Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Τζούνης στη δισκοβολία - Δείτε βίντεο

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο στος Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 κατακτώντας την 3η θέση στη δισκοβολία

Αυτή τη φορά το μετάλλιο δεν του ξέφυγε. Η πίκρα της 4ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έσβησε στο παριζιάνικο πρωινό με τον Κωνσταντίνο Τζούνη να συνεχίζει να προσθέτει και αυτός «βάρη» στην ελληνική αποστολή κατακτώντας το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

To 2021 στο Τόκιο ο Τζούνης τα έκανε όλα σωστά στο αγώνισμα της δισκοβολιας F56 στο στίβο. Έκανε ατομικό και ρεκόρ Ευρώπής με 42.86μ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον ανεβάσει στο βάθρο, αφήνοντας τον με την πίκρα της 4η θέση.

Τρία χρόνια αργότερα, από το άδειο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο στο κατάμεστο Σταντ ντε Φρανς, ο Θεσσαλονικιός ρίπτης έκανε την υπέρβαση. Στο ίδιο στάδιο που ένα χρόνο πριν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έμενε και πάλι με την πίκρα της 4ης θέσης, σήμερα έριξε 41.32μ και κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο!



Στο 1-2 βρέθηκε και πάλι το δίδυμο του Τόκιο με την ίδια σειρά. Ο Βραζιλιάνος Κλοντινέι Μπατίστα Ντος Σάντος με 46.86μ έκανε Παραολυμπιακό ρεκόρ και κατάκτησε το χρυσό και ο Ινδός Γιογκές Κατουνίγια με 42.22μ ήταν δεύτερος!

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας Παραολυμπιονίκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:  «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θέλω να πώ: «Μάνα, τα καταφέραμε»! Ηταν ένας στόχος μου, να γίνω Παραολυμπιονίκης με μετάλλιο. Και ήθελα πρώτα απ' όλα να αποδείξω στον ευατό μου, ότι όλα όσα έκανα μετά το Τόκιο, δεν πήγαν χαμένα. Γιατί τέσσερα χρόνια, δεν είναι λίγα. Εκανα πολύ σκληρή δουλειά. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και όλοι ήμασταν κοντά στις επιδόσεις.



Είχα άγχος για τις άκυρες βολές, όπως συνέβη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και οι συνθήκες αυτού του αγώνα, ήταν ιδιαίτερες. Ηλθα με ευρωπαϊκό ρεκόρ, καλύτερο από την επίδοση του αθλητή που πήρε το αργυρό μετάλλιο, αλλά υπήρχε το άγχος και οι ιδιαίτερες συνθήκες. Ηλθε να με δει η οικογένεια μου και ήθελα να τους κάνω υπερήφανους. Ευχαριστώ Ελλάδα»!

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλο η τεχνολογία κι άλλο τα κινητά στα σχολεία

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr