Βινίσιους: Εάν η κατάσταση με τον ρατσισμό δεν αλλάξει, το Μουντιάλ πρέπει να μεταφερθεί

Ο Βραζιλιάνος σταρ της Ρεάλ αναφέρθηκε στο Μουντιάλ του 2030 που θα φιλοξενηθεί και στην Ισπανία - Η απάντηση του δημάρχου της Μαδρίτης 

Ένας από τους παίκτες που έχουν βιώσει πολλές φορές στο... πετσί τους τον ρατσισμό είναι ο Βινίσιους.

Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πέσει θύμα ρατσιστικών επιθέσεων στα γήπεδα της Ισπανίας και μιλώντας στο CNN προειδοποίησε ότι εάν υπάρχει αυτό το καθεστώς και το 2030 θα πρέπει να μεταφερθεί το Μουντιάλ! 

Η σπουδαία ποδοσφαιρική διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στο Μαρόκο ενώ κάποια παιχνίδια θα γίνουν και στην Λατινική Αμερική αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρεμιέρα! 



Ο Βινίσιους είπε αρχικά στο CNN:«Ελπίζω ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί και να καταλάβει πόσο σοβαρό είναι να προσβάλλεις κάποιον λόγω του χρώματος του δέρματός του. Μέχρι το 2030 έχουμε ένα πολύ μεγάλο περιθώριο εξέλιξης. Αν δεν εξελιχθούν τα πράγματα, νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε έδρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί αν ο παίκτης δεν αισθάνεται άνετα και δεν αισθάνεται ασφαλής παίζοντας σε μια χώρα όπου μπορεί να υποστεί ρατσισμό, είναι λίγο περίπλοκο». 

Εν συνεχεία πρότεινε να είναι ο ίδιος μέρος της λύσης:  «Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία, η πλειοψηφία, που δεν είναι ρατσιστές. Είναι μια μικρή ομάδα που καταλήγει να επηρεάζει την εικόνα ενός Η χώρα που είναι πολύ καλή για να ζεις. Μου αρέσει να παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχω τις καλύτερες συνθήκες για να ζήσω εδώ με την οικογένειά μου. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν περισσότερο, έχουν ήδη εξελιχθεί Πολύ περισσότερο μέχρι το 2030, τα κρούσματα ρατσισμού μπορούν και πρέπει να μειωθούν. 

Στον σύλλογο το συζητάμε συχνά. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι παίκτες είπαν ότι αν συμβεί ξανά κάποια τέτοια συμπεριφορά, την επόμενη φορά θα πρέπει να φύγουμε όλοι από το γήπεδο, ώστε όλοι αυτοί που μας προσέβαλαν να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη ποινή. Σήμερα, ίσως κάποιοι οπαδοί εξακολουθούν να είναι ρατσιστές, αλλά φοβούνται να εκφραστούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου και σε μέρη όπου υπάρχουν πολλές κάμερες. Με αυτό θα μειώσουμε σιγά σιγά τον ρατσισμό. Φυσικά, δεν θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό, αλλά είμαι ήδη χαρούμενος που μπορώ να αλλάξω τη νοοτροπία της Ισπανίας».


Τον Μάρτιο, πριν από το φιλικό μεταξύ της Βραζιλίας και της Ισπανίας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Βινίσιους έδωσε  συνέντευξη Τύπου στην οποία ο ρατσισμός ήταν το κεντρικό θέμα και είχε σημειώσει:  «Δεν πολεμώ ενάντια στους οπαδούς της Ισπανίας, παλεύω ενάντια στον ρατσισμό στον κόσμο. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που ήθελαν να με βοηθήσουν. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα μιλήσουν καλά για μένα, αλλά πρέπει να το συνηθίσω, πάντα σκοπεύω να βοηθήσω όλους τους οργανισμούς να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό , με τη FIFA, με τη La Liga και είναι αλήθεια ότι βελτιώνεται, και λειτουργεί, αλλά είναι επίσης πολύπλοκο. Η άμυνα ενάντια στον ρατσισμό δεν έχει αρκετή δύναμη για να πολεμήσει.»

Η απάντηση του δημάρχου Μαδρίτης 

Στον Βινίσιους απάντησε  ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες-Αλμέιδα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά ελπίζω να πάρει πίσω τα λεγόμενά του. Όλοι μας ξέρουμε πως υπάρχουν επεισόδια ρατσιστικών επιθέσεων στην κοινωνία μας και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να λάβουν τέλος. Όμως είναι άδικο να λέει πως η Ισπανία ή η Μαδρίτη είναι ρατσιστική κοινωνία».


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροσβέστες, διευθυντές άλλοι με κοστούμια, άλλοι με σκουλαρίκια - Ποιοι ήταν οι 51 βιαστές της Ζιζέλ και τι υποστηρίζουν

Συγκλονίζει o πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το 6 μηνών βρέφος τους στο Μάτι: «Δεν λειτούργησε τίποτα»


Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και Kasselistas κατά Κασσελάκη για το όνομα του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr