Τσιτσιπάς: Δεν παίζει κόντρα στον Τζόκοβιτς στο Ελλάδα-Σερβία - «Η καρδιά μου λέει να παίξω, το σώμα το απαγορεύει»

Λόγω τραυματισμού ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για τους αγώνες του Davis Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα ενισχύσει, λόγω τραυματισμού, την Ελλάδα στους αγώνες με τη Σερβία για το World Group I του Davis Cup. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου το διήμερο 14 & 15 Σεπτεμβρίου. Στους αγώνες θα κατέβει και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα ήταν αντίπαλος του Έλληνα σε ένα από τα παιχνίδια της σειράς. 



H δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά

«Η φωνή της καρδιάς μου με συμβούλευσε να ενισχύσω για μία ακόμη φορά την Εθνική ομάδα. Ωστόσο, η φωνή του σώματός μου, με επιτακτικό τρόπο μου απαγορεύει να αγωνιστώ στη συνάντηση με την Σερβία για το Davis Cup.

O τραυματισμός στην πλάτη που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στο US Open, με υποχρεώνει να ακολουθώ ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να επανέλθω στα court το συντομότερο δυνατό.

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την απόφασή μου να μην αγωνιστώ την επόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι. Κρατώ τις στιγμές που ζήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο στα Άνω Λιόσια. Τότε, αντλώντας δύναμη από τους Έλληνες φιλάθλους που ήταν στις εξέδρες, νικήσαμε την Ρουμανία και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί μία σπουδαία επιτυχία στο World Group I του Davis Cup. Εύχομαι στην Εθνική μας ομάδα καλή επιτυχία στη δύσκολη συνάντηση με την Σερβία. Και από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής μας, να είμαι και πάλι σε θέση να αγωνιστώ με το Εθνόσημο στο στήθος».

Μετά και απ' αυτή την εξέλιξη, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο Βελιγράδι οι Αριστοτέλης Θάνος (Νο.718), Γιάννης Ξυλάς (Νο.783), Δημήτρης Αζωίδης και Πέτρος Τσιτσιπάς (Νο.73 διπλά). Αυτό θα είναι το ντεμπούτο του Αζωίδη με την Εθνική ανδρών. Team captain της ελληνικής αποστολής είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Όσο για τη Σερβία, θα είναι πανίσχυρη στην έδρα της, αφού θα απαρτίζεται από τους Τζόκοβιτς (No.2), Κετσμάνοβιτς (No.54), Λάγιοβιτς (No.66) και Μαντζένοβιτς (No.137). 



Ειδήσεις σήμερα:

Πυροσβέστες, διευθυντές άλλοι με κοστούμια, άλλοι με σκουλαρίκια - Ποιοι ήταν οι 51 βιαστές της Ζιζέλ και τι υποστηρίζουν

Συγκλονίζει o πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το 6 μηνών βρέφος τους στο Μάτι: «Δεν λειτούργησε τίποτα»


Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και Kasselistas κατά Κασσελάκη για το όνομα του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr