Βόλεϊ γυναικών: H FIVB επικύρωσε και επίσημα τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Βόλεϊ γυναικών: H FIVB επικύρωσε και επίσημα τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε σήμερα τις 32 ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στο τουρνουά της Ταϊλάνδης το καλοκαίρι του 2025 κι ανάμεσα τους είναι και η Εθνική γυναικών 

Ethniki_GynaikonV
Η ανάθεση της διοργάνωσης μόνο στην Ταϊλάνδη (ενώ υπήρξε ενδιαφέρον κι από άλλες τρεις ασιατικές χώρες) σήμανε την επιστροφή της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών σε τελική φάση Παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από 23 χρόνια, γεγονός που είναι πλέον και επίσημο.

Η FIVB είχε ήδη κάνει μια πρώτη ενημέρωση για τις 32 ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για τη διοργάνωση του 2025, αλλά σήμερα υπήρξε και η επίσημη ανακοίνωση με την Ελλάδα να είναι μέσα στη λίστα.

Οι 17 θέσεις είχαν καλυφθεί από τη διοργανώτρια (Ταϊλάνδη), την κάτοχο του τίτλου (Σερβία) και τις τρεις πρώτες χώρες από τα τελευταία ηπειρωτικά πρωταθλήματα (Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική), ενώ οι επόμενες 15 καλύφθηκαν από το ράνκινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας με την Ελλάδα να είναι η τελευταία από τη σχετική λίστα!

Υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 32 ομάδες, ενώ από το 2025 και μετά το παγκόσμιο θα διεξάγεται ανά διετία.

Κλείσιμο
Συνδυαστικά στις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών θα συμμετάσχουν 43 χώρες (19 από την Ευρώ[η, 8 από την Ασία, 6 από την Αφρική, 6 από τη Βόρεια Αμερική και 4 από τη Νότια Αμερική) με τις Φιλιππίνες να φιλοξενούν το ανδρικό τουρνουά (12-28 Σεπτεμβρίου) και την κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων να πραγματοποιείται στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε όσον αφορά τη διοργάνωση των γυναικών έχει να κάνει με τις ημερομηνίες καθώς αρχικά είχει δοθεί το διάστημα 22 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου, αλλά στη σημερινή ανακοίνωση τονίζεται πως οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής, αλλά και αυτή της κλήρωσης θα ανακοινωθούν όταν είναι διαθέσιμες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είσαι σαν και εμένα» - Τα αρρωστημένα μηνύματα του συζύγου της Gisele σε άνδρες που έψαχνε για να τη βιάσουν

Γιατί η Hewlett Packard διεκδικεί ως και 4 δισ. δολάρια από την περιουσία του Μάικ Λιντς που σκοτώθηκε στο Bayesian


Αδύνατη προς το παρόν η ρυμούλκηση του δεξαμενοπλοίου Sounion που χτύπησαν οι Χούθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης