Ολυμπιακός: Μόνο η ανακοίνωση απομένει για τον Γουίλιαν - Ποιος είναι ο Βραζιλιάνος που παίρνουν οι «ερυθρόλευκοι»

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνούς μεσοεπιθετικού Γουίλιαν βρίσκεται ο Ολυμπιακός - Η καριέρα του 36χρονου άσου

Πλέον μετράμε αντίστροφα για μία ακόμη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό...

Ο Γουίλιαν Μπόργκες Ντα Σίλβα ή απλά Γουίλιαν όπως τον γνωρίσαμε από τη θητεία του σε Σαχτάρ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Φούλαμ προβάρει τα ερυθρόλευκα, καθώς ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στην Ελλάδα για να τελειώσουν τα διαδικαστικά της συμφωνίας.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί 70 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας (και έχει πετύχει 9 γκολ) έμεινε ελεύθερος από τη Φούλαμ (με δική του απόφαση δεν έγινε συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του), με τον Ολυμπιακό να τον έχει προσεγγίσει εδώ και αρκετό καιρό, καταφέρνοντας τελικά να τον κερδίσει.

«Την απόφαση να φύγω από τη Φούλαμ την πήρα στα τέλη Ιανουαρίου καθώς ήθελα μια νέα πρόκληση. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον σύλλογο, στη διοίκηση, στους συμπαίκτες του, τον προπονητή μου Μάρκο Σίλβα για τα δύο φανταστικά χρόνια που πέρασα εκεί», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο BBC ενώ στις 16 Αυγούστου είχε αποχαιρετίσει τον σύλλογο με ένα συγκινητικό ποστάρισμα.



Για τον Βραζιλιάνο το θέμα δεν ήταν από που θα βρει μια καλύτερα οικονομικά πρόταση, καθώς αρκετές ομάδες από τη Σαουδική Αραβία τον προσέγγισαν, αλλά το πρότζεκτ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να τον πείσει και από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα ουσιαστικά άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής που θα γίνει είτε σήμερα αργά το βράδυ είτε αύριο το πρωί.

Ο υδραυλικός αφάνας

Γεννημένος στις 8 Αυγούστου στο Ριμπεϊράο Πιρές, μια μικρή πόλη κοντά στο Σάο Πάολο, ξεκίνησε να παίζει μπάλα σε μια τοπική ομάδα όταν τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Κορίνθιανς και τον ενέταξαν στις ακαδημίες της... Ένας μικρός δανεισμός στην άσημη Μαουαένσε επιστροφή στην Κ20 της Κορίνθιανς και στα 18 του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Όχι για πολύ καθώς τον εντόπισε η Σαχτάρ και τον Αύγουστο του 2007 (19 χρονών) τον έφερε στην Ευρώπη.

Στην ουκρανική ομάδα έμεινε για 6 χρόνια και το 2013 μετακόμισε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ανζί, της ομάδας που είχε έδρα την Μαχάτσκαλα, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν. Ο Ρώσος επιχειρηματίας Σουλεϊμάν Κερίμοφ ήθελε να δημιουργήσει εκεί μια ποδοσφαιρική αυτοκρατορία καθώς από το 2011 είχε φέρει στην Κασπία θάλασσα παίκτες όπως οι Ρομπέρτο Κάρλος, Ετό, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα ο Γουίλιαν ήταν το τελευταίο πετράδι στο στέμμα που... δημιουργούσε.

Έξι μήνες μετά την άφιξη του ο Βραζιλιάνος έψαχνε διέξοδο διαφυγής που του την προσέφερε η Τότεναμ με τον παίκτη να ταξιδεύει στο Λονδίνο για να περάσει ιατρικά και να υπογράψει, αλλά φτάνοντας στην αγγλική πρωτεύουσα αντί για τις εγκαταστάσεις των Σπερς, βρέθηκε σ' αυτές της Τσέλσι! Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε μάθει τι συμβαίνει και με συνοπτικές διαδικασίες τον έπεισε να αλλάξει απόφαση και να φορέσει τα μπλε!



Δικαιώθηκαν αμφότεροι καθώς παρέμεινε στο Στάμφορντ Μπριτζ για μια επταετία μετρώντας πέντε τίτλους (δύο πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ, 1 Europa League) με τον ίδιο να έχει 234 συμμετοχές, 37 γκολ και 34 ασίστ. Μέσα στην πανδημία άλλαξε στρατόπεδο όχι όμως και πόλη καθώς βρέθηκε στην Άρσεναλ όπου η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έδειξε να προσαρμόζεται... 

Στα 33 του (2021) πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Βραζιλία και την Κορίνθιανς λειτουργώντας με το συναίσθημα, όμως ούτε αυτή η απόφαση τον δικαίωσε. Τα προβλήματα στην ομάδα πολλά, ο ίδιος είχε δεν μπόρεσε να βοηθήσει κι ενώ η καριέρα του φάνηκε να τελειώνει άδοξα, η Φούλαμ κι ο Μάρκο Σίλβα (άλλοτε τεχνικός των ερυθρόλευκων) του έδωσε σανίδα σωτηρίας.



Επιστροφή στο Λονδίνο για λογαριασμό των «κότατζερς) και δύο μαγικές σεζόν  με 67 εμφανίσεις, 10 γκολ και 7 ασίστ, ωστόσο στα 36 του έψαχνε μια νέα πρόκληση. Κι αυτή ακριβώς του δίνει ο Ολυμπιακός που ετοιμάζεται για μία ακόμη μεταγραφή...

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλο η τεχνολογία κι άλλο τα κινητά στα σχολεία

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr