Μαρσέλο: Γήπεδο της Ακαδημίας της Φλουμινένσε παίρνει το όνομά του

Στο γήπεδο αυτό ξεκίνησε η τεράστια καριέρα του Μαρσέλο 

H Φλουμινένσε τιμά την ιστορία της και τον Μαρσέλο. 

Η ομάδα της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι θα διοργνώσει το βράδυ της Πεμπτης (05/09) μία τελετή προς τιμήν του Μαρσέλο, με σκοπό να δώσουν το όνομά του στο γήπεδο όπου προπονείται η Ακαδημία της, από την οποία φυσικά ξεκίνησε την καριέρα του ο θρυλικός ποδοσφαιριστής.

Συγκεκριμένα, το «Estadio Vale das Laranjeiras» θα πάρει το όνομα «Estadio Marcelo Vieira» και το παρών στην τελετή θα δώσουν ο ίδιος ο παίκτης μαζί με τα περισσότερα μέλη του συλλόγου.

Ο Μαρσέλο είναι ένας από τους κορυφάιους ποδοσφαιριστές και έχει περάσει από πολύ σπουδάιες ομάδες, κατακτώντας έτσι πολλούς τιτλους. Πρόσφατα μάλιστα, μετά την κατάκτηση του Copa Libertadores με τη Φλουμινένσε έφτασε τους 28 τίτλους σε καριέρα περίπου 20 χρόνων, ανάμεσα σε αυτούς και 5 Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

«Ο νεαρός που έφυγε από το Ξερέμ για να κατακτήσει τον κόσμο και επέστρεψε για να κατακτήσει την Αμερική για λογαριασμό της Φλουμινένσε θα τιμηθεί στον τόπο όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Σε μια τελετή που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (05/09), το στάδιο Vale das Laranjeiras θα μετονομαστεί σε Marcelo Vieira Stadium.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Μαρσέλο, η οικογένειά του, φίλοι και καλεσμένοι. Οι ομάδες νέων από διάφορες κατηγορίες και το γυναικείο ποδόσφαιρο θα είναι επίσης μέρος του εορτασμού.

Πριν πάρει το όνομα του αιώνιου αριθμού 12, το γήπεδο υπέστη κάποιες αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες.

Εκτός από τις δομικές προσαρμογές, δημιουργήθηκε μια νέα οπτική ταυτότητα, με γκράφιτι που υπογράφουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες Marcelo Ment και JC.

Η καριέρα του αμυντικού, από το ξεκίνημά του στην Ξερέμ, μέσω της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, μέχρι την επιστροφή του στη Φλουμινένσε για να κατακτήσει την Αιώνια Δόξα, περιγράφεται λεπτομερώς στον τοίχο της κερκίδας του σταδίου.

Η σήραγγα πρόσβασης από το CT στον αγωνιστικό χώρο ήταν επίσης ειδικά ζωγραφισμένη».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr