσουν στην Εθνική και πόση υπερηφάνεια ένοιωθαν όταν αυτό συνέβαινε. Όπως μιλάνε όλοι για τον Σάλπι και τον Τόρο για όσα έχουν πετύχει, τώρα είναι η δική σας ευκαιρία να το κάνετε και να δώσετε χαρά σε ένα λαό που έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο. Για λίγες μέρες ξεχάστε τις ομάδες σας, τις χαρές ή τις λύπες, βάλτε πάνω απ’ όλα το συναίσθημα που το έχετε και με το παραπάνω σαν Ελληνες ώστε να μιλάνε όλοι για τη δική σας γενιά. Να ξεπεράσετε τους προηγούμενους. Δεν έχετε να ζηλέψετε κάτι από τους υπόλοιπους, ούτε τίποτα δεν γίνεται με την τύχη. Τα έλεγαν παλιότερα και για την κατάκτηση του EURO και φυσικά δεν ισχύει. Τίποτα δεν χαρίζει κανείς, σε κανέναν. Όλα γίνονται μέσα από τη δουλειά. Αν δεν είχατε ταλέντο δεν θα παίζετε όλοι σε τόσο μεγάλες ομάδες και αυτό το ταλέντο θέλω να σας βοηθήσω να το βγάλετε και εδώ. Είμαι και εγώ ΕΛΛΗΝΑΣ, έχω ελληνικό διαβατήριο και σας ξέρω όλους περισσότερο απ’ όσο μπορεί οποιοσδήποτε να φανταστεί. Δεν σας μιλάει κάποιος ξένος.

Σας πιστεύω πολύ, σαν λαός δεν κωλώνετε και δεν κάνετε πίσω στα δύσκολα και αυτή την ψυχή σας θέλω να την εκμεταλλευτώ και σας τη βγάλω και μέσα στο γήπεδο. Θέλω τη θετική σας αύρα, να δουλέψουμε καλά αυτές τις μέρες της εβδομάδας γιατί μετά θα έχουμε μόνο παιχνίδια και καθόλου χρόνο».

Τέλος, εκ μέρους των παικτών μίλησε ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης: «Περάσαμε μια δύσκολη φάση μετά τον αποκλεισμό , κάναμε την αυτοκριτική μας και κοιτάμε μπροστά. Μέσα από τη δουλειά μπορούμε να βελτιωθούμε και να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλο η τεχνολογία κι άλλο τα κινητά στα σχολεία

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης