Εθνική Ολλανδίας: Ο Κούμαν «τελείωσε» τον Μπέργκβαϊν μετά τη μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία

Ο προπονητής των Οράνιε ξεκαθάρισε ότι ο 26χρονος επιθετικός δεν υπολογίζεται πλέον για την Εθνική δείχνοντας τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση του να επιλέξει τα πολλά χρήματα της Σαουδικής Αραβίας από ένα πιο ανεπτυγμένο πρωτάθλημα

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν είναι και ο πιο εύκολος χαρακτήρας όπως έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα (σε αντίθεση με ότι ίσχυε όσο ήταν ποδοσφαιριστής).

Ο παλαίμαχος Ολλανδός άσος και νυν προπονητής των Οράνιε μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει της πρεμιέρας των Ολλανδών στο Nations League (κόντρα στη Βοσνία στο Αϊντχόφεν) και η αλήθεια είναι πως έβγαλε ειδήσεις...

Η μία αφορούσε τον διεθνή επιθετικό Στιβ Μπέργκβαϊν, ο οποίος ήταν στις επιλογές του στο πρόσφατο Euro, ωστόσο έχοντας ολοκληρώσει τη μετακίνηση του από τον Άγιαξ στην Αλ Ιτιχάντ, δεν λογίζεται πλέον ως μέλος της Εθνικής!

«Όταν είσαι 26 χρονών οι φιλοδοξίες σου πρέπει να έχουν αθλητικό υπόβαθρο και όχι οικονομικό! Όλα βέβαια είναι θέμα επιλογών... Δεν έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση γιατί εγώ για παράδειγμα είχα την επιλογή να πάω στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο θεωρώ ότι θα μπορούσε να μείνει στον Άγιαξ. Σέβομαι την επιλογή του, ωστόσο εγώ δεν θα το έκανα. Η Εθνική ομάδα όμως έχει τελειώσει γι' αυτόν και γνωρίζει πολύ καλά την άποψη μου στο συγκεκριμένο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο Κούμαν.

Κι όταν οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν ότι ο ίδιος είχε επιλέξει την Τζίμι Βαϊνάλντουμ παρόλο που είχε φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν για την Αλ Ιτιφάκ στη Σαουδική Αραβία, ο Κούμαν απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά γιατί ο Τζίμι είχε προβλήματα στην Παρί και δεν έπαιζε. Αυτή ήταν η μοναδική του επιλογή, ενώ επίσης υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην ηλικία».

Ο Κούμαν ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Ντεπάι δεν κλήθηκε γιατί έχει μείνει χωρίς ομάδα, αλλά υπολογίζεται, ενώ έδωσε και την ευχάριστη είδηση για τον Φαν Ντάικ.

«Πήγα και τον συνάντησα στο Λίβερπουλ για να δω τι σκέφτεται. Τον ρώτησαν αν είναι αποφασισμένος να δώσει τα πάντα την επόμενη διετία με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο και μου απάντησε θετικά. Το ίδιο πίστευα κι εγώ αλλά ήθελα να τον ακούσω να το λέει. Κι όπως μου παραδέχθηκε δεν έφτασε στο επίπεδο που θα περίμενε κανείς στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό, παρόλο που ως αρχηγός ήταν φανταστικός...».

Ειδήσεις σήμερα:

«Είσαι σαν και εμένα» - Τα αρρωστημένα μηνύματα του συζύγου της Gisele σε άνδρες που έψαχνε για να τη βιάσουν

Γιατί η Hewlett Packard διεκδικεί ως και 4 δισ. δολάρια από την περιουσία του Μάικ Λιντς που σκοτώθηκε στο Bayesian


Αδύνατη προς το παρόν η ρυμούλκηση του δεξαμενοπλοίου Sounion που χτύπησαν οι Χούθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr