Ολυμπιακός: Στα ερυθρόλευκα ο Γουίλιαν

Ο 36χρονος Βραζιλιάνος είναι και με τη βούλα παίκτης των «ερυθρόλευκων»

Μία σημαντική μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός καθώς ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Γουίλιαν.

Ο 36χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αργά το απόγευμα βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά και να υπογραφούν τα συμβόλαια...




Λίγο πριν τις 22:00 ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο... δείγμα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής ποστάροντας στους επίσημους λογαριασμούς του συλλόγου στα social media μια φωτό από το γήπεδο με τη σκιά του Γουίλιαν και μια βραζιλιάνικη σημαία.



Η αντίστροφη μέτρηση μόλις είχε αρχίσει και ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 22:00 με τον ίδιο τρόπο και την πρώτη του φωτογραφία με την ερυθρόλευκη φανέλα.







Ποιος είναι ο Γουίλιαν

Γεννημένος στις 8 Αυγούστου στο Ριμπεϊράο Πιρές, μια μικρή πόλη κοντά στο Σάο Πάολο, ξεκίνησε να παίζει μπάλα σε μια τοπική ομάδα όταν τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Κορίνθιανς και τον ενέταξαν στις ακαδημίες της... Ένας μικρός δανεισμός στην άσημη Μαουαένσε επιστροφή στην Κ20 της Κορίνθιανς και στα 18 του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Όχι για πολύ καθώς τον εντόπισε η Σαχτάρ και τον Αύγουστο του 2007 (19 χρονών) τον έφερε στην Ευρώπη.



Στην ουκρανική ομάδα έμεινε για 6 χρόνια και το 2013 μετακόμισε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ανζί, της ομάδας που είχε έδρα την Μαχάτσκαλα, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν. Ο Ρώσος επιχειρηματίας Σουλεϊμάν Κερίμοφ ήθελε να δημιουργήσει εκεί μια ποδοσφαιρική αυτοκρατορία καθώς από το 2011 είχε φέρει στην Κασπία θάλασσα παίκτες όπως οι Ρομπέρτο Κάρλος, Ετό, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα ο Γουίλιαν ήταν το τελευταίο πετράδι στο στέμμα που... δημιουργούσε.

Έξι μήνες μετά την άφιξη του ο Βραζιλιάνος έψαχνε διέξοδο διαφυγής που του την προσέφερε η Τότεναμ με τον παίκτη να ταξιδεύει στο Λονδίνο για να περάσει ιατρικά και να υπογράψει, αλλά φτάνοντας στην αγγλική πρωτεύουσα αντί για τις εγκαταστάσεις των Σπερς, βρέθηκε σ' αυτές της Τσέλσι! Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε μάθει τι συμβαίνει και με συνοπτικές διαδικασίες τον έπεισε να αλλάξει απόφαση και να φορέσει τα μπλε!



Δικαιώθηκαν αμφότεροι καθώς παρέμεινε στο Στάμφορντ Μπριτζ για μια επταετία μετρώντας πέντε τίτλους (δύο πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ, 1 Europa League) με τον ίδιο να έχει 234 συμμετοχές, 37 γκολ και 34 ασίστ. Μέσα στην πανδημία άλλαξε στρατόπεδο όχι όμως και πόλη καθώς βρέθηκε στην Άρσεναλ όπου η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έδειξε να προσαρμόζεται... 

Στα 33 του (2021) πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Βραζιλία και την Κορίνθιανς λειτουργώντας με το συναίσθημα, όμως ούτε αυτή η απόφαση τον δικαίωσε. Τα προβλήματα στην ομάδα πολλά, ο ίδιος είχε δεν μπόρεσε να βοηθήσει κι ενώ η καριέρα του φάνηκε να τελειώνει άδοξα, η Φούλαμ κι ο Μάρκο Σίλβα (άλλοτε τεχνικός των ερυθρόλευκων) του έδωσε σανίδα σωτηρίας.



Επιστροφή στο Λονδίνο για λογαριασμό των «κότατζερς) και δύο μαγικές σεζόν  με 67 εμφανίσεις, 10 γκολ και 7 ασίστ, ωστόσο στα 36 του έψαχνε μια νέα πρόκληση. Κι αυτή ακριβώς του δίνει ο Ολυμπιακός που ολοκλήρωσε μία ακόμη σπουδαία μεταγραφή (και ετοιμάζεται για τις επόμενες)...

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του σπουδαίου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Γουίλιαν. Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1988, στο Ribeirão Pires, τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Premier League με τη Fulham, με την οποία πραγματοποίησε 67 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε δέκα γκολ και μοίρασε επτά ασίστ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Corinthians, από την οποία πήρε μεταγραφή στη Shakhtar Donetsk το 2007.



Στα 5,5 χρόνια κατά τα οποία έμεινε στην ομάδα της Ουκρανίας κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα κύπελλο UEFA, έχοντας κάνει 221 συμμετοχές, με απολογισμό 37 γκολ και 63 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε στην Anzhi Makhachkala, λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, έφυγε από τη Ρωσία για λογαριασμό της Chelsea. Μαζί της αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2015 και το 2017, κατέκτησε ένα FA Cup κι ένα League Cup, καθώς και το Europa League το 2019. Ύστερα από 339 παιχνίδια, 63 γκολ και 62 ασίστ, άφησε την Chelsea αλλά παρέμεινε στο Λονδίνο, καθώς υπέγραψε στην Arsenal, με την οποία το 2020-2021 έφτασε στα ημιτελικά του Europa League, έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 37 συμμετοχές (1 γκολ και 7 ασίστ).



Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Corinthians. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε 31 φορές με τη Fulham στην Premier League, πέτυχε τέσσερα γκολ και έδωσε δύο ασίστ. Ο Γουίλιαν είναι 70 φορές διεθνής με την εθνική Βραζιλίας, με την οποία αγωνίστηκε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014 και του 2018, ενώ κατέκτησε το Copa America το 2019.

Γουίλιαν, καλώς όρισες στον Θρύλο!





Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλο η τεχνολογία κι άλλο τα κινητά στα σχολεία

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr