Τσέλσι: Η πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES) με το οποίο συνεργάζεται η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν στο φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου

Όπως γράψαμε και χθες το φετινό καλοκαίρι είχαμε περισσότερες από 11.000 μεταγραφές σε επίπεδο ανδρών, αριθμός ρεκόρ που δεν συνοδεύτηκε όμως και με συνολικό ρεκόρ δαπανών καθώς τα 5.84 δισεκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν στην ποδοσφαιρική αγορά απείχαν 760 εκατ. ευρώ από τα αντίστοιχα ποσά το καλοκαίρι του 2023.

Εκεί όμως που έχουμε αλλαγή είναι στην κορυφή της λίστας που αφορά τις πιο ακριβές ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την Τσέλσι να προσπερνά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γεγονός που ήταν αναμενόμενο.

Οι «Μπλε» του Λονδίνου από πέρσι (όταν ανέλαβε τις τύχες τους το fund με επικεφαλής τον Αμερικανό Τόντ Μπόελι) έχουν ξεκινήσει ένα απίστευτο μεταγραφικό ντεμαράζ το οποίο συνέχισαν και φέτος με αποτέλεσμα από το 1.134.000.000 ευρώ που είχαν επενδύσει μέχρι πέρσι (το ποσό αυτό αφορά όλο το ρόστερ όχι μόνο τις περσινές καλοκαιρινές μεταγραφές), φέτος να έχουν φτάσει στο 1.263.000.000, νούμερο που είναι το μεγαλύτερο που έχει αποτυπωθεί ποτέ στη ιστορία του ποδοσφαίρου, ως συνολική αξία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Κι αυτά τα στοιχεία δεν είναι εκτιμήσεις, αλλά αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES), που αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (η FIFA το συγχρηματοδοτεί μαζί με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ της Ελβετίας).

Στην πρώτη δεκάδα οι μοναδικές μη αγγλικές ομάδες είναι η Παρί Σεν Ζερμέν (6η θέση) καθώς έχει ξοδέψει μόλις 772 εκατ., η Ρεάλ Μαδρίτης (8η θέση) με 720 εκατ. και η Γιουβέντους (10η θέση) με 626 εκατ..

Όσον αφορά τους Σαουδάραβες η Αλ Χιλάλ με τα 485 εκατομμύρια είναι στην 13η θέση και η πρώτη ομάδα της λίστας εκτός του Big 5 των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Επιστρέφοντας στην Τσέλσι να σημειώσουμε ότι στο υπάρχον ρόστερ έχει πραγματοποιήσει 25 μεταγραφές πληρώνοντας το οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα και ο μέσος όρος κόστους της κάθε μεταγραφής ανέρχεται στο εκπληκτικό ποσό των 50.5 εκατ. ευρώ!

Συνολικά στο τοπ-100 εκπροσωπούνται 19 χώρες με την Αγγλία να έχει 24 ομάδες (20 από την Premier League και 4 από την Championship).





Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Γαλλία: Η κόλαση της Gisele - Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr