Τσέλσι: Το αφιέρωμά της στον Παναθηναϊκό - Ο τελικός του 1971 στο Γουέμπλεϊ, ο Τετέ, ο Καραγκούνης και ο Σισέ

Τσέλσι: Το αφιέρωμά της στον Παναθηναϊκό - Ο τελικός του 1971 στο Γουέμπλεϊ, ο Τετέ, ο Καραγκούνης και ο Σισέ

Οι Λονδρέζοι που θα παίξουν στο ΟΑΚΑ στις 24 Οκτωβρίου δεν ξέχασαν και τον ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησαν στο Καραϊσκάκη το 1971

2730734_2
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι (24/10) για την 2η αγωνιστική του Conference League. Η ομάδα του Λονδίνου, που είναι από τα φαβορί του τίτλου, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή της στο ΟΑΚΑ δημοσίευσε στο σάιτ της θέμα με άρωμα Γουέμπλεϊ και Καραϊσκάκη για την Ελλάδα και τον ΠΑΟ. 

Στο αφιέρωμα της θυμήθηκε τον τελικό του 1971 ανάμεσα σε ΠΑΟ και Άγιαξ για το ΚΠΕ αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης από την ομάδα της την ίδια χρονιά στο Καραϊσκάκη. 

Chelsea 2-1 Real Madrid 1971 Replay Cup Winners Cup Final Our first European Trophy


Αναλυτικά το αφιέρωμα της Τσέλσι 

Κλείσιμο
«Συνεχίζουμε την αναλυτική ματιά σε κάθε έναν από τους αντιπάλους μας στο Conference League, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στον Παναθηναϊκό, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης.

pao_111


Η Τσέλσι έχει ένδοξη ιστορία στην Αθήνα, καθώς κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων εκεί το 1971, μετά από επαναληπτικό αγώνα. Επίσης, συναντήσαμε τον μεγάλο αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό, κατά τη διάρκεια της πορείας μας στο Champions League τη σεζόν 2007/08.

Ευρωπαϊκή πορεία

Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League: Ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Ενώ εμείς νικούσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη τους, την Αθήνα, εκείνοι έχασαν 2-0 από τον Άγιαξ στη δική μας πόλη, το Λονδίνο, με το ματς να διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ. Έχουν χάσει άλλες δύο φορές στα ημιτελικά, συμπεριλαμβανομένης της αναμέτρησης με τον Άγιαξ ξανά το 1996.

UEFA Cup/Europa League: Έχουν φτάσει δύο φορές στους προημιτελικούς, χάνοντας από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο στην παράταση τη σεζόν 2002/03, αφού είχαν κερδίσει τον πρώτο αγώνα με 1-0 στην Πορτογαλία.

Conference League: Αυτή είναι η πρώτη τους εμφάνιση στη φάση των ομίλων, αφού αποκλείστηκαν από τη Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο τη σεζόν 2022/23.

2024/25 μέχρι τώρα...

Όπως η Τσέλσι, ο Παναθηναϊκός έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τρία πρώτα παιχνίδια του {ρωταθλήματος. Και όπως η Τσέλσι, προκρίθηκαν μέσω των play-offs του Conference League με συνολικό σκορ 3-2, αφού αποκλείστηκαν από το Europa League στα πέναλτι από τον παλιό τους εφιάλτη, τον Άγιαξ. Ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα με τη Λανς, κέρδισαν τον επαναληπτικό με 2-0 στην Αθήνα.

Τρέχον ρόστερ

Το ρόστερ τους περιλαμβάνει παίκτες από 16 διαφορετικές χώρες. Ο Βραζιλιάνος Τέτε, που σημείωσε το νικητήριο γκολ απέναντι στη Λανς, είχε περάσει με δανεισμό από τη Λέστερ κατά το πρώτο μισό του 2023.

Ο Ολλανδός αμυντικός Μπαρτ Σένκεφελντ είναι ο έμπειρος αρχηγός τους, ο Φακούντο Πελίστρι ήρθε το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Τζορτζ Μπάλντοκ μετακόμισε από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και είναι διεθνής με την Ελλάδα.

Σημαντικοί πρώην παίκτες

Πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν μέλη της θριαμβευτικής ομάδας της Ελλάδας στο Euro 2004, με πιο γνωστούς τον αμυντικό μέσο Άγγελο Μπασινά και τον δεξιό μπακ Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο τελευταίος ήταν μέρος της ισχυρής άμυνας και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

Ο Μίκαελ Εσιέν πέρασε τη σεζόν 2015/16 στον Παναθηναϊκό, σκοράροντας μία φορά σε 16 εμφανίσεις, μετά τη σεζόν του στην Μίλαν, αφού αποχώρησε από την Τσέλσι το 2014. Άλλα ονόματα γνωστά στους φιλάθλους της Premier League περιλαμβάνουν τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κρις Σάμπα, Τζιμπρίλ Σισέ και Γιώργο Καραγκούνη».


Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Πάνω στη θολούρα μου τράβηξα το βίντεο, λέει ο 39χρονος Αχιλλέας που έσωσε την 20χρονη από τον επίδοξο βιαστή

Θεσσαλονίκη: Νέα τροπή στην υπόθεση με τον ιερέα που τον κατήγγειλε η πρεσβυτέρα του - Με τον μπαμπά είμαστε, λέει ο γιος

Λήδα Μανθοπούλου: Δεν έχω εμφανή αναπηρία και όταν με βλέπουν έξω αναρωτιούνται τι έχω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης