Γιοβάνοβιτς: Είναι στο χέρι του Φορτούνη να επιστρέψει, ξέρει τι σκέφτομαι για τον ίδιο και την Εθνική

Γιοβάνοβιτς: Είναι στο χέρι του Φορτούνη να επιστρέψει, ξέρει τι σκέφτομαι για τον ίδιο και την Εθνική

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε το «στίγμα» του στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος και παράλληλα μίλησε για τομ Κώστα Φορτούνη και τον Δημήτρη Κουρμπέλη

5916319
Την πρώτη της προπόνηση ενόψει των αγώνων της με Φινλανδία (7/9) και Ιρλανδία (10/9) για το Nations League έκανε σήμερα η Εθνική μας ομάδα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που πλέον «κρατά» τα ηνία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για τα επερχόμενα ματς και έδωσε το «στίγμα» του.

Θέλουμε μία ομάδα που θα μας εκφράζει όλους | Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου


Κλείσιμο
«Οι σκέψεις μου είναι αισιόδοξες, είναι μία καινούργια πρόκληση και για εμένα. Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί, παρά το γεγονός ότι ήταν κοντά. Αξιζε να πάει στο ευρωπαϊκό βάσει της εικόνας της στα παιχνίδια πριν από αυτό. Είναι κρίμα για τα παιδιά, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Τώρα, και για τους ίδιους θα είναι πρόκληση για το Παγκόσμιο. Πέρασαν αρκετά χρόνια να μην εκπροσωπείται το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους», είπε αρχικά.

Μετά ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται που είναι προπονητής της Εθνικής μας ομάδας. «Περηφάνεια. Στο ποδόσφαιρο, η ζωή στις ομάδες και η ύπαρξή τους, εκφράζει ένα κομμάτι της κοινωνίας. Η Εθνική ομάδα εκφράζει όλους τους Ελληνες. Η δουλειά η δική μου είναι, αν μπορέσω να εκμεταλλευτώ το κομμάτι που χαρακτηρίζει τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, να έχουμε μία εικόνα ομάδας που θα μας εκφράζει όλους. Ελπίζω να τα καταφέρω. Να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στον αγωνιστικό χώρο, να προσπαθήσουμε αυτή η γενιά να έχει παρουσία σε μία μεγάλη διοργάνωση».

Για τον Φορτούνη και αν υπολογίζονται για το μέλλον σχολίασε πως «δεν είναι μόνο ο εκείνος, αλλά και είναι και ο Κουρμπέλης. Μίλησα με αυτά τα δύο παιδιά, καταλαβαίνω τις θέσεις τους αυτό το καλοκαίρι, το σκηνικό γύρω από τη μεταγραφή τους πήρε αρκετό χρόνο. Είμαι χαρούμενος που και οι δύο είναι σε ομάδα. Οσον αφορά τον Φορτούνη έχουμε συζητήσει γι' αυτό το θέμα, είναι στο χέρι του, ξέρει τι σκέφτομαι για τον ίδιο και την Εθνική. Καταλαβαίνω ότι τώρα προτεραιότητά του ήταν να βρει ομάδα. Ξέρει την σκέψη μου. Και ο Κουρμπέλης είναι σε παρόμοια θέση, περίμενα να είναι σε ρυθμό και σε ομάδα. Υπολογίζω και τους δύο εύχομαι να είναι στην επόμενη κλήση μαζί μας».

Για το πώς θα είναι ικανοποιημένος: «Αν πάμε στο Παγκόσμιο»!

Κλείνοντας ρωτήθηκε «πόσο Ελληνας νιώθει». «Μετά από τόσα χρόνια εδώ, πραγματικά αισθάνομαι ένα μέρος αυτής της κοινωνίας, αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος που ανέλαβα την ομάδα όλων των Ελλήνων», απάντησε με έμφαση.


Πηγή: gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η ζωή του Δάνη Κατρανίδη: Οι τρεις γάμοι, ο έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Πανικός σε φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη: Έπεσαν πυροβολισμοί, 6 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αποχαιρετά την ενεργό δράση έπειτα από 22 χρόνια πρωταθλητισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης