Γυναικείο ποδόσφαιρο: Ρεκόρ στα ποσά που δόθηκαν για τις μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Ρεκόρ στα ποσά που δόθηκαν για τις μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι

Η άνοδος του γυναικείου ποδοσφαίρου επιβεβαιώνεται κι από τον διπλασιασμό των χρημάτων που δόθηκαν φέτος για τις μεταγραφές - Ρεκόρ ως προς τον αριθμό των μεταγραφών, όχι όμως στα ποσά που ξοδεύτηκαν, σε επίπεδο ανδρών

Women_Super_League
Σύγκριση με το ανδρικό ποδόσφαιρο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν μπορεί να γίνει ωστόσο το γυναικείο ποδόσφαιρο, με την τεράστια στήριξη των διεθνών ομοσπονδιών, μεγαλώνει κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.100 μεταγραφές σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα γυναικών, αριθμός μεγαλύτερος κατά 30% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή μεταγραφική περίοδο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη της FIFA καθώς όπως αποκαλύπτεται ο μεταγραφικός τζίρος εκτοξεύθηκε στα 6.15 εκατομμύρια ευρώ από 2.73 εκατ. το καλοκαίρι του 2023 σημειώνοντας αύξηση 125%.

Να συμφωνήσουμε ότι 6.15 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν για μια φτηνή μεταγραφή σε επίπεδο ανδρών, όμως η ραγδαία αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τους ειδικούς θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Κλείσιμο
Τη μερίδα του λέοντος, όπως και στους άνδρες έχουν οι αγγλικές ομάδες (Women Super League) που ξόδεψαν 2.11 εκατ. ευρώ., με τη Λίβερπουλ να σπάει το ρεκόρ του συλλόγου πληρώνοντας 250.000 ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την 19χρονη Καναδή επιθετικό Ολίβια Σμιθ.

Όσον αφορά το ανδρικό ποδόσφαιρο κι εδώ έχουμε εντυπωσιακά νούμερα καθώς μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11.000 μεταγραφές και έχουν δαπανηθεί 5.84 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο στην ιστορία, αλλά είναι κατά 13% μικρότερο (760 εκατ. ευρω περίπου) από το αντίστοιχο ποσό που διακινήθηκε το 2023.

Κι εδώ βέβαια οι Άγγλοι ξόδεψαν τα περισσότερα (1.5 δισεκατομμύρια), με τη μετακίνηση του Ντομινίκ Σολάνκε από τη Μπόρνμουθ στην Τότεναμ (65 εκατ.) να είναι η πιο ακριβή, αλλά ταυτόχρονα να έχουν κάνει και την πιο... περήφανη πώληση (τα 97 εκατ. που πήρε η Σίτι από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Χουλιάν Άλβαρεζ).

Ειδήσεις σήμερα:

Μέλη συμμορίας επιτέθηκαν σε τουρίστα στη Μύκονο και προσπάθησαν να αρπάξουν ρολόι αξίας 75.000 ευρώ

Χειροπέδες σε ιερέα που απείλησε την πρεσβυτέρα του στη Θεσσαλονίκη - Τον ενόχλησε... επειδή μαγείρευε βράδυ

Ο Κασσελάκης φέρνει πίσω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη αλλά εκείνος επιμένει: Δεν είμαι κανένα παιδάκι, θα τα πούμε στην ΚΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης