Super League: Το κόστος του ημιαυτόματου οφσάιντ και οι εξελίξεις από την Πέμπτη

Η εταιρεία που... τρέχει το project του VAR στην Ελλάδα μπορεί να βάλει και το ημιαυτόματο οφσάιντ

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην ΕΠΟ και το κράτος και το αρμόδιο Υπουργείο το προηγούμενο διάστημα είχαν να κάνουν και με το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, πρόεδρος της ΕΠΟ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου, έθεσε την αναγκαιότητα της εφαρμογής και του «ημιαυτόματου οφσάιντ», πέραν του τρέχοντος συστήματος VAR, στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1.

Πρότεινε όπως το κόστος της επιπλέον σύμβασης, που θα πρέπει να συνάψουν οι ποδοσφαιρικοί φορείς με τον πάροχο, να πληρωθεί με αντίστοιχη παρακράτηση από την ετήσια χρηματοδότηση των ΠΑΕ, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, τον προσεχή Ιανουάριο για το 2025 και ο Βρούτσης ως αρμόδιος Υπουργός συμφώνησε.

Η Λίγκα από την πλευρά της έχει βάλει για την Πέμπτη Δ.Σ., όπου θα συζητηθεί και αυτό το θέμα. Στην ατζέντα αναφέρεται ως το σκέλος για ζητήματα VAR (και πρόσθετων λειτουργιών Goal Line Technology και Semi Automated Offside) μετά τη λήξη της εν ισχύ σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Π.Ο. (αγωνιστική περίοδος 2025-26 και επόμενες).

Πάμε και στην ουσία. Το κόστος του ημιαυτόματου οφσάιντ. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το VAR στην Ελλάδα μπορεί να βάλει και τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το κόστος για το ημιαυτόματο οφσάιντ για έναν χρόνο θα είναι - σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν - λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. Οι όποιες εξελίξεις πάντως θα... τρέξουν από την Πέμπτη και μετά και αφότου θα έχει τελειώσει το Δ.Σ. της Λίγκας.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr