Ζαφείρης: Όνειρό μου να παίξω με την Εθνική ομάδα, να την πάμε σε Μουντιάλ και Euro - Βίντεο

Ο Χρήστος Ζαφείρης επέλεξε ν' αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας και τέθηκε στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Τις πρώτες του προπονήσεις με την Εθνική Ανδρών της Ελλάδας κάνει αυτές τις ημέρες ο Χρήστος Ζαφείρης. 

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός είχε αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας αλλά επέλεξε την Ελλάδα για να παίξει στην ανδρών. Ο νεαρός άσος προπονείται εν όψει των αγώνων του Nations League και μίλησε για την επιλογή αλλά και τα όνειρά του. 




Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Ζαφείρη 

Πως ήταν η πρώτη ημέρα στην οικογένεια της Εθνικής ομάδας;

«Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα. Χάρηκα πολύ που συνάντησα τα παιδιά. Είχα λίγο άγχος γιατί ήταν η πρώτη φορά που θα τους συναντούσα, αλλά όλα τα παιδιά είναι πολύ ωραία, πολύ καλά. Έχω μιλήσει με όλους και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Πως σε υποδέχθηκαν οι συμπαίκτες σου; Ένιωσες ότι η Εθνική ομάδα είναι μια μεγάλη αγκαλιά;

«Ναι το ένιωσα και ήταν πολύ ωραίο. Μίλησα και με τα παιδιά, με κάποια παιδιά έχω ξανασυναντηθεί στην Κ16, τον Κουλιεράκη, τον Κωνσταντέλια, με τον Τζόλη έχουμε μιλήσει και πριν την Εθνική, οπότε ήξερα δύο τρία παιδιά και ήταν πολύ ωραία».

Ποιο είναι το επόμενό σου όνειρο με την Εθνική;

«Ένα όνειρο είναι να συνεχίσω να είμαι εδώ, να δουλεύω, να καταφέρουμε με την ομάδα να πάμε σε ένα μεγάλο τουρνουά Μουντιάλ, Euro και να εκπροσωπούμε την Ελλάδα με χαρά».

Έχεις αγωνιστεί στην Κ16 με άλλους διεθνείς, ονειρεύτηκες ποτέ ότι θα παίξετε μια μέρα στην Εθνική Ανδρών μαζί;

«Τότε ήμασταν πιο μικροί, ακόμα κάναμε βήματα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός σίγουρα ήταν μια σκέψη και κάτι πολύ ωραίο στο μυαλό που τώρα έχει πραγματοποιηθεί».

Πως πήρε την απόφαση να αγωνιστείς στην Εθνική ομάδα;

«Εγώ όπως ξέρετε ήμουν με τις Εθνικές της Νορβηγίας αλλά πάντα ένιωθα Έλληνας και είμαι Έλληνας. Έχω και την οικογένειά μου και όταν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία δεν ήταν δύσκολο για εμένα γιατί πάντα αυτά τα χρώματα ήθελα να εκπροσωπώ και αυτή την χώρα. Και όταν έκανα τις πρώτες επαφές με τον προπονητή, άκουσα λίγο τα πλάνα και σίγουρα ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί αυτό ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Να εκπροσωπήσω την χώρα μου μπροστά στην οικογένειά μου».

Τι ρόλο έπαιξε ο Γιοβάνοβιτς στην απόφαση αυτή;

«Σημαντικό ρόλο. Άκουσα λίγο τα πλάνα, τι ήθελε, τι χρειάζεται και πιστεύω πως εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε εδώ μπορούμε να τον βοηθήσουμε και να κάνουμε αυτό που θέλει η ομάδα».


Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Η Gisele είχε φτάσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία όταν έμαθε για τους βιασμούς από τον άνδρα της

Αντίδραση Πολάκη: Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν, επιμένω ότι έχουμε πολιτικό πρόβλημα, θα τα πούμε στην Κ.Ε

Ο 19χρονος Κώστας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λευκάδα επέστρεφε από διασκέδαση μαζί με φίλο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr